Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

podejrzewam,że jesli robi sie okleinę na ścianie z tego materiału co blat to raczej dotyczy to blatu z kamienia, konglomeratu czy innego takiego. Ale nie z plyty... Co najwyżej okleina może być ta sama co na płycie (wzór)

O tym co na ścianę inneog był tez już wątek , całkiem niedawno chyba...

Aniutka i Roofi napisał:
słyszałam, że szyba na ścianę pasuje tylko wtedy, gdy ściana jest idealnie gładka. Poza tym musi przylegać, by nie wpadały za ną (między szybę a ścianę) np muszki czy okruszki.

Ja posiadam to samo co służy jako blat (płyta meblowa). Ładnie się komponuje i jest jednolita powierzchnia. W nowym domu też tak będzie (nienawidzę kafeków jako fartucha)

pozdrawiam :D

A.

Ja też na ścianie mam płytę meblową w tym samym kolorze co blat.Płyta nie jest tak gruba jak blat :). Z tego co pamietam ma około 5mm grubosci.Moja kuchnia ma juz ponad 4 lata i plyta sprawuje się znakomicie. W nowym domu zastosuję to samo rozwiązanie.Jak znajde fotki to wkleję zdjęcia.

Witam.

Ja osobiście jeszcze nie mam nic takiego w kuchni, ale pokaże wam szkic, co sobie mam nadzieje mój klient zamówi :)

To jest tylko szkic, ale ma to być mozaika z kamyków a na dodatek słoneczka będą układane z kamienia, który prześwieca i za nimi będzie źródło światła, więc efekt będzie taki, że z całej tej ścianki mozaikowej będą świeciły słoneczka i ich promienie :)

Fajny pomysł ?? Mi się strasznie podoba i mam nadzieje, że dojdzie do realizacji :)

Pozdrawiam

http://images41.fotosik.pl/3/1d1ceb5345340369.jpg

Yoannna napisał:
zizi1978!

Możesz zdradzić dokładnie jaka to płyta i gdzie takie coś można kupić?

Niestety w tej kwestii nie mogę pomóc :( Kuchnia była robiona 4 lata temu na zamówienie, wszystkie materiały zamawiał stolarz.Sądzę, że powinnaś zacząc od sklepów gdzie można kupić różne rzeczy do kuchni poczawszy od uchwytów do szafek a skończywszy własnie na różnych płytach.

Yoannna napisał:
zizi1978!

Możesz zdradzić dokładnie jaka to płyta i gdzie takie coś można kupić?

Ja widziałam takie płyty w salonie kuchni BRW, faktycznie bardzo fajnie to wyglądało i chyba się skuszę na takie rozwiązanie. Koszt takiej płyty to ok. 200 zł/mb (cena z BRW) więc nie jest najtaniej, ale chyba warto.

Witam

Ja też nie chciałam płytek na ścianie między szafkami. Znalazłam w necie fornirowaną tapetę - specjalną do kuchni, zmywalną, samoprzylepną. Zamówiłam w ziarna kawy, są jeszcze w fajny wzór z bambusami. Cena 200 zł za m2. Standardowa wysokość 60cm, można zamówić inne wymiary.

Cytat

Ja widziałam takie płyty w salonie kuchni BRW, faktycznie bardzo fajnie to wyglądało i chyba się skuszę na takie rozwiązanie. Koszt takiej płyty to ok. 200 zł/mb (cena z BRW) więc nie jest najtaniej, ale chyba warto.

Jesteś pewna że takie coś widziałaś dokładnie? i nad kuchnią gazową? W którym salonie BRW? Pytam bo właśnie dziś rozmawiałam z projektantem kuchni z BRW (stamtąd mam swoją kuchnię) i pan mówił mi że nie można zamówić u nich tak cienkiej płyty "blatowej"... chyba, że to co widziałaś na ścianie było grubości blatu... ?

olek5555 napisał:
Witam

Ja też nie chciałam płytek na ścianie między szafkami. Znalazłam w necie fornirowaną tapetę - specjalną do kuchni, zmywalną, samoprzylepną. Zamówiłam w ziarna kawy, są jeszcze w fajny wzór z bambusami. Cena 200 zł za m2. Standardowa wysokość 60cm, można zamówić inne wymiary.

Właśnie o tym w tej chwili myślałam :D

Możesz podać jakieś bliższe namiary?

Gość Henku_wawa
będę monotematyczny albo wierny ideałom: a może marmur emperador dark do kuchni (nie jako blat - tu marmur się nie sprawdza) ale właśnie jako płytki? Sprzedawane są np. 30x60 albo 60x60 albo 30,5x30,5 cm. Jeśli fronty mebli kuchennych są z drewna, emperador pasuje jak ulał, bo jest "w brąz" z jasnymi naleciałościami (w krowie łaty, jak Ktoś u mnie mawia) :D

Yoannna napisał:
  olek5555 napisał:
Witam

Właśnie o tym w tej chwili myślałam :D

Możesz podać jakieś bliższe namiary?

Ja zamawiałam w sklepie internetowym

http://www.artofwall.com.pl - fototapety kuchenne

Do tego na allegro zamówiłam obrazy - zdjęcia drukowane na płótnie z tym samym motywem