Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja mam pytanie o szklarza. Czy taki przeciętny szklarz miałby szybę bezpieczną z matową folią? Czy szkukać tego w jakś specjalistycznych miejscach? Przy czym myślę o takim rozwiązaniu w łazience, jako atrapie okna za którą znalazłyby się półki z rzeczami przydatnymi właśnie w łazience. Wnęka jest na ok. 24 cm. Wojtek, czy dając na brzegach świetlówki liniowe uzyskam efekt podświetlenia, o którym pisałeś? No i czy takie, jak sądzę, grube szkło nada się do atrapy okien, ale jednak otweranej (ma pełnić funkcję szafki)- mam na myśli okna imitujące "japońszczyznę" takie rozwiązanie jest chyba w jednej z reklam płytek Tubądzina . Pozdrawiam

• 4 months później...
  • Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam salon. :D W salonie aneks. :(

W aneksie nowoczesna kuchnia, dol - ciemny, gora jasna, prawie niewidoczna, blat tez jasny.

No, i nie mam pojecia co wsadzic miedzy szafakami...

Terrakota. Klasyczna kuchienna absolutnie nie pasuje do nowoczesnej kuchni, do innych rodzajow mam za malo gustu.

Blat. Nie mam przekonania.

Plastyk. Jaki?

Stal nierdzewna - zbyt widoczna.

A moze stiuk? Cos gladkiego, jasnego z delikatnym rysunkiem? Ale czy to cudenko stiuk wytrzyma w kuchni?

Mam salon. :D W salonie aneks. :(

W aneksie nowoczesna kuchnia, dol - ciemny, gora jasna, prawie niewidoczna, blat tez jasny.

No, i nie mam pojecia co wsadzic miedzy szafakami...

Terrakota. Klasyczna kuchienna absolutnie nie pasuje do nowoczesnej kuchni, do innych rodzajow mam za malo gustu.

Blat. Nie mam przekonania.

Plastyk. Jaki?

Stal nierdzewna - zbyt widoczna.

A moze stiuk? Cos gladkiego, jasnego z delikatnym rysunkiem? Ale czy to cudenko stiuk wytrzyma w kuchni?

Szkło :)

• 2 months później...
TEż interesuje mnie temat "Co na ścianę w kuchni". Zamierzam dać płytki pomiędzy płytą gazową a wyciągiem - ale jakie (na pozostałej części będzie laminat). Nie podobają mi się małe 10x10. Może najlepsza zwykła glazura z połyskiem? Wcześniej projektant sugerował gres polerowany, kładziony bezfugowo - ale na szczęście trochę poczytałam o tym i niestety wiem również z autopsji (położyłam gras polerowany przy kominku - już mam plamę!). A może szkło - gdzie zamawiać, czy u "zwykłego" szklarza czy to musi być coś specjalnego?

Jeśli chodzi o szkło to można zamocować na aluminiowej szynie i zasłonić szynę, profilem aluminiowym; bądź też można przykręcić bezpośrednio do ściany - jednakże proponowałabym otwory w szkle nawiercać u fachowców, a w mocowania zaopatrzyć się w dobrej hurtownii z akcesoriami meblowymi bądź budowlanymi.

Myślę, że fajnym rozwiązaniem są panele z płyt laminowanych bądź foliowanych PCV - jest ogromny wybór, no i są łatwe w utrzymaniu czystości (oczywiście te o powierzchni gładkiej).

Powodzenia. :)

Witam

Sprzedaje szkło i ostatnio klietnowi robliśmy własnie we wneki miedzy blatem a szafka wiszaca otwory w szkle ale matowym-tkz.-lakomat lakierowany przykrecone na zwykłe kołki rozp-a obrzegi objechane bezbarwnym silikonem be sie nic nie dostało między sciane a blat.

Problem polega na tym iz nie ma dekoracyjnych kapturków na na główki kłków roz.nie mam pojecia jak klient rozwiązał ten problem ale wiem iz podobno super te białe szkło wyglada między blatami.