jaksie 15.01.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 szkłem hartowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghosta 15.01.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Ja mam fototapete miedzy dolnymi a gornymi szafkami (fotka w watku szklo zamiast kafli w kuchni), jest ona miedzy innymi przy zlewie i plycie grzewczej. Jest jedynie powleczona specjalnym laminatem, ktory mozna zamowic u producenta tej fototapety. Nic sie z nia nie dzieje, myje mokra szmatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gra001 14.02.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 polecam farby bakteriobojcze zmywalnebardzo trwale i pomagakja w utrzymaniu higieny (noxan.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 14.02.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 zastosowanie ekranu ze szkła granitu lub płyty laminowanej w zależności jak to jest kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maartaa 23.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 czy położenie między szafkami tapety oznaczonej jako zmywalna, choć nie stricte kuchenna może się sprawdzić? czy lepiej kombinować z jakimiś panelami lub farbą? ogólnie to zależy mi na tym, aby ten element był łatwo zmienialny - w tej chwili mam ochotę na czerwień, ale za 2 lata może mi się zachcieć zieleni. dlatego odpadają płytki. myślałam o tapecie za szkłem, ale to droga inwestycja dość jest. więc stąd pomysł na tapetę bez szkła. albo może zmywalną fototapetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 24.02.2010 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 położenie tapety zmywalnej sprawdza się na jakieś 5 lat, miałam tak w poprzednim mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.02.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Mam farbę - sprawdza się znakomicie, a w razie chęci/potrzeby łatwo zmienić jej kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafetka 25.06.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Witajcie. 30 czerwca odbieram mieszkanie, Na remont mam miesiąc, gdyż na początku sierpnia rodzę I nie chciałabym wrócić ze szpitala do remontowego kurzu:) Pomysły na wykończenia mniej więcej mam - tzn meble itd, ale nie mam pojęcia jak to wszystk powykańczać. Głównie chodzi mi o kucnie - co na ściany? Czy do kuchni IKEA - meble jak w pokoju 8:) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen pasowałby gres na ściany? Gres będzie na podłodze w przedpokoju i kuchni (taki sam) i teraz nie wiem czy się nie zagresuję Czy nie przesadzę??!! Prosze podsuńcie mi jakieś pomysły, co dac na ściane:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frutka 03.08.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Przyłaczam się do pytania: POMOCY!!! Czy na ściany miedzy szafkami w kuchni można położyć płytki kamieniopodobne STEGU a jeśli tak to czym je zaimpregnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgm 03.08.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 To i ja podpytam, skoro już powstał taki wątek. Wybrałam już kuchnię, jest projekt, kuchnia będzie gotowa we wrześniu. Meble będą dwukolorowe - góra mdf lakierowany w kolorze kremowa biel, dół fornir w kolorze teak. I teraz pytanie bo chciałabym dać między szafki szybę lacobel ale zupełnie nie wiem w jakim kolorze. Chciałabym coś takiego żeby nie zlało się z gónymi szafkami, wstępnie wybrałam blat z konglomeratu niagara, ale jest to jeszcze do przemyślenia bo nie wiem czy blat ten nie jest zbyt ciapkowaty, a jak oglądam dwukolorowe kuchnie to najładniej wyglądaja stosunkowo gładkie blaty. Nie widziałam też tutaj nigdzie podobnej kuchni na forum choc przejrzałam sporo stron z wątku o kuchniach, ale może ktoś ma taką i mógłby powiedzieć jak ma to rozwiązane, ewntualnie ktoś może na forum ma większa wyobraźnię niż ja i jest w stanie coś podpowiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian_ 20.08.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witamczy orientuje się ktoś gdzie można kupić aluminiowe profile do wsuwania paneli z blachy (lub szyb) nad blatem kuchennym?Szerokość szczeliny powinna wynosić ok. 3mm. Sprzedawano takie profile do niedawna w IKEA, ale z jakichśpowodów produkt wycofano. Kleić blachy do ściany nie chcę,wiercić w arkuszach otworów też bym nie chciał. W marketach budowlanych nie mają tych profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.08.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Ja mam płytki 32,5x97,5 i jestem bardzo zadowolona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 29.08.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Najzwyklejsze na świecie kafelki:http://farm5.static.flickr.com/4048/4497315893_8ce2c8538b.jpg' alt='4497315893_8ce2c8538b.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sondragon 31.08.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, nie chciałam kafelek. I poszłam na łatwiznę. Mam blachę, matową - więc nie widać zacieków, palców itp. Założyć też było łatwo bowiem są to.... tablice magnetyczne Ikea ) http://images40.fotosik.pl/330/3d7588a5b116b2e4m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 01.09.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 co do blachy na ścianę, to blachę nierdzewną szlifowaną tzw. szczotkowaną o jakiej tu mowa można zamówić i wyciąć taniej niż w studiu kuchennym, czyli tam gdzie zamawiają właśnie studia kuchenne. W dowolnej firmie zajmującej się cięciem laserowym np: w Krakowie http://www.lasart.pl , w Warszawie http://www.kastler.com.pl/ , w innych większych miastach też są takie firmy - wystarczy wpisać w wyszukiwarkę wycinanie laserowe i miasto. Trzeba tylko spytac czy od prywatnych osób tez przyjmują zlecenia, bo nie zawsze jest to możliwe. Takie firmy oferują też z regóły gięcie - to tak na zaś, jakby ktoś chciał wykonać coś innego niż tylko panel nad blatem. kiedyś widziałam nawet przyspawane wycinane laserowo fragmenty blachy stalowej ( nie nierdzewnej) do przęsła ogrodzenia - całkiem fajnie to wyglądało. można tez sobie wyciąć listwy do lazienki, jako wstawki między płytkami. Na obu stronach, które podałam są galerie z przykładami. Oczywiście nie są to raczej firmy, ktore zamontują te blachy, ale jeśli che się miec taniej niż w studiu kuchennym, to coś za coś. Bez problemu można wyciąć każdy otwór a nawet różne wzory, jakie tylko ktoś wymyśli. Co do czyszczenia nierdzewki to są specjalne środki w kazdym markcie budowlanym i sprzedającym sprzęt AGD- takie natłuszczające - zapobiegają odbiciom paluchów, ale blacha to jednak materiał trudniejszy do utrzymania w czystości niż płytki, ale zależy co się komu podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 01.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 sama natomiast myślę o szkle tylko nie przeźroczystym - chce ciemny brąz albo czarne, ma koś sprawdzoną firmę w Krakowie, która się tym zajmuje, najlepiej, żeby można tam było zamówić lustra w dowolnym kształcie i wymiarze w dobrej cenie - chcę mieć w jednej łazience lustro na całą ścianę a ściana jest ze skosem, chce tez wyciąć w tym lustrze otwory pod grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 01.09.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam, nie chciałam kafelek. I poszłam na łatwiznę. Mam blachę, matową - więc nie widać zacieków, palców itp. Założyć też było łatwo bowiem są to.... tablice magnetyczne Ikea ) http://images40.fotosik.pl/330/3d7588a5b116b2e4m.jpg swietny pomysl....maja w roznych wymiarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sondragon 01.09.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 swietny pomysl....maja w roznych wymiarach? Teraz z tego co widziałam mają 37x78 cm, 18x78 cm. Gdy ja kupowałam były krótsze. Dostałam lekkiej piany na ustach po te 78 cm lepiej by wyglądały (mniej łączeń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekin 01.09.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/lh/yj/sbp0/4beKohacwGfIQdEaAB.jpg ja polozylam bialy laminat o grubosci ok 16 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 01.09.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 cekin,jaka ladna,prosta,matowa kuchniarobilas na wymiar,czy kupowalas jakies gotowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts