Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam na ścianie płyty z "IKEA", nazywają się FASTBO, są dwukolorowe, oczywiście po jednej jakieś dziwne szlaczki, ale po drugiej biel, idealnie pasująca do reszty, mój stolarz twierdzi, ze wytrzyma mi na długo

być może docelowo będzie szyba hartowana, taki był plan na początku

koszt 1 płyty [wymiary 60 na 50 cm- chyba...] - 40 zł, trzeba je przykleić klejem

tutaj trochę ją widać:

http://i294.photobucket.com/albums/mm94/gotowanie/DSCN5546.jpg

• 4 weeks później...
Witam serdecznie,mam ogromny problem i proszę o wsparcie :) Na ścianie między górnymi i dolnymi szafkami kuchennymi mam położone płytki,wszystko byłoby ok gdyby nie fakt,że kierowana inspiracją katalogową zrobiłam je do 3/4 wysokości.W rezultacie teraz ma zachlapaną ścianę tłuszczem powstałym podczas smażenia,i co jeszcze tam jest..można książkę napisać. :) chcę teraz naprawić jakoś ten błąd,ale zupełnie nie wiem jak,myślałam o szkle,ponoć teraz modne,ale znowu ten tłuszcz..chyba nie zda egzaminu,pozostaje chyba dołożyć płytek..chyba że macie jakieś pomysły,bo za nic nie moge zetrzeć tych plam ze ściany..

Mi marzy się to samo na blacie i ścianie nad blatem. Bardzo podobają mi się takie kuchnie, tylko jeśli położe granit na blat i ścianę to będzie za drogo i nie mogę sobie na taki wydatek pozwolić. Płytek kuchennych nie cierpię, więc chyba zostaje mi szkło w miarę podobne kolorystycznie do blatu i tyle. Kurcze trudne decyzje kuchenne :)

ja mam lacobel srebrny a czy jest drozszy nie powiedziała bym zapłąciłam 500 zł za szybę 3m na 50cm napewno lepszy jest niz płyta mdf mam tez taka i powiem że dopiero na niej jak sie pojawia to juz wcale nie domyje tego nawet z wody nie da sie tych kropek usunąc .

Jaki masz dokładnie ten lacobel, bo jedni piszą, że nie nadaje się przy płycie, a inni mają. Gdzie kupowałaś?

Jaki masz dokładnie ten lacobel, bo jedni piszą, że nie nadaje się przy płycie, a inni mają. Gdzie kupowałaś?

hmmm mnie montował tą szybe ten sam Pan co meble czy sie nadaje czy nie hmm przecież na niej nie gotujesz nie ma tam takiej temperatury bez przesady a jak daja front meblowy to też można powiedzieć że może się zapalić :p to takie gadanie :)