Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM NOWOWCZESNY - projekty gotowych domów z pracowni architektonicznych

Recommended Posts

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Nie zawężałabym poszukiwań projektu do kategorii "nowoczesne", bo można przegapić jakiś naprawdę dobry projekt, który bez większych zmian odpowiadałby właścicielom. Wiele projektów z kategorii "tradycyjne", "podmiejskie", a nieraz, o zgrozo,"rustykalne" w wyszukiwarkach ma potencjał w elewacji. Wyrzucając styropianowe atrakcje (opaski wokół okien, boniowania, przypory), okiennice, kute poręcze balkoników, rezygnując ze szprosów w oknach i budyniowych kolorów (odcienie żółci i jakichś takich morelo-róży) często otrzymamy fajny, nowoczesny dom, bardzo niepodobny do tego, co na wizualizacji. Wielu architektów chętnie dokona takich zmian w ramach adaptacji. Są również plastycy specjalizujący się w projektowaniu elewacji. Dodadzą trochę kamienia lub drewna tu i tam, jakiś akcent z kolorowego tynku i wyjdzie perełka.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 11 months później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich Forumowiczów!

To mój pierwszy post napisany na tym forum, ale czytelnikiem jego jestem już od dawna.

Także poszukiwaliśmy projektu w miarę nowoczesnego, ale przede wszystkim funkcjonalnego i prostego (zarówno w formie, jak i w budowie). I znaleźliśmy - na wiosnę z żoną startujemy z JURAJSKIM z MG Projekt. Jesteśmy na finiszu dokumentacji, a także poszukujemy ekipy do SSO i dachu.

Chętnie wymienię się opiniami i przemyśleniami z innymi zainteresowanymi budową wg. projektu JURAJSKI, bo w necie niewiele można o nim znaleźć (zresztą na tym forum również).

Zamierzam także prowadzić dziennik budowy, ale póki co, poza papierami nie mam co pokazać :(

Założyłem wątek o JURAJSKIM - zapraszam do dyskusji http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194362-JURAJSKI-z-MG-Projekt-czy-kto%C5%9B-buduje&p=5120030#post5120030

Pozdrawiam

Edytowane przez wropl

• 5 months później...

Ok, ten z Archonu ma nowoczesną bryłę, jest mały z podstawowym programem...ale wygląda jak biurowiec. Nie, że brzydki, tylko mało finezyjny :)

Villa Nova to ogromny dom i trudno go porównywać z poprzednim. To rezydencja. Ma też więcej pokoi.