Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam dylemat z wyborem szkła pomiędzy meble kuchenne. Aneks kuchenny wraz z salonem tworzą otwartą przestrzeń. Większa część ścian "Muśnięcie wiatru" Śnieżki; jedna ściana w części salonu "Zamki na piasku". Krzesła na przedstawionych zdjęciach są tymczasowe (będą ecru - już zamówione). Kolorystyka mieszkania jak na przedstawionych zdjęciach. Planuję wprowadzić turkus w dodatkach. Nic interesującego z tym akcentem kolorystycznym nie znalazłem, więc postanowiłem coś w miarę neutralnego i zastanawiam się ostatnio nad grafiką miasta czarno-białego. Czy to dobry pomysł? Proszę o rady. Może ktoś zasugeruje z własnego doświadczenia jakiś wzór? Dodam tylko, że to mieszkanie dla młodego chłopaka.IMG_6445.jpgIMG_6463.jpgIMG_6464.jpgIMG_6469.jpgIMG_6471.jpg

Szukam informacji jak przykleić do ściany laminat. Czy osoby posiadające w kuchni nad blatem płytę meblową, laminowaną, mdf, hpl itd mogłyby zdradzić jak została u nich zamontowana. Chodzi mi jaki rodzaj kleju został użyty do przyklejenia.

Korozja ja mam panel wykonany z klepki dębowej i stolarz przykleił go na klej do parkietu :)

• 3 months później...

Proszę o radę dotyczącą wykończenia ściany w kuchni nad blatem - nie chcę płytek, nie chcę jednolitej szyby ani tapety. Ściana jest już pomalowana farbą taką jak cała kuchnia. Dodam, że używam płyty indukcyjnej. Czy dobrym pomysłem byłoby np. kupić zwyczajne ramki, w środku umieścić cytaty, zdjęcia lub przepisy i przywiesić te ramki jedna za drugą pomiędzy dolnymi a górnymi szafkami? Jakieś minusy takiego spersonalizowanego pomysłu?

A może fotolaminat kuchenny? Ktoś ma i poleca albo odradza? Fototapeta w kuchni?

Edytowane przez VUITTON
literówka

• 2 weeks później...
A może zastosować płyty z kamienia naturalnego, na przykład granitu czy marmuru ? Myśleliście nad takim rozwiązaniem ? jest to bardzo wytrzymałe rozwiązanie, bo kamień ma bardzo dobre właściwości. A dobrze zaimpregnowany będzie długo służył no i świetnie wyglądał dzięki różnorodnej kolorystyce. Dzięki niej z łatwością można dopasować odpowiedni do całej aranżacji :)

• 4 weeks później...
Też miałem problem z brudzącą się ścianą nad blatem, szczególnie za zlewozmywakiem i za płytą kuchenki. Ponieważ kuchnię mamy urządzoną w kolorze białym, to ostatecznie zdecydowałem się na cienką płytę pleksi, bo nie jest taka droga, łatwo się czyści i można ją zdjąć w razie czego i zmienić na coś innego.

Możesz pokazać jak to wygląda? I ile kosztuje/gdzie kupić?

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Dzień Dobry,

Mam nową kuchnię fronty góra lacobel jasny szary, na dole płyta mdf orzech kalifornijski. Uparłam się żeby przykleić między szafkami białą płytę lacobel, tylko że posiadam płytę gazową. Czy mogłabym do tej płyty przykręcić szkło hartowane w miejscu płyty gazowej?

W starej kuchni przy płycie gazowej miałam zwykły mdf i nie było żadnego problemu z użytkowaniem