Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zamiast cokołów przy ścianach?

hrhrhr

Recommended Posts

Większość ciągów komunikacyjnych mam wylłożonych w domu gressem (Signum Nowej Gali i Serenissima) i mam wątpliwość jak wykończyć łączenia podłóg ze ścianą. Możecie coś doradzić?

Myślę o listwach przypodłogowych, ale te panelowe plastiki bardzo mi nie odpowiadają. Widziałam też te białe. Jakie rozwiązania macie u siebie?

to wyglada tak

http://www.komfort.pl/akcesoria/wyszukiwarkainfo/nazwa/LISTWA_PRZYPODLOGOWA_SAMOPRZYLEPNA/kod/194860/PG/2

lamiesz posrodku i dokladnie przylega to do sciany i podlogi

tylko w komforcie akurat nie maja zbyt ladnych,gdzies w przypadkowym domu widzialam srebrne do szarych kafli

nawet fajnie wyszlo

tylko to jest klejone,wiec z demontazem jest klopot

natomiast tak sobie mysle,ze skoro masz pomieszczenia laczone,to moze nie mieszac listew?

edit

tu cos wiecej widac

http://www.salag.com/catalog/product.php?p=36

• 6 months później...

Witam,

Mam podobne pytanie, jak uważacie. Hol, korytarze, kuchnie i salon będziemy mieli w ogrzewaniu podłogowym. Moje marzenie o parkiecie dębowym w salonie niestety więc legnie w gruzach. Chce wszędzie w tych miejscach (ponieważ łączą się ze sobą bezpośrednio) zrobić jednakowy gres. Zastanawiałam się nad gresem drewnopodobnym, ale wydaje mi się, że wygląda on trochę kiczowato tzn. coś co udaje coś czym nie jest jest wg mnie nie bardzo (co Wy na to może się mylę i ktoś widział jakiś ładny taki gres?). Więc zdecydowałam się (prawie :) na gres polerowany bardzo jasny, prawie biały beż. Boję się trochę, że przez to szczególnie salon nie będzie przytulny, ale nic nie przychodzi mi za bardzo innego do głowy. Pojawia się więc kolejny problem, jak wykończyć taką podłogę, bo jako cokolik w kuchni i holu mi nie przeszkadza to jednak w salonie go nie widzę. Zastanawiam się więc nad wykończeniem całości listwami drewnianymi pomalowanymi w kolorze gresu (beż prawie biały). Czy takie połączenie według Was jest ok ? Czy może ktoś widział inne ciekawe rozwiązanie ? Z góry dziękuję za każdą konstruktywna odp.

Witam,

Mam podobne pytanie, jak uważacie. Hol, korytarze, kuchnie i salon będziemy mieli w ogrzewaniu podłogowym. Moje marzenie o parkiecie dębowym w salonie niestety więc legnie w gruzach. Chce wszędzie w tych miejscach (ponieważ łączą się ze sobą bezpośrednio) zrobić jednakowy gres. Zastanawiałam się nad gresem drewnopodobnym, ale wydaje mi się, że wygląda on trochę kiczowato tzn. coś co udaje coś czym nie jest jest wg mnie nie bardzo (co Wy na to może się mylę i ktoś widział jakiś ładny taki gres?). Więc zdecydowałam się (prawie :) na gres polerowany bardzo jasny, prawie biały beż. Boję się trochę, że przez to szczególnie salon nie będzie przytulny, ale nic nie przychodzi mi za bardzo innego do głowy. Pojawia się więc kolejny problem, jak wykończyć taką podłogę, bo jako cokolik w kuchni i holu mi nie przeszkadza to jednak w salonie go nie widzę. Zastanawiam się więc nad wykończeniem całości listwami drewnianymi pomalowanymi w kolorze gresu (beż prawie biały). Czy takie połączenie według Was jest ok ? Czy może ktoś widział inne ciekawe rozwiązanie ? Z góry dziękuję za każdą konstruktywna odp.

Mam bardzo jaśniutki gres polerowany, do tego zamówiłam już białe, drewniane, 10 cm listwy. Efekt końcowy będzie za ok. 2-3 tyg.

Tak wygląda gres

http://img684.imageshack.us/img684/4885/productjh.jpg

Uploaded with ImageShack.us