Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam folię samoprzylepną, która wyglada jak metal.

Wyglada b. fajnie, każdy kto nas odwiedzał gratulował pomysłu i efektu :).

Są folie gładkie i z różnymi wzorami/tłoczeniami. Jest niezykle łatwa w utrzymaniu czystosc, wystarczy przejechac suchą czy wilgotną szmatką i juz. Mąż samodzielnie ją nakleił, a po upływie 6 lat nic sie nie dzieje.

Ale ... nie nadaje sie do płyty gazowej, tylko elektryczna wchodzi w grę.

Witam, a możesz wrzucić fotki??? Gdzie się kupuję taką folię? ... Tam gdzie tapety???

Pozdrawiam,

Asia

• Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja od 4 lat mam tapete.Taka troszke lepsza,nie pamietam nazwy.Mialo byc tylko na chwile,ale poniewaz nie niszczy sie,wyglada dobrze zostalo.Nad zlewtm tylko troszke sie przetarlo.

Tapetka ma w/g mnie ta przewage,ze latwo ja mozna zmienic,kiedy sie zmieni gust :) ,jest ciepla,przytulna-jesli ktos lubi takie klimaty.

ja polecam stiuk - ja mam wprawdzie płytki ale ostatnio moja siostra zrobiła sobie właśnie stiuk w kuchni - jedynie miejsce nad kuchenką musiała sobie zabezpieczyć szybą i wszystko wygląda świetnie :-) aż jej zazdroszczę

Polecam stronkę wykonawcy (który robił u mnie trawertyn i tynk strukturalny a u siostry właśnie ten stiuk) - można tam też znaleźć kuchnię w stiuku :-) :

http://www.powloki_dekoracyjne.republika.pl

witam jestem tu nowa :D marzylismy o kuchni z płytą meblową między górnymi a dolnymi szafkami ,dostaliśmy dziś wycenę i totalna załamka :cry: -samo to ustrojstwo stoi 2800. mamy dylemat ;płakać i płacić czy poszukać płytek udających drewno i zrobić namiastkę

Ja mam folię samoprzylepną, która wyglada jak metal.

Wyglada b. fajnie, każdy kto nas odwiedzał gratulował pomysłu i efektu :).

Są folie gładkie i z różnymi wzorami/tłoczeniami. Jest niezykle łatwa w utrzymaniu czystosc, wystarczy przejechac suchą czy wilgotną szmatką i juz. Mąż samodzielnie ją nakleił, a po upływie 6 lat nic sie nie dzieje.

Ale ... nie nadaje sie do płyty gazowej, tylko elektryczna wchodzi w grę.

Witam, a możesz wrzucić fotki??? Gdzie się kupuję taką folię? ... Tam gdzie tapety???

Pozdrawiam,

Asia

Niestety nie umiem wklejac tutaj zdjęć :cry: . Ale moge wysłać na priv. , tylko po powrocie z wakacji :)

Folię kupiłam w Mikomaxie. Arkusz kosztował ponad 400 zł. wystarczył mi na 3-4 mb.

• 3 weeks później...

Marczysław

Folię kupisz w kazdym markecie budowlanym,lub sklepie z tapetami.Ja nie bedę oryginalna.Miałam w kuchni tapetę winylową i w nowym domu też ją połozę.

Dlaczego? Bo zanim sie zdecyduję, gdzie mają wisiec te wszystkie duperele nad blatem...To w kazdym innym materiale poczyniłoby szkody nieodwracalne.

A poza tym, tapety mają super wzory.No bo gdzie ja znajdę piękne kwiaty?

Mam pomalowaną ścianę w kuchni, (mam też płytki, ale nie wszędzie). Farba jest super zmywalna dulux do kuchni i łazienek, czyści się pięknie.Druga ściana pomalowna z decorala do kuchni i łazienek, ale to już nie to co dulux. Chciałam także mieć szkło , ale przeraziła mnie cena około 1000 za metr.

Płytki mam imitację trawertynu z Gali 30na 60cm prezentują się super, typowych do kuchni nie chciałam bo mi się nie podobały.

czy mozesz zamiescic fotki kuchni tam gdzie sa plytki???bardzo mnie interesuje wlasnie ta kolekcja z Gali.

... Za nic nie chcę płytek. ...

Alergię masz na ceramikę ??? :wink: . U mnie w bloku była lamperia (bardziej pasowałoby lumperia) czyli olejna na tynku. Źle mi się z tym żyło i okleiłem płytkami. Przy obecnie dostępnej gamie ceramiki coś znajdziesz.

Szyba? OK ale pleksi czy tapeta - nie za bardzo. Pleksi porysujesz prędzej czy później tapeta - no to niech będzie że ja mam alergię na tapety :D