hrhrhr 17.09.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Większość ciągów komunikacyjnych mam wylłożonych w domu gressem (Signum Nowej Gali i Serenissima) i mam wątpliwość jak wykończyć łączenia podłóg ze ścianą. Możecie coś doradzić? Myślę o listwach przypodłogowych, ale te panelowe plastiki bardzo mi nie odpowiadają. Widziałam też te białe. Jakie rozwiązania macie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 17.09.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ja tez mam parter w gresie Cersanitu: biały i szary. Nie podobają mi się cokoły ani tym bardziej plastikowe listwy. Zamówiłam więc drewniane listwy i pomalujemy je na kolo zbliżony do koloru drzwi i parapetów, które też mam drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 17.09.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 jest tu kilka podobnych tematów, trzeba poszperać .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 17.09.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ja dałam cokoły ale widziałam, że ludzie normalnie dają listwy do gresu. Nie chcesz plastikowych to kup drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 17.09.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 hrhrhr...zerknelam do Twojego dziennika,ale nie widze zdjec z tej czesci prac,wiec zapytam....czy te ciagi komunikacyjne lacza Ci sie jakos z otwartymi pomieszczeniami z inna podloga,czy sa calkowicie niezalezne? ps do gresu widzialam jeszcze listwy pcv klejone( w rolkach).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 17.09.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Mam na obu piętrach dwa korytarze, na obu kondygnacjach przechodzą w otwarte pomieszczenia - na parterze kuchnia, na poddaszu salon, a reszta tak jak u wszystkich drzwi do pokojów. Myślę intensywnie o drewnie, ale koszt mi się nie podoba. Co do tych listew pcv - można linka jakiegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 17.09.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 to wyglada takhttp://www.komfort.pl/akcesoria/wyszukiwarkainfo/nazwa/LISTWA_PRZYPODLOGOWA_SAMOPRZYLEPNA/kod/194860/PG/2lamiesz posrodku i dokladnie przylega to do sciany i podlogitylko w komforcie akurat nie maja zbyt ladnych,gdzies w przypadkowym domu widzialam srebrne do szarych kaflinawet fajnie wyszlotylko to jest klejone,wiec z demontazem jest klopot natomiast tak sobie mysle,ze skoro masz pomieszczenia laczone,to moze nie mieszac listew? edittu cos wiecej widachttp://www.salag.com/catalog/product.php?p=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 04.04.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam, Mam podobne pytanie, jak uważacie. Hol, korytarze, kuchnie i salon będziemy mieli w ogrzewaniu podłogowym. Moje marzenie o parkiecie dębowym w salonie niestety więc legnie w gruzach. Chce wszędzie w tych miejscach (ponieważ łączą się ze sobą bezpośrednio) zrobić jednakowy gres. Zastanawiałam się nad gresem drewnopodobnym, ale wydaje mi się, że wygląda on trochę kiczowato tzn. coś co udaje coś czym nie jest jest wg mnie nie bardzo (co Wy na to może się mylę i ktoś widział jakiś ładny taki gres?). Więc zdecydowałam się (prawie na gres polerowany bardzo jasny, prawie biały beż. Boję się trochę, że przez to szczególnie salon nie będzie przytulny, ale nic nie przychodzi mi za bardzo innego do głowy. Pojawia się więc kolejny problem, jak wykończyć taką podłogę, bo jako cokolik w kuchni i holu mi nie przeszkadza to jednak w salonie go nie widzę. Zastanawiam się więc nad wykończeniem całości listwami drewnianymi pomalowanymi w kolorze gresu (beż prawie biały). Czy takie połączenie według Was jest ok ? Czy może ktoś widział inne ciekawe rozwiązanie ? Z góry dziękuję za każdą konstruktywna odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 04.04.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 głosuje za białymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja myślałam o taśmie aluminiowej lub profilach metalowych - L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 04.04.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam, Mam podobne pytanie, jak uważacie. Hol, korytarze, kuchnie i salon będziemy mieli w ogrzewaniu podłogowym. Moje marzenie o parkiecie dębowym w salonie niestety więc legnie w gruzach. Chce wszędzie w tych miejscach (ponieważ łączą się ze sobą bezpośrednio) zrobić jednakowy gres. Zastanawiałam się nad gresem drewnopodobnym, ale wydaje mi się, że wygląda on trochę kiczowato tzn. coś co udaje coś czym nie jest jest wg mnie nie bardzo (co Wy na to może się mylę i ktoś widział jakiś ładny taki gres?). Więc zdecydowałam się (prawie na gres polerowany bardzo jasny, prawie biały beż. Boję się trochę, że przez to szczególnie salon nie będzie przytulny, ale nic nie przychodzi mi za bardzo innego do głowy. Pojawia się więc kolejny problem, jak wykończyć taką podłogę, bo jako cokolik w kuchni i holu mi nie przeszkadza to jednak w salonie go nie widzę. Zastanawiam się więc nad wykończeniem całości listwami drewnianymi pomalowanymi w kolorze gresu (beż prawie biały). Czy takie połączenie według Was jest ok ? Czy może ktoś widział inne ciekawe rozwiązanie ? Z góry dziękuję za każdą konstruktywna odp. Mam bardzo jaśniutki gres polerowany, do tego zamówiłam już białe, drewniane, 10 cm listwy. Efekt końcowy będzie za ok. 2-3 tyg. Tak wygląda gres http://img684.imageshack.us/img684/4885/productjh.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.04.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Z białymi wysokim listwami (tak jak radzi MarJel) będzie super.Proponuję listwy ze styroduru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 11.04.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Bardzo dziękuję Wszystkim za odpowiedz. Zrobimy białe, drewniane listwy Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts