Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od marzeń, projektów, wizualizacji do ...

mirela99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To może ja za wysoko koszę ? Wszędzie pisze 3-4 cm :).

Dużo zależy od gatunku trawy, który dominuje w trawniku.

Niektóre trawy drewnieją wyżej (np. życica) inne niżej (kostrzewa czerwona). I dlatego wysokość koszenia dobiera się do składu gatunkowego.

Poza tym, jeśli raz trawie pozwoliło się wyrosnąc wyżej, wyżej zaczyna drewnieć.

Ojej ja mam to samo z wyjazdami :hug: zawsze koty zostawialiśmy u mamy i one dobrze się tam czuły a ja i tak codziennie dzwoniłam i pytałam jak się mają :) Będzie dobrze zwierzaki sobie poradzą :)

Oczywiście niezmiennie czekam na relację z fotelowego frontu :) Napisz ile razy musiałaś malować i czym lakierowałyście.

• 2 weeks później...

Zapomniałam karty więc fotek nie będzie.

Tak wypoczęłam baaardzo. Spędziliśmy cudowne dwa tygodnie. Ekipa jak co roku dopisała.

Przeżyłam wspaniały romantyczny zachód słońca sam na sam z mężem (So sprzedaliśmy znajomym) z winem, szklanymi kieliszkami i czekoladą z dużymi orzechami. Cudnie było. Cudną też niespodziankę nam zrobili znajomi : byliśmy wieczorem na plaży (2 km pieszo w pięknym lesie) a oni dojechali bryczką konną z: workiem drewna, ogórkami małosolnymi, kiełbaskami, winem, kawą. Razem 5 rodzin z dziećmi. I rozpaliliśmy super ognisko na plaży podczas zachodu słońca. Niesamowite przeżycie. Wkoło pełno naszych dzieci, plaża szeroka, pusta. I nasza paczka wkoło ognia. Mam fotki to się pochwalę :).

Zamawiam właśnie materiały na fotele. Więć tak: jak wzór jest drobny i można ciąć normalnie z metra - to wystarczą dwa metry. Kiedy wzór się powtarza, wtedy musiałabym mieć z trzy metry. Zdecydowałam się na:

http://www.amybutlerdesign.com/images/fabrics/lark/home/10_lark_homedec.gif

lub

http://www.amybutlerdesign.com/images/fabrics/lark/home/9_lark_homedec.gif

Pstryknę może dzisiaj oparcie (mam go akurat w domu) jest szare, raczej jasno szare ale jeszcze muszę pomalować lakierem (i chyba wcześniej wyszlifować).

admete - kiedy spotkanko ? Na śląsk się nie wybieracie ?

Hej :lol:

Nie wiem czy pytasz o zdanie w sprawie materiałów :p - ale mnie się chyba bardziej pierwszy podoba :)

admete - kiedy spotkanko ? Na śląsk się nie wybieracie ?

Dobrze że mnie zmusiłaś do myślenia :p

Co myślisz o przyszłym tygodniu?

W piątek po pracy wsiadamy w samochód, dzieci robią sodomę i gomorę przez 2 dni i w niedzielę rano wyjeżdżamy?

Ja wcześnie wstaję to pomogę posprzątać :lol:

Teraz zmykam ale zgadamy się co i jak jeśli termin Wam pasuje :hug: