Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na odsiecz 22% VAT !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Żont" nas wcale tu nie buja - my mu VAT, a on nam ....

O tym, że "żont" rżnie z nas, maluczkich, kasę na wszelkie sposoby, wiadomo od lat. I nieważne, czy żont czerwony, czy czarny. A najsmutniejsze to, że choć Murator pisze, iż "potrzebny jest społeczny protest", to - jestem tego niemal pewny - nic to nie da. Pokrzyczymy sobie, odreagujemy na chwilę i... nic się nie zmieni. Pokornie płacimy za kolejne akcyzy, podwyżki cen, podatki od podatków...

Nic dodać nic ująć.

Popieram inicjatywę Muratora.

A może z tym VAT'em to właśnie tak ma być, że zagraniczne lobby chce wyciąć konkurencję w polsce . Tylko to byłaby dziwna sprawa bo najwięksi producenci budowlani w naszym kraju to kapitał obcy ? :o

Pozdrawiam

A ja ich pier...

Będę kupował bez faktóry. 90% ludzi tak zacznie robić (no może poza deweloperami). 90% procent firm tak zacznie sprzedawać, zmusi ich do tego rynek. Już teraz mogłem kupć okna bez faktory, ale narazie mi to się nie opłaca.

Ja się w ogóle dziwię, że jeszcze nikt nie wysadził w powietrze tej naszej ukochanej rady ministrów. (no chelikopter już prubowali zestrzelić, ale coś nie wyszło - szkoda)

Rany boskie ! Może ktoś zorganizuje jakiś marsz na Warszawę: biorę urlop i idę.

Przecież ten kraj nie jest nasz, tylko tego cholernego rządu, który robi co chce. Mam już dosyć tej bandy idiotów.

Za rok chciałem rozpocząć budowę ale chyba w końcu postawię tylko namiot.

Po prostu żyć się odechciewa.

Nie rozumiem dlaczego za błędy rządów mamy płacić my obywatele. Jak ja zrobię błąd w pracy będę musiała ponieść tego konsekwencje, a jak rząd (nie ważne z prawa czy lewa) taki błąd popełni to co najwyżej odwoła się go ze stanowiska, a dziura budżetowa rośnie...

No cóż kiedyś byliśmy krajem patriotów, a obecnie nasi rządzący doprowadzili do tego, że odechciewa się żyć w takim kraju

O dawien było jest i zapewne będzie że gniecie i niszczy sie tych maluczkich szaraczków takich jak my !!!... Jak nie zabiera sie ulg budowlanych to podnosi sie VAT ..i zawsze zwyklemu obywatelowi wiatr w oczy ... Urzędasy to juz dawno sie odbili na swoich dietlach i pensyjkach i juz pobudowali swoje domki poustawiali swoje rodziny ... a obywateli to ma sie w d.... Dziura w budżecie hmmm trza zabrac biednym ich sa miliony to po kilka zł od każdego a kasa duza !!! ... Piszecie ze sie zyć odechciewa w tym kraju ..popieram mnie też, tak sobie nieraz z żonką rozmawiamy co bedzie czekac nasze dzieci ...

Blokady protesty itd nic nie dają to wogóle żontu nie rusza ...stało to sie chlebem powszednim w RP... Najgorzsze jest to ze nie ma sprawiedliwości !!! Bo jesli ja czy ktokolwiek z szacownych forumowiczów ukradł by 2 tys PLN to by mial sprawe karną teraz ale jak na "górze" robi sie przewały na grube miliony !!! to nie ma winnych i nik nie jest odpowiedzialny ...

Musimy być TWARDZIELE i nie dać sie tym na stołkach !!! - niech nie mają satysfakcji ze udało im sie NAS zgnoić !!!

Kupowanie bez faktury...hmm, będzie taniej ale mniej pewnie, co w przypadku reklamacji towaru, które zdażają sie często?

Obecnie rzad zaczał łatac dziurę budżetową na maksa i wręcz panicznie, zobaczcie ile jest kontaroli policyjnej na drogach, wkólko mandaciki, mandaciki, nie próżnuje też skarbówka, obecnie mamy 2 kontrolę skarbową w przeciagu pół roku, iini znajomi również! Szok!

Kupowanie bez faktury...hmm, będzie taniej ale mniej pewnie, co w przypadku reklamacji towaru, które zdażają sie często?

...

Honorata spoko i na to są sposoby. Ostatnio jak kupowałem w sklepie buty to pani powiedziała że jak bez paragonu to 5% taniej. Jak spytałem a co w przypadku reklamacji to odpowiedź była, że nie ma problemu bo wystawia zawsze papierek (i to w dodatku z pieczatką sklepu) że buty były kupione u niej. I co ty na to :o .

Pozdrawiam

A mnie denerwuje inna rzecz w tej materii. Do ewenrualnego zwrotu VAT-u nie będą uprawnieni ci, co już kiedyś korzystali z jakiejs ulgi budowlanej. Przecież to granda. Co z tego, że kilkanaście lat temu korzystałam z części tzw. dużej ulgi budowlanej przy zakupie mieszkania od developera. Czy ci, co mają drugie mieszkanie czy dom są gorsi ? :evil: