Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

moja płyta ma już 8 lat :D , wprawdzie mam kuchnię elektryczną, ale łatwo z niej zmyć bryd, nie ma rowków i załamań, szparek i z tego też powodu jest bardzo praktyczna. Nie trzeba kuć ściany, bo płyta montowana jest od blatu aż po szafki i nie widać grubości. Polecam :wink:

A.

• Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajny pomysł ?? Mi się strasznie podoba i mam nadzieje, że dojdzie do realizacji :)

Pozdrawiam

http://images41.fotosik.pl/3/1d1ceb5345340369.jpg

Bardzo ładne!!! Jak myslisz, drogie to będzie w wykonaniu?

Witam.

W sumie to nie wiem, ale jakieś dwa tyg. pracy, do tego kamień o gr. 3mm , samo układanie, zbrojenia i inne bajery no to raczej tanie nie będzie :) .

Ale za to, jaki efekt i praktyczne, na dodatek oryginalne :)

Można ścianę po prostu pomalować, farbą do kuchni i łazienek. Ja tak mam koło ekspresu do kawy od kilku lat, zmywane są bardzo często plamy od kawy i mleka i wszystko ok. U mnie jest biały (!) Dulux.
Lubosz, koniecznie wrzuć fotkę z realizację - bo mam nadzieję, że pomysł się urzeczywistni.

Jasne, że wrzucę :) jeśli tylko klient się zdecyduje :) jak nie to może kiedyś ktoś inny zapragnie świecących słoneczek :)

Można ścianę po prostu pomalować, farbą do kuchni i łazienek. Ja tak mam koło ekspresu do kawy od kilku lat, zmywane są bardzo często plamy od kawy i mleka i wszystko ok. U mnie jest biały (!) Dulux.

Pomalowałam ściany w kuchni taką farbą, ale na białej ścianie widać wszystko jakby dwa razy bardziej i myć wtedy trzeba non stop...

Ale przyszła mi jeszcze do głowy blacha, jakaś... Najchętniej chyba w jakimś kolorze, co o tym myślicie?

• 3 weeks później...

Co położyć na ścianę nad blatem w kuchni?

Jakie rozwiązanie jest najpraktyczniejsze?

Glazura? Mozaika? Stal? Szkło? Płyta? Kamień? Korek?

Podzielcie się opiniami i fotkami :)

Oj, widzę, że lenistwo trapi nową koleżankę ( kolegę?)! :wink:

Wyszukiwarka jest czasem przydatna. NIe trzeba mnożyć wątków

http://forum.muratordom.pl/co-macie-na-scianie-nad-blatami-w-kuchni,t134408.htm?highlight=nad%20blatem

NA SCIANIE I BLACIE MAM CORIAN

A nie Silestone? :o :wink:

nie jest to silistone jest to corian ( myślałam że to jest to samo ale fachura wyprowadził mnie z błędu )

No to kamień spadł mi z serca, bo już myślałam, że ściemniasz :lol: 8)