mich83 06.09.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 WItam. Aktualnie mam mieszkanie zaprojektowanie jak na projekcie w załączniku. Jeszcze nie mam szafy i zastanawiam się czy na pewno zrobić dokładnie tak jak na projekcie. Teoretycznie według projektu miedzy przedpokojem a salonem stoją drzwi , dlatego moim zdaniem obniżony jest tam gzyms do wysokości drzwi i zawężone przejście do 120 cm.Ja jednak drzwi nie chce zakładać. Jak ma stać szafa tez jest tam narysowane. Jednak nie uważacie że o wiele przestronniej ( a wlasnie na przestronnym otwartym mieszkaniu mi zalezy ) było by gdyby te przejście poszerzyć w strone szafy i zakonczyc scianką. Pozatym podwyzszyc gzyms ? W powstałej wnęce postawić szafe. Co uważacie o takim rozwiązaniu a moze doradzicie cos innego , bo zdaje mi sie ze troche marnuje przestrzeń ( tak drogą przestrzeń ). W miejscu zaznaczonym na zielono stoi komoda a scianka przednią ma za zadanie trochę zasłonić komodę tak zeby nie było wrażenia ze sie na nią wpada, jednak moze tej ściany tez sie pozbyć i nieodgradzac przedpokoju od salonu ? Ps. Reasumując myśle zeby troche otworzyc te mieszkanie, bo teraz jest w miare ok ( chociaz chyba niesą wykorzystane mozliwosci mieszkania ) ale gdy postawie tam jesczcze szafe troche " ciasno sie zrobi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.09.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 zwykle drzwi od salonu się nie zamyka, bo stale się tamtędy przechodzi. Dlatego spokojnie mozna zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 08.09.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Drzwi do salonu napewno niewstawie. Chodzi mi o to czy nieposzerzyć i niepodwyzszyć przejscia. No i dodać scianke z drugiej strony szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 08.09.2010 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 ok czekam na więcej opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.09.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Podpisuje sie pod przedmowcami, drzwi w salonie nie sa az tak bardzo potrzebne, zwlaszcza ze bedziesz miec pokoje na sypialnie. Ja bym na pewno wyburzyla ten kawalek scianki w kuchni i zamiast tego zrobila polwysep do szybkich posilkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.09.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Poza zlikwidowaniem drzwi do salonu i do mniejszego przedpokoju, zmieniłabym układ ścian http://lh4.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/TIomCS3Ud2I/AAAAAAAADcU/Z1EKQq9HrrA/s640/propozycja%20modyfikacji.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
El_majster 16.09.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Podpisuje sie pod przedmowcami, drzwi w salonie nie sa az tak bardzo potrzebne, zwlaszcza ze bedziesz miec pokoje na sypialnie. Ja bym na pewno wyburzyla ten kawalek scianki w kuchni i zamiast tego zrobila polwysep do szybkich posilkow. To są święte słowa. I mnie czegoś nauczyły. Z przedpokojami zawsze mam problem. Ja osobiście nie przepadam wcale kiedy jest za dużo drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts