Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pa.szczak

Recommended Posts

Cześć,

Ostatnio napotkałem się na ciekawe aranżacje ściany, np.:

http://www.aranz.archimental.com/index.php?q=projekty&height=673&width=1280&img=realizacja12-13.jpg

Gdzie można takie "coś" dostać? Czy to jest płyta gipsowa?

Zwłaszcza podoba mi się ten wzorek :)

Wygląda fajnie, ale chyba się kurzy.

Nawet jest akwarium w jednym z wnętrz.

natomiast to zdjęcie usunęłabym z portfolio:

http://www.aranz.archimental.com/projekty/realizacja09-01.jpg

Hmm.. po przejrzeniu jeszcze kilka innych. Nowoczesna zabudowa korytarza w białym MDF na wysoki połysk + tradycyjne, płycinowe drewniane drzwi - nie wygląda to na zamierzone igranie z konwencją, raczej na nie zwracanie uwagi na szczegóły. Półeczki k-g + halogenki rodem z wczesnej manii na temat tego materiału.

Dziwi mnie to portfolio - kilka naprawdę fajnych pomysłów wymieszanych z wpadkami. Jakby zostało sklecone z dwóch różnych biur projektowych. To samo z jakością zdjęć.

Warto zainwestować w dobry sprzęt lub fotografa.

Edytowane przez Elfir

Nie pofatygowałam się nawet, żeby obejrzeć galerię, ale po Twojej "rekomendacji" droga Efilo, zajrzałam i faktycznie:

projekty takie sobie, ale foty często tragiczne i stylizaje marne, koleżanka "projektantka" mogłaby się wiele nauczyć od "zwykłych" forumowiczów

tutaj motto z blogu Pani projektantki

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" Albert Einstein

choć jako architekt minimum wiedzy chyba powinna posiadać

tylko ciekawe jakiego typu architektem ona jest,

mgr

inż.

arch wnętrz?

Edytowane przez e-mól

Dzięki za odpowiedzi :) Z tym studiem aranżacji wnętrz na pewno nie będę współpracować ;) Spodobał mi się jedynie ten motyw na ścianie, jednak nikt mi do tej pory nie odpowiedział gdzie można takie coś zamówić i co to w ogóle jest ;););)

e-mól - wydaje mi się, że nie jest to masa solna, na innych zdjęciach można zauważyć łączenia płyt. Udało mi się na necie znaleźć jednego polskiego producenta z Olkusza: http://www.loftsystem.pl/ Tylko, że w ofercie nie ma tego czego szukam, a dostępne modele nie podobają mi się :(

Znacie inne lub macie pomysł odnośnie tego ze zdjęcia?

Na zdjęciach mieszkania z Ustronia niestety nie jest to masa solna ani szablon.

Masa solna :)

Najprościej zawsze pytać u źródła do czego zachęcam kolegę forumowicza.

Zostawiam szanownych Państwa w niepewności i zachęcam do sprawdzenia informacji w listopadowym wydaniu miesięcznika "Dobrze mieszkaj", gdzie będzie prezentowana realizacja.

podpisano

mgr inż. architekt

I bomba!!! :):):)

Dzięki e-mól

Ciekawe tylko jak wygląda czyszczenie rowków z brudu... :roll:

Chyba jeszcze muszę przemyśleć takie rozwiązanie. Zwłaszcza po Waszych odpowiedziach odnośnie nawiązań do okresu PRL i kasetonów (feeeeeee...)

• 1 month później...