Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Można dać pas z blachy nierdzewnej - nie wiem czy taki kontrast ("stare" drzwiczki szafek) będzie wam się podobał....

Ja mam pas blachy nierdzewnej . U mnie jest trudna w czyszczeniu;-( Owszem ładnie to wyglada ale lepiej jej nie brudzic;-(

Zalezy pewnie jakiej jakosci kupisz

mozesz dac foto??

Ja też kombinowałam ze ścianą nad dolnymi szafkami, bo nie chciałam płytek. Stanęło na macie sibu - srebrna, gładka (stosowana częściej w biurach). Zdjęcia w sąsiednim wątku http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089-1800.htm

Wizualnie podobna do blachy, z czyszczeniem nie ma większych problemów.

Jednak to się nie nadaje nad płytę kuchenną i po lekkim przypaleniu :x ten kawałek musimy wymienić i przykryć szybą hartowaną.

moja żona całe lato zbierała płaskie kamienie znad morza. chce je wykorzystać na kawałku ściany w łazience - a może byś spróbował w kuchni. kamienie będą przyklejone na zaprawę (jak kafelki) a później mogą być polakierowane. świetny efekt-widzieliśmy to we francuskiej gazecie.

czy to był na pewno lakier, a nie impregnat jakiś, czy coś podobnego :roll:

myślę, że lakier w łazience poodpryskuje pod wpływem wody :roll:

ale może żle myślę? :roll:

moja żona całe lato zbierała płaskie kamienie znad morza. chce je wykorzystać na kawałku ściany w łazience - a może byś spróbował w kuchni. kamienie będą przyklejone na zaprawę (jak kafelki) a później mogą być polakierowane. świetny efekt-widzieliśmy to we francuskiej gazecie.

z chęcią bym to zobaczyła.... sama myślę nad dekoracją ściany w łazience muszelkami i innymi "owocami" morza, wiec każdy pomysł inspiracja mila widziana.

a w kuchni na ścianie pomiędzy blatem a szafkami podoba mi się ten sam materiał co blat, tylko na jakieś max 20-30 cm wysokości.

a ja mam taką samą płytę, z jakiej są szafki. Szafki są dwukolorowe, przód ciemny a boki jaśniejsze i ta płyta na ścianie jaśniejsza. Pomalowałam ją lakierem jachtowym (jak i blaty drewniane) i myje się super.

hehehe - słuzba pewnie za dodatkowa opłatą

ja tak sobie myslę ze trzeba by było nie tylko fugi ale i te kamieni epokryć czymś zeby brud w nie nie wchodził, tylko czym

no i kwestia połozenia i zabezpieczenia kamieni przed zafugowaniem, bo wiadomo- z płytek zejdzie fuga po przeschnięciu, ale jak to się ma do kamienia????

Widzialam u znajomych ze na scianie miedzy blatem i szafkami maja taki sam material jak na blacie,w ich przypadku to jest kamien i jest on nie do samych szafek wiszacych tylko gdzies tak do polowy,a reszta pomalowana farba. Bardzo fajnie i ciekawie to wyglada,aha tam gdzie jest kuchenka -kamien jest do samego okapu.

• 3 weeks później...

Odświeżam wątek :D

Czeka nas robienie kuchni od podstaw (w nowym mieszkaniu). Na razie nic nie mamy, bo wszystko jest na etapie pomysłów. Chciałam na ścianę (między szafki dolne a górne) coś innego niż kafelki. Podpowiedzcie co macie, co chciałybyście mieć, co się super sprawdza (...)?.

Chciałabym żeby nie tylko ładnie i fajnie wyglądało ale ma też być praktyczne w użytkowaniu (ma się bezproblemowo czyścić i nic ma się z tym nie dziać zwłaszcza nad kuchenką elektryczną).

Widziałam fajne płyty (nawet w sklepie na wystawie były), takie z MDF-u. W 2 różnych sklepach mi je odradzono ze względu na... niefunkcjonalność :o . Na pytanie po co je dali na wystawę – bo ładnie wygląda :lol:

Czekam na pomysły/sugestie/rady co między te szafki na ścianę położyć.