Kominki Piotr Batura 01.11.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Czekamy więc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2020 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Jeszcze raz dziękuję. Nie będę robił trójnika, tylko rozpalał przy uchylonych drzwiach kominka. Dam Ci znać jak to wyszło. W sobotę montuje mi firma i popalimy zobaczymy. Ja tak robię, bo mam szeroki 110 cm wkład – gilotyna podniesiona na pudełko zapałek przy rozpalaniu (od góry) dopóki ogień nie zejdzie z rozpałki niżej. Potem zamykam drzwiczki. A gdy już w palenisku buzuje jak należy, zamykam dolot powietrza. Tzn. powinnam napisać przymykam, bo szyber nigdy nie zamyka szczelnie przepływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 01.11.2020 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Zamknięty szyber, zamknięty (przymknięty) dolot powietrza i szeroki na 110 wkład. Fajny przepis na kiszenie ale nie kapusty:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 01.11.2020 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Zamknięty szyber, zamknięty (przymknięty) dolot powietrza i szeroki na 110 wkład. Fajny przepis na kiszenie ale nie kapusty:lol2: Dobry gospodarz to i ukisi jabłka z kapustą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2020 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Śmiejcie się mądrale, a spróbowalibyście palić w takim wkładzie inaczej. On po prostu łyka drewno jak dostaje za dużo powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2020 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Zamknięty szyber, zamknięty (przymknięty) dolot powietrza i szeroki na 110 wkład. Fajny przepis na kiszenie ale nie kapusty:lol2: Przekręciłeś to co napisałam. Nieładnie, Remiks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 01.11.2020 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Przekręciłeś to co napisałam. Nieładnie, Remiks. No nie mogłem się powstrzymać Przepraszam. To co napisałaś to fajny przykład jak nie wybierać wkładu (kominka), w kominku musi się palić przecież po to jest przecież. Dobierać trzeba tak by to palenie przynosiło radość i pożytek a nie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2020 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Jak bym go sama wybierała, to byłby inny. Pisałam gdzieś kiedyś o tym. Jest, jak jest, a ja muszę sobie z tym radzić. Na dodatek jakoś tylko ja potrafię w nim rozpalić i potem palić, bez efektu kopcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 01.11.2020 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Jak bym go sama wybierała, to byłby inny. Pisałam gdzieś kiedyś o tym. Jest, jak jest, a ja muszę sobie z tym radzić. Na dodatek jakoś tylko ja potrafię w nim rozpalić i potem palić, bez efektu kopcenia. On po prostu potrzebuje kobiecej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.11.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Animus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytoster 03.11.2020 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 A nie dałoby rady rozpalić mniejszego ogniska na środku tego kolosa? Wizualnie to nie będzie to samo co w katalogach, ale od strony funkcjonalnej może by się sprawdziło...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookatorka 03.11.2020 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 pestka56 no cóż ... któż lepiej zadba o płomień w domowym ognisku niż kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2020 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 pestka56 no cóż ... któż lepiej zadba o płomień w domowym ognisku niż kobieta JA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 A nie dałoby rady rozpalić mniejszego ogniska na środku tego kolosa? Wizualnie to nie będzie to samo co w katalogach, ale od strony funkcjonalnej może by się sprawdziło...? Da się, tylko, że to dziwnie wygląda, a poza tym... Jak pali się tylko pośrodku, to zadymia boki paleniska i szyby. On musi dostać ognia po całości, żeby wyglądał jak należy, a ja żebym nie musiała wyglądać jak kominiarz po akcji szorowania bydlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookatorka 03.11.2020 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 JA! Oj ja tu o zwykłych palaczach salonowych a nie zaraz level master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytoster 03.11.2020 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Jak pali się tylko pośrodku, to zadymia boki paleniska i szyby. On musi dostać ognia po całości, żeby wyglądał jak należy, a ja żebym nie musiała wyglądać jak kominiarz po akcji szorowania bydlaka. No cóż, to w takim razie rzeczywiście - delikatnie mówiąc - niezbyt udana konstrukcja... A mówiąc wprost - do d..y taki kominek*. Ale za to jestem pewny, że w katalogach wygląda olśniewająco! *pestka, tylko nie bierz tego do siebie - nie piję do ciebie tylko do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2020 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Oj ja tu o zwykłych palaczach salonowych a nie zaraz level master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2020 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 No cóż, to w takim razie rzeczywiście - delikatnie mówiąc - niezbyt udana konstrukcja... A mówiąc wprost - do d..y taki kominek*. Ale za to jestem pewny, że w katalogach wygląda olśniewająco! *pestka, tylko nie bierz tego do siebie - nie piję do ciebie tylko do producenta Wkład, a nawet cala seria do ktorej należy jest uznany za eko. Ja mam inne zdanie na ten temat, choćby z powodu działania gilotyny. Jest ładny, jednak ma sporo wad. Na pe`wno nie nadaje się dla osób, które nie mają wcześniejszych doświadczeń z wkładami kominkowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2020 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Wkład, a nawet cala seria do ktorej należy jest uznany za eko. Ja mam inne zdanie na ten temat, choćby z powodu działania gilotyny. Jest ładny, jednak ma sporo wad. Na pe`wno nie nadaje się dla osób, które nie mają wcześniejszych doświadczeń z wkładami kominkowymi.Bądźmy szczerzy...Wkład nie nadaje się do palenia! To, że Ty się z nim zaprzyjaźniłaś, jest tylko Twoją zasługą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2020 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Bądźmy szczerzy...Wkład nie nadaje się do palenia! To, że Ty się z nim zaprzyjaźniłaś, jest tylko Twoją zasługą... To twarda przyjaźń, ale ... Znajomym się on podoba. Nie masz pojęcia, co ja się natłumaczyłam takim jednym, żeby nie kupowali. Prawie się obrazili. Musiałam pozwolić im rozpalić w tym klocu. Dopiero dotarło. Nie będę opowiadać o sprzątaniu po tej prezentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts