pawcio20 18.09.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ja mam płytki na scianie w kuchni i uwazam ze plytki sa najlepszym rozwiazaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 18.09.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ja mam płytki na scianie w kuchni i uwazam ze plytki sa najlepszym rozwiazaniem Na pewno masz rację ,że są najlepszym rozwiązaniem ale ja w swoim mieszkanku mam płytki 7 lat i znudziły mi się dlatego tym razem wybrałam corian ( no i płytki 10 krotnie tańsze to ich zaleta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio20 18.09.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ofszem moga sie znudzic plytki to decyzja na cale zycie bo zniana co pare lat to troche drogi koszyt.mi na pszyklad podobaja sie plytki 10 na 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARKAJ 03.10.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Widziałam dziś bardzo podobne do tego kamienia elewacyjnego - chyba hiszpańskie płytki z gresu szkliwionego. http://www.domus.pl/?data=domus-elem&do=read&id=1218884954114&range=0000 Może one nie byłyby tak kłopotliwe do utrzymania czystości? Interesuje mnie wykorzystanie tych płytek jak na tym zdjęciu. http://www.meblebrw.pl/Offers/27-10-06-16-01-46classic_line_front_ledo_kolor_wi%C5%9Bnia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARKAJ 04.10.2008 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Poprostu "choruję" na takie rozwiązanie - już jakiś czas. Może ktoś ma tym wykończoną ściankę (na przykład wkoło kominka itp. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 04.10.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 szyby, metale, plexi ...a potem sprzątać, sprzątać, sprzątać, myć, polerować, pucować ... Mieszkanie ma być dla nas, nie odwrotnie d5620s napisał: Soniko-cudna ta szyba-ale widze że masz kuchenke gazową-jak w tym układzie z czystością tej szyby? no i samo gotowanie-opary, tłuszcz-dużo z tym roboty? Dzięki d5620s , jak do tej pory nie narzekam, ale kotletów nie zdążyłam jeszcze usmażyć , bo pojechałam na urlop prawie zaraz po jej montażu. Też mam szybę hartowaną i również nie narzekam z utrzymaniem czystości , sprawuje się znacznie lepiej niż kafle A kotlety i schaby, owszem juz wiele razy smażyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 09.10.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Też mam szybę hartowaną i również nie narzekam z utrzymaniem czystości , sprawuje się znacznie lepiej niż kafle A kotlety i schaby, owszem juz wiele razy smażyłam A czym ją czyścisz z zachlapanego tłuszczu od kotletów i innych paluchów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 21.10.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A ja mam farbę i tylko farbę - fakt kuchnia indukcja i nie stoi przy ścianie tylko jest wbudowana w stara kaflową kuchnię z płytkami naokoło. A kotlety i inne rzeczy które się tłucze można włożyć w foliową torebkę i wtedy na nic nie pryskają a i tłuczek zostaje czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 21.10.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A ja mam farbę i tylko farbę można wiedzieć jaką? i ładnie poprosić o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.10.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Też mam szybę hartowaną i również nie narzekam z utrzymaniem czystości , sprawuje się znacznie lepiej niż kafle A kotlety i schaby, owszem juz wiele razy smażyłam A czym ją czyścisz z zachlapanego tłuszczu od kotletów i innych paluchów? Z tłuszczu który pryska podczas smażenia przecieram płynem do szyb , czyści się bez żadnych problemów a wodę - samym ręcznikiem papierowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 22.10.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Kuchnia jest jeszcze w trakcie wykańczania - więc miejscami pod rękami "fachowców" przy montażu np oświetlenia odprysnęła farba, ale to nie problem na szczęście mam cały skład resztek i sztukuję się bez problemu - cały dom mam pomalowany farbami firmy Keim mineralnymi - łatwo sie myją to już sprawdziłam. Zdjęcia nie do końca oddają kolor - on jest mocniejszy . Puste miejsce w kształcie rombu zajmie jeszcze jeden zielony luksfer ze światłem w środku. http://images31.fotosik.pl/385/85a064c95297082e.jpg http://images31.fotosik.pl/385/6ebfe320c85382e1.jpg http://images43.fotosik.pl/22/125c016d3173d6ff.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 22.10.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Wizg, wybacz, że będę troche wścibska ale co za pomieszczenie masz za luksferami? Czy one doświetlaja to pomieszczenie? Jak się sprawują? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 28.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Nie ma sprawy za luksferami jest salon tzn jego część od wejścia. Hmm ja mam piętro więc wchodzę po schodach od razu do salonu który jest długim 8 na 4 metry pokojem połączonym z jadalnią 4 na 4 metry takie duże T tylko położone w lewo. Luksfery doświetlają w niewielkim stopniu, ale wieczorem jak włączę halogeny nad blatem to już całkiem ciekawy efekt świetlny powstaje. Poza tym na tej ścianie od strony salonu nic nie mogłoby stanąć dużego bo ograniczyłoby to wejście (tam jest też spiżarka) więc ściana zyskała na lekkości wg mnie. Luksfery mam częściowo matowe częściowo czyste te drugie przepuszczają światło dzienne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.10.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 my planujemy lacobel lub inną szybę hartowaną. W poprzednim mieszkaniu mieliśmy piękne hiszpańskie małe kafelki - białe z białą fugą (oczywiście impregnowaną ) - KOSZMAR !!! Jesteśmy osobami, które gotują codziennie i mam już dosyć czyszczenia plam po burakach, kotletach i innych ............................... Teraz tylko szyba i to na całej długości zabudowy (jest tego chyba z 8mb ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 28.10.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 my planujemy lacobel lub inną szybę hartowaną. W poprzednim mieszkaniu mieliśmy piękne hiszpańskie małe kafelki - białe z białą fugą (oczywiście impregnowaną ) - KOSZMAR !!! Jesteśmy osobami, które gotują codziennie i mam już dosyć czyszczenia plam po burakach, kotletach i innych ............................... Teraz tylko szyba i to na całej długości zabudowy (jest tego chyba z 8mb ) szybę też trzeba będzie czyścić mało tego, trzeba będzie ją pucować jak okna, żeby nie było smug ani zacieków z wody IMHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.10.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 okna i lustra od lat myję Mr Muscle i nigdy nie musiałm ich "pucować", nie ma żadnych smug - myję je błyskawicznie Mniemam, że tak samo będzie w przypadku szkła w kuchni - nie będę musiała szorować fug itp. Do tego na tłuste plamy nie ma nic lepszego niż Cilit Bang Trochę chemii w domu i życie staje się łatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 28.10.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Do tego na tłuste plamy nie ma nic lepszego niż Cilit Bang Trochę chemii w domu i życie staje się łatwiejsze wg mnie są lepsze. W5 z lidla do tłustych plam. albo W5 z chlorem do okien też window cleaner W5 i ceny inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 28.10.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 szybę też trzeba będzie czyścić mało tego, trzeba będzie ją pucować jak okna, żeby nie było smug ani zacieków z wody IMHO mam obecnie kuchenkę, tzn cały piekarnik + panel sterujący ze szkła, i uważam, ze jest to super rozwiązanie: też się ciągle brudzi i chlapie, ale wystarczy przetrzeć wilgotną ściereczką i jest glanz co prawda jest pod płyta a nie nad, wiec nie chlapie na nią tyle tłustych i kolorowych dobroci co na taką szybę nad kuchenką, ale tez często jest zabrudzona i czyści się na prawdę super wiec wydaje mi się że taka tafla szklana nad płyta nie powinna być trudna do utrzymania w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.10.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Do tego na tłuste plamy nie ma nic lepszego niż Cilit Bang Trochę chemii w domu i życie staje się łatwiejsze wg mnie są lepsze. W5 z lidla do tłustych plam. albo W5 z chlorem do okien też window cleaner W5 i ceny inne. no proszę - co prawda do Lidla mam kawał drogi - ale widzę, że warto pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 04.01.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam. A ja wklejam wam coś takiego http://images24.fotosik.pl/310/e4713feba7112eea.jpg http://images50.fotosik.pl/45/6637acf3fc7f3eb0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts