nemi 30.09.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Lakorun a może taśma ledowa? Ja to mam tymczasowo u siebie i naprawdę całkiem fajnie oświetla blat i jest zupełnie niewidoczne z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 30.09.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Zwinięta roleta zajmuje około 25-30 cm. Ma to znaczenie w przypadku otwierania drzwi balkonowych albo okien na oścież. Kuchnia i bez frontów nieźle wygląda. Kiedy fronty? Jutro? Trzymam kciuki, żeby dojechały terminowo Nie wiem, czy oświetlanie blatów górną lampą zda egzamin. Przecież stojąc będziesz miała za plecami i zasłonisz strumień światła. Rozumiem niechęć do kucia. Może rozważysz kinkiety, ale takie, które mają wiszący kabelek ze sznureczkiem. Jak tak mam w kuchni. Widziałam kabelek przez pierwszy tydzień. Potem w magiczny sposób się wtopił w tło Albo mam jeszcze jeden pomysł. Tylko tu też kabelki są na wierzchu. Na suficie masz jedno podłączenie do lampy, tak? A gdybyś powiesiła ich więcej (bezpośrednio nad blatami) i tylko ich kabelki pociągnęła do puszki? Mogłabyś mieć ładne kolorowe kabelki no tak, nie pomyślałam że zwinięta roleta zajmuje miejsce te duże drzwi balkonowe są prawie na 170cm, a skrzydła drzwi są różne, więc roleta byłaby na całość... a co wtedy z wejściem na balkon... trochę utrudnione dziękuję za miłe słowa o kuchni ja się już przyzwyczaiłam do braku frontów... chyba nawet jakoś dziwnie będzie jak już się pojawią... mam nadzieję że w najbliższych dniach ... ale różnie to bywa... Lakorun a może taśma ledowa? Ja to mam tymczasowo u siebie i naprawdę całkiem fajnie oświetla blat i jest zupełnie niewidoczne z góry. poproszę o jakieś zdjęcie jak to jest u Ciebie ja jeszcze zastanawiam się nad oświetleniem w systemie linkowym: http://image.ceneo.pl/data/products/1651156/i-paulmann-sphere-200-system-linkowy-5x-2x20w-gu4-chrom-97615.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 02.10.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Moja droga lakorun powiedz jak masz zamontowane lustro w łazience? Tzn. jakim materiałem go przyklejaliście? Pytam bo dla mnie oczywiste było to, ze będę miała lustro klejone pomiędzy płytki, ale wczoraj mój TŻ oznajmił, ze będzie wieszane bo mogą wyjść "placki" po przyklejeniu. Wiem o co mu chodzi bo rodzice też mają wklejane lustro i widać miejsca, w których jest silikon, na który to lustro było klejone. Wyczytałam, ze właśnie na silikonie nie powinno się tego robić bo "wyżera" to srebro pod lustrem...Jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 03.10.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 alanko jest specjalny silikon do luster, nie jest on "agresywny" więc po jego zastosowaniu powinno wszystko być ok fronty dotarły w sobotę, i jak dobrze pójdzie to jutro po południu będą montowane, więc mam nadzieję że do końca tygodnia, kuchnia będzie już normalnie wyglądać ahaaaa i już należę do elitarnego klubu posiadaczy zmywarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.10.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 U mnie jest na silikonie i już 2 dni od zamontowania zaczęły się pojawiać czarne piegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 03.10.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 U mnie jest na silikonie i już 2 dni od zamontowania zaczęły się pojawiać czarne piegi no właśnie. U rodziców mogę dokładnie wskazać palcem, w którym miejscu jest silikon bo przebija przez lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.10.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 U nas na kleju - póki co bez żadnych kłopotów. Nie wiem czy obecność maty grzewczej pod spodem ma jakieś znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 03.10.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 ja mam na klej do luster nie silikon i jest ok, pamietam, że szklarz zwracał mi na to uwagę, zebym nie montowała na silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 ja w łazience mam przyklejone lustro do kafelków za pomocą montazowej taśmy klejącej dwustronnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 03.10.2011 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 ja jutro dopytam dokładnie na co było klejone lustro, też pilnowałam aby nie było to zwykły silikon Elfir witam w moim małym mieszkanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 12.10.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Hejka Co tam?? Fronty w kuchni już zamontowane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 13.10.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 alanko u mnie ogólnie to się nic nie działo... Tradycyjnie już przestoje i opóźnienia.... Dopiero dziś ku memu zaskoczeniu pojawilo się troche frontów w kuchni i troszke w łazience... A jutro ciąg dalszy... Chyba... Bo to nigdy nic nie wiadomo;-) Tylko tak patrząc na fragment gotowej kuchni mam teraz wątpliwości jaki kolor szkła dać na ściane w kuchni, tą nad blatem....bo może być za biało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pokazuj zdjęcia! My ocenimy, czy za biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 13.10.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 He he - no właśnie mnie też się dzisiaj przypomniało o tej Twojej kuchni. Pokaż fotki please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 14.10.2011 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 no dobra... ale są to fotki robocze... dziś ma być kończony montaż frontów no i teraz pytania: 1. co na ściną nad blatem... planowałam białe szkło... ale obawiam się, że będzie za biało i za mdło, zwłaszcza że kuchnia jest otwarta na przedpokój - a tam będą białe drzwi wewnętrzne.. do sypialni i do łazienki... no i białe listwy przypodłogowe..?? 2. wymyśliłam aby zamiast zwykłej szybki w szafkach wiszących dać czarną szybkę - taką jaka jest w piekarniku?? co Wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 14.10.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 no to moze zwykła szyba hartowana? Będzie tak jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 14.10.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A może coś kontrastowego? Np. lacobel różowy albo turkusowy? Dekoratornia robiła kiedyś mieszkanie G.Wolszczak własnie z takim połączeniem kolorków i wyszło naprawdę fajnie: http://www.dekoratorniatv.pl/262.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 14.10.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Nie umiem sobie tych czarnych szybek wyobrazić. A może czerń na ścianę? Tylko jak to się będzie czyścic? Albo jakiś kolor? Nie wiem, co lubisz. Turkus? Ciemna czerwień? Ciemna zieleń? PS. W takim tempie pisałam, że mnie nemi ubiegła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 14.10.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 dzięki za pomysły sama nie wiem czego chce, z jednej strony jakiś kolorek byłby fajny ale boje się, że mnie znudzi... a trochę tego blatu jest... bo chcę wszędzie szkło... w poniedziałek mam dostać płytkę z różnymi motywami graficznymi jakie można dać pod szkło... w necie znalazłam takie: http://www.twojfachowiec.net/images/gallery/10/1045/6ae7ecd07c862de62649f593b3e6fa35.jpg http://oemii.implesite.pl/custom/szklo_glazura/szklo.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 14.10.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 czerni nie chcę na ścianie... już teraz biegam i wycieram płytę i piekarnik i mam nadzieję że mi to minie i jeszcze taka grafika do mnie przemawia - chyba najbardziej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts