Beauty 20.10.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Podpisuję się pod postem poprzedniczki.Jak dla mnie to salon jest troszkę za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 20.10.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Witaj!Będę podglądać i 3-mam kciuki za remont.Widzę,że masa pracy i kasy przed wami :)Ale póżniej jaka satysfakcja:).Moim zdaniem salon troszkę za mały-ale to tylko m,oje skromne zdanie.Myślę,że fajnie gdyby funkcje salonu pełnił pokój z wykuszem.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
---JC--- 20.10.2010 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 (edytowane) . Edytowane 16 Lutego 2019 przez ---JC--- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.10.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Myślę, że ze względu na piony kuchnia i łazienka mogą być tylko po drugiej stronie korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 20.10.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 JC, tak mi się rzuciło w oczy, że Twój korytarz jest gęsto obsadzony drzwiami i nawet nie masz miejsca na garderobę na płaszcze i buty. Może teraz, na etapie demolki wartoby bylo cofnąć trochę sypialnie i tam zrobić szafę/garderobę? A nawet zamurować wejście do sypialni z korytarzu i zostawić przejście przez pracownię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.10.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam Może wyjaśnię dlaczego taki, a nie inny układ....Sypialnia, pracownia i salon to pokoje od południa. Druga strona mieszkania to północ. Jest pierwszy czynnik decydujący o tym, że salon i pracownia będą po stronie południowej. Decydując się na takie rozwiązanie w ciągu dnia będę przebywać w słonecznych pomieszczeniach Dużą pracownia jest mi potrzebna ze względu na moje pasje, które z czasem stały się moim zawodem. Ciężko jest mi nazwać ten zawód bo tak naprawdę nigdy nie próbowałam tego zrobić. Od zawsze malowałam i zawsze będę. Od siódmego roku życia szyję na maszynie. Początkowo dla lalek, później dla siebie, teraz próbuję robić to zarobkowo. Z wykształcenia jestem technikiem odzieżowym, a aktualnie studiuję wzornictwo przemysłowe. Jako dziecko polubiłam też majsterkowanie i z nieukrywaną radością tworzę przysłowiowe "coś z niczego". Projektuję i w miarę możliwości staram się sama te projekty wykonywać...Kim jestem z zawodu? Nie wiem i ciągle nie chcę wiedzieć. Po co mam się szufladkować. Ważne dla mnie jest to, że robię to co lubię Drugim czynnikiem decydującym o układzie pomieszczeń jest fakt, że media są po północnej stronie i są nie do ruszenia. Przeniesienie ich na drugą stronę wymagałoby zgody miasta, bo ono jest właścicielem mieszkań znajdujących się poniżej. Pojawia się też problem finansowy i chyba każdy wie o jaki chodzi. Kuchnia zostaje tam gdzie była. Plusem jest to, że można ją powiększyć Jeżeli chodzi o salon, to moim marzeniem było i jest mieć salon z balkonem i kominkiem. Oba moje marzenia się spełnią. Na to drugie muszę trochę poczekać, ale jest do zrealizowania Ważne też dla mnie było połączenie kuchni z salonem. Drzwi pomiędzy tymi dwoma pomieszczeniami będą poszerzone aby przestrzeń robiła wrażenie bardziej połączonej. Decyzji do podjęcia mam jeszcze cały worek :0 Dna nie widać. Cieszę się jednak tym, że to moje decyzje Teraz rozumiem.Przekonała mnie również możliwość zrobienia kominka Pozdrawiam Cię serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.10.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Szkoda by mi było pokoju z wykuszem na pracownię. Zaminiłabym go na dzienny/salon a w tamtym mniejszym urządziła pracownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 27.10.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Gratuluję szybkiej decyzji w zakupie takiego mieszkania. Gratuluje odwagi i życzę wiele cierpliwości i konsekwencji w tworzeniu:)Piękne mieszkanie sie zapowiada i oby Wam sie udało. Trzymam kciuki.A , p[rzesuniecie ścianki do dobry pomysł, niby nic a wiecej da jmozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 27.10.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 będę kibicowała.Sądząc po Twojej pasji :)masz zdolności ,więc nie boje sie o kamienicę w stylu wenge i halogenów.Wg mnie salon ok.Przecież podstawą jest duża kuchnia ze stołem i pewnie tam będzie się życie skupiało i imprezki.Natomiast w salonie kanapy i połki z książkami wystarcza,tv,stolik kawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.10.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam, jestem bardzo ciekawa postępów. Zapowiada się ciekawie. Przeraża mnie ilość pracy (tak, wiem że to Twoja praca ) jednakowoż efekty na pewno będą zdumiewające. Ogromny potencjał, fajna otwarta przestrzeń i sporo możliwości. W jakim stylu będą wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 yokasta - przecież autorka wątku wyraźnie napisała w jakim stylu urządzi wnętrza. Nawet tytuł wątku do tego nawiązuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 28.10.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 I ja będę zaglądała i kibicowała. Jestem bardzo ciekawa zmian jakie będą zachodziły w waszym mieszkaniu. Mieszkanko piękne i ma wielki potencjał. Gratuluję udanego zakupu! A co do pokoju gościnnego to dla mnie 10m2 jest OK. Teraz mieszkam wraz z mężem i synkiem na pokoju 12m2 i dajemy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.11.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 yokasta - przecież autorka wątku wyraźnie napisała w jakim stylu urządzi wnętrza. Nawet tytuł wątku do tego nawiązuje.... Nie przeczę A gdzie jest powiedziane, że nie będzie tam elementów innego stylu ;p. No nic, nieważne . W każdym razie kibicuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 03.11.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Ciekawe co się dzieje na placu boju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 03.11.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Weszłam przypadkiem ale teraz wiem, że będę regularnie zaglądać. Mieszkanie cudo. Wymaga co prawda wiele pracy ale sobie poradzicie. Natomiast ciągle nurtuje mnie pytanie po co były w nim dwie kuchnie obok siebie? Najpierw myślałam, że może to dwa mieszkania były, ale układ pomieszczeń na to nie wskazuje (no chyba, że podział był bardzo dziwaczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 04.11.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 jestem pod wrażeniem!!! i trzymam kciuki za pełen sukces!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.11.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Dorfi - to było pierwotnie jedno mieszkanie, które po II WŚ zostało przez kwaterunek podzielone na dwa odrębne. JC po prostu przywraca dawny układ.Też miałam takie mieszkania w administracji kiedyś - poszatkowane ściankami na małe klitki, bez łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 04.12.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Tak się zastanawiam, gdzie Autorka się zagubiła... Zajęta remontem, czy co... Strasznie jestem ciekawa postępów remontowo-budowlanych. ---JC--- odezwij się jak znajdziesz chwilkę i wrzuć jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 22.12.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Jak postępy w pracach budowlanych?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
---JC--- 10.03.2011 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) . Edytowane 7 Listopada 2012 przez ---JC--- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts