Razir 30.09.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam i proszę o odpowiedź na poniższe pytanie: Mam taka sytuację, mój budowany budynek jest dostawiany do istniejącego już budynku w granicy. Czy mogę wybudować komin (w nim przewody do wentylacji i do pieca kondensacyjnego) jako część mojego ogniomuru. Komin fizycznie będzie przylegał do budynku sąsiadującego i wychodził powyżej ogniomuru tego istniejącego budynku na wysokość 30cm (a co jeśli budynek sąsiadujący nie ma ogniomuru, czy mój komin tym bardziej może być częścią mojego ogniomuru? ). Zgodnie z wyszperanymi w necie wytycznymi co do stawiania kominów: „jeśli komin znajduje się obok przeszkody, a odległość między nimi jest mniejsza niż 1,5 m, wylot komina musi się znaleźć co najmniej 30 cm nad górną krawędzią przeszkody.” Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/148653-komin-cz%C4%99%C5%9Bci%C4%85-ogniomuru/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts