e-mól 06.09.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Zatem miałam głównie piach, dosypaliśmy z 20 cm torfu niskiego, wszystko jest wymieszane, zastanawiam się czy sypnąć na to trochę gliny, bo to co mam to mocno przepuszczalna mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.09.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 żadnych przeciwwskazań, jeśli planujesz lubiące takie podłoże gatunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 06.09.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dodając gliny poprawisz strukturę gleby będzie bardziej 'chłonna'. Jak najbardziej możesz dodać do obecnej mieszanki glinę.PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 07.09.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ja też bym dodała gliny. Torf za jakiś czas się rozłoży i zostanie sam piach. Pod trawnik glinę dodawaj do wierzchniej warstwy (z 15 cm), pod krzewy i drzewka to raczej na spód dołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts