endrju6 17.11.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Na pierwszy rzut oka - czeski Hajduk. Wiele rozwiązań wzorowali na Sparthermie, z czym się nie kryją. Spora gama produktów, chyba jako jedyni produkują wkłady narożne wklęsłe. Przykładowo, montując panoramę 135cm zachwycałem się jakością pracy gilotyny oraz dobrym spasowaniem elementów paleniska. Nie wiem jaki dokładnie model Cię interesuje, ale ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzemik83 17.11.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Witam jak zabudować rurę dymowa która będzie szła od komina do pieca nad szafką kuchenna i ile wynosi max długość rury dymowej piec 6-8 kw palenie drewnem lub brykietem drzewnym średnica wlotu komina fi 14 cm wysokość komina 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 18.11.2018 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Na pierwszy rzut oka - czeski Hajduk. Wiele rozwiązań wzorowali na Sparthermie, z czym się nie kryją. Spora gama produktów, chyba jako jedyni produkują wkłady narożne wklęsłe. Przykładowo, montując panoramę 135cm zachwycałem się jakością pracy gilotyny oraz dobrym spasowaniem elementów paleniska. Nie wiem jaki dokładnie model Cię interesuje, ale ogólnie polecam. nad modelem jeszcze się zastanawiam napewno model z gilotynom tylko nie wiem czy panorama czy narożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza-1 27.11.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Witam. Co myslicie o kominkach hybrydowych na pellet (Iwona Pellets)? Chce to kupić,ale nie moge znalesć żadnych opinni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Witam. Co myslicie o kominkach hybrydowych na pellet (Iwona Pellets)? Chce to kupić,ale nie moge znalesć żadnych opinni. Zapytaj Autorusa. Ma pierwszy sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.11.2018 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Witam. Co myslicie o kominkach hybrydowych na pellet (Iwona Pellets)? Chce to kupić,ale nie moge znalesć żadnych opinni.Wystarczy popatrzeć trochę na lewo, trochę na prawo... https://forum.muratordom.pl/showthread.php?335234-Kominki-IwonaPellets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza-1 27.11.2018 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Wystarczy popatrzeć trochę na lewo, trochę na prawo... https://forum.muratordom.pl/showthre...i-IwonaPelletsNie ma tam żadnych opinni......w całym dzienniku znalazłem tylko kilka zdjęć. Dziwi mnie to trochę ta firma handluje tymi kominkami już tyle lat i co nikt tego nie kupił ? Żadnej konkurencji nie mają?Wkład kosztuje 14000-15000 tys ,niby taki wspaniały, ale opinie tylko sami sobie wystawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.11.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Dlatego spytaj Autorusa bezpośrednio. Co prawda za wiele Ci nie powie po jednym sezonie, ale to jedyny ślad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Piotrze, czy mnie się dobrze kołacze w głowie, że Brunner albo Spartherm mają w ofercie takie peletowo-drzewienne zautomatyzowane wkłady. Coś widziałam chyba na YouTube, filmik. Wyglądało ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.11.2018 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Pewnie coś mają....Zapytania raz na 5 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2018 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) Na stronie nie mają Edytowane 27 Listopada 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.11.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Pamiętam ze szkoleń, że mają np palniki na pellet, które można przykryć klapką z szamotu i palić drewnem. Jednak.... Brunner celuje w wyszukanego , zasobnego klienta z niemieckim portfelem. Czyli ceny są takie same . Polskie urządzenie kosztuje 15.000 zł, niemieckie 15.000 euro. Stąd moja uwaga na temat zapytania raz na 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2018 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 O ile pamiętam, Iwona Pellets nie informuje o żadnym przykrywaniu palnika. Na Muratorze jest film promujący rozwiązanie Iwony. Nie zauważyłam by przykrywano palnik Czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.11.2018 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 O ile pamiętam, Iwona Pellets nie informuje o żadnym przykrywaniu palnika. Na Muratorze jest film promujący rozwiązanie Iwony. Nie zauważyłam by przykrywano palnik Czy się mylę?Raczej się nie mylisz. Podejrzewam, że Brunner i Spartherm nie poprzestali na jednym rozwiązaniu. Mnie podobało się urządzenie, w którym granulki spadają do paleniska siłą grawitacji. Brzęczenie pieców pelletowych to moim zdaniem podstawowa wada tych urządzeń. Producenci i sprzedawcy, starają się bagatelizować ten problem, ale kto ma ten wie jak to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Autorus mógłby się odezwać W końcu kilka rzeczy już musi wiedzieć o swoim kominku. Nasz kocioł pelletowy (Cichewicz), gdy otworzymy drzwi kotłownia-wiatrołap słychać w całym domu. Nie jest głośny, ale słychać pracę podajnika (chrobot przesypujących się kawałeczków pelletów i pracę silniczka), przedmuchiwanie paleniska, a nawet szum palnika, chociaż on schowany wewnątrz obudowy kotła i przez to wytłumiony. Znalazłam filmik Iwony W czwartej minucie jest o szczapach drewnianych i palniku. Ten film Brunnera, który podlinkowałam to nie jest ten, który wcześniej widziałam. Nie wiem, może to był MCZ, albo Piazzetta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.11.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Może być że włoszczyzna...Włosi przejęli 3/5 rynku produkcji piecyków na pellet w EU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekostek 01.12.2018 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Witam. Potrzebuję pomocy. Rok temu wprowadziłem się do mieszkania z kominkiem. Kupiłem drewno i zacząłem palić. Niestety nie było ciągu, dymiło się strasznie i szyba szybko robiła się brudna. Po kilku próbach przestałem myśląc, że to wina mokrego drewna. Po roku zno u spróbowałem i powtórka z rozrywki. Mogę podesłać krótki filmik jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.12.2018 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Rok temu wprowadziłem się do mieszkania z kominkiem. Kupiłem drewno i zacząłem palić. Niestety nie było ciągu, dymiło się strasznie i szyba szybko robiła się brudna. Kominiarz w trakcie obowiązkowego, corocznego przeglądu nie znalazł problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.12.2018 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Radek, a próbowałeś przy lekko uchylonym oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek1989 01.12.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Witam mam problem z kominkiem .Na etapie projektu było juz wiadomo że bedzie kominek. komin jest przygotowany z wkładem ceramiczny. Komin ma 2 kanały wentylacyjne oraz kanał na spaliny kominka .Kanały wentylacyjne wykorzystuje : jeden do wentylacji na korytarzu na piętrze drugi na wentylacje salonu na dole .Moja żona chce bysmy wykonczyli kominek jak było w planach problem jednak w tym że nie mam pociągniętej żadnej rury NIC z dopływem powietrza z zewnatrz...i teraz pytanie : Co zrobić kucie posadzki odpada - podlogówka czy jest to konieczne ? jeali nie do końca to jakie są minusy?moi rodzice maja taki kominek i to jeszcze z rurmi doprowadzonymi do pomieszczeń i be odlotu powietrza z zew i od 20 lat jest ok ...A przepalaja na okrągło wiosna lato . u mnie kominek byl by odpalamy raz na jakis czas ...w celu zrobienia nastroju niz ogrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts