Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do indywidualnie nowoczesny

Eneri

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nowoczesne ogrody -

Sam pewnie zauważasz jak mało jest wokoło nowoczesnej architektury - a trudno proponować minimalistyczny ogród przy dworku :)

Poza tym wielu ludzi woli tradycyjne ogrody.

A kiedy projektowałam już ogród przy nowoczesnym budynku, to właściciel nowoczesność wyobrażał sobie jako połać trawnika i rząd "tujek" dookoła. I skasował w projekcie wszystkie nietypowe, oryginalne rozwiązania.

Witaj Marku!

Twój projekt jest jednym z lepszych, które widziałam na tym forum :)

Cieszę się, że do Ciebie trafiłam, bo znalazłam to, co w końcu naprawdę mi się podoba.

Piękne inspiracje ogrodów.

Jeśli chodzi o łazienkę, zdecydowanie najbardziej podoba mi się opcja nr 2 z wolnostojącą wanną.

Będę podglądać Twoje poczynania.

Pozdrawiam, lullaby

Elfir, masz racje - mało jest nowoczesnej architektury.Moja wybranka serca, choć ceni sobie nowoczesna architekturę, to ogród raczej naturalistyczno-wiejski :-).

Jeszcze nie do końca przyklepany układ miedzy nami- podjazd,przód domu i okolice tarasu - geometrycznie i raczej oszczednie z przesuwanym iduzymi donicami. Jedna na pewno to donica z drzewkiem oliwnym, na sezon zimowy chowanym do domu plus trawy ozdobne.Tył ogrodu raczej swobodnie z warzywniakiem.

Jak widać z praca nie masz problemów :-), terminy pozajmowane, nic tylko pogratulować.

lullaby- dziekuje.Ja zdecydowanie wolałbym dom parterowy, ale u mnie nie było takiej opcji.Parterowy z płaskim dachem oczywiscie

Witam, czy moglbys podac jakie sa wymiary bryly ( po podlodze i wysokosc), ktora ma dach dwuspadowy ?? Mecze sie z bardzo podobnym projektem, waska dzialka i konieczny dach dwuspadowy i badam wplyw podniesienia sciany kolankowej na wyglada calej bryly. Przy okazji ile wysokosci ma Twoja sciana kolankowa ?

Pozdrawiam

To jeszcze dopytam o odwodnienie dachu. Ja mam u siebie rynne wcisnieta w styk sciany i dachu i narazie jakis oproblemow z tym nie ma, natomiast przy nastepnej realizacji chciailbym juz nie dziurawic muru i wyjsc z tym poza obrys budynku, stad moje pytanie (ze wzgledu na rozne obawy) jak to rozwiazesz u siebie.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...