Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 671
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Cześć

ja u siebie w kuchni zastosowałam płytę meblową 3 mm w kolorze calvadosu. Płyty meblowe są w różnych kolorach i można dopasować do koloru kuchni. Wygląda fantastycznie.

A czy nie boisz się, że wilgoć w kuchni im zaszkodzi? Nie tylko ta z oparów, ale zachlapanie itp?

czesc,

dom kupilem juz z gotowa kuchnia z blatami juz gotowymi - z tego co wiem to granit na blatach byl robiony u kamieniarza gdzies w okolicy Poznania (nie mam pojecia jaki to jest granit ;))

co do mebli to byly robione przez lokalnego stolarza (okolice Poznania), dla zainteresowanych moge podac kontakt

wiecej fotek moge Ci podeslac na maila napisz na gg adres ;)

• 6 months później...

rozumiem doskonale, płytki na całej ścianie kojarzą mi się ciut ze sklepem mięsnym :D

wszystko zależy od mebli jakie wybierzesz, więc najpierw wybierz meble:)

do listy poprzednika dodam jeszcze:

- panele

- dekoracyjne płytki imitujące kamień..

- płyty jak blaty od szafek do wysokości 20, 30cm - tylko pok okapem potrzebujesz więcej na ścianie

Nie trzeba kłaść płytek od blatu do górnej szafki - wystarczy 30cm, pięknie wyglądają płytki w formacie 30x60

rozumiem doskonale, płytki na całej ścianie kojarzą mi się ciut ze sklepem mięsnym :D

wszystko zależy od mebli jakie wybierzesz, więc najpierw wybierz meble:)

do listy poprzednika dodam jeszcze:

- panele

- dekoracyjne płytki imitujące kamień..

- płyty jak blaty od szafek do wysokości 20, 30cm - tylko pok okapem potrzebujesz więcej na ścianie

Nie trzeba kłaść płytek od blatu do górnej szafki - wystarczy 30cm, pięknie wyglądają płytki w formacie 30x60

Dzięki serdeczne za podpowiedź. planuję meble w kolorze śmietankowym, waniliowym. Pomyslałam także na stiukiem, i dla zabezpieczenia umocowałabym taflą szkła w profilach. Sciany dla kontrastu będą ciemniejsze i chcę aby szafki na nich się odbijały. Jak już będzie kuchnia to postaram się zamieścić jej zdjęcia. :wink:

Witam.Polecem szklo jest praktyczne a przy odrobinie fantazji mozna robic z tym cuda np tlem pod szyba moga byc wielkoformatwe fotografie widzialem tez pomalowana szybe w metliku b.mocno kontrastujaca z caloscia zarabiscie..

Coraz bardziej przekonuję się do szkła. :D :D Tylko czy to musi być hartowane szkło??

Mam pomalowaną ścianę w kuchni, (mam też płytki, ale nie wszędzie). Farba jest super zmywalna dulux do kuchni i łazienek, czyści się pięknie.Druga ściana pomalowna z decorala do kuchni i łazienek, ale to już nie to co dulux. Chciałam także mieć szkło , ale przeraziła mnie cena około 1000 za metr.

Płytki mam imitację trawertynu z Gali 30na 60cm prezentują się super, typowych do kuchni nie chciałam bo mi się nie podobały.