Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje małe mieszkanko :)))

lakorun

Recommended Posts

• Odpowiedzi 715
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zwinięta roleta zajmuje około 25-30 cm. Ma to znaczenie w przypadku otwierania drzwi balkonowych albo okien na oścież.

Kuchnia i bez frontów nieźle wygląda. Kiedy fronty? Jutro? Trzymam kciuki, żeby dojechały terminowo :)

Nie wiem, czy oświetlanie blatów górną lampą zda egzamin. Przecież stojąc będziesz miała za plecami i zasłonisz strumień światła.

Rozumiem niechęć do kucia. Może rozważysz kinkiety, ale takie, które mają wiszący kabelek ze sznureczkiem. Jak tak mam w kuchni. Widziałam kabelek przez pierwszy tydzień. Potem w magiczny sposób się wtopił w tło :p

Albo mam jeszcze jeden pomysł. Tylko tu też kabelki są na wierzchu. Na suficie masz jedno podłączenie do lampy, tak? A gdybyś powiesiła ich więcej (bezpośrednio nad blatami) i tylko ich kabelki pociągnęła do puszki? Mogłabyś mieć ładne kolorowe kabelki :)

no tak, nie pomyślałam że zwinięta roleta zajmuje miejsce ;)

te duże drzwi balkonowe są prawie na 170cm, a skrzydła drzwi są różne, więc roleta byłaby na całość... a co wtedy z wejściem na balkon... trochę utrudnione :(

dziękuję za miłe słowa o kuchni :) ja się już przyzwyczaiłam do braku frontów... chyba nawet jakoś dziwnie będzie jak już się pojawią... mam nadzieję że w najbliższych dniach ... ale różnie to bywa... ;)

Lakorun a może taśma ledowa? Ja to mam tymczasowo u siebie i naprawdę całkiem fajnie oświetla blat i jest zupełnie niewidoczne z góry. :)

poproszę o jakieś zdjęcie jak to jest u Ciebie :)

ja jeszcze zastanawiam się nad oświetleniem w systemie linkowym:

http://image.ceneo.pl/data/products/1651156/i-paulmann-sphere-200-system-linkowy-5x-2x20w-gu4-chrom-97615.jpg

Moja droga lakorun powiedz jak masz zamontowane lustro w łazience? Tzn. jakim materiałem go przyklejaliście? Pytam bo dla mnie oczywiste było to, ze będę miała lustro klejone pomiędzy płytki, ale wczoraj mój TŻ oznajmił, ze będzie wieszane bo mogą wyjść "placki" po przyklejeniu. Wiem o co mu chodzi bo rodzice też mają wklejane lustro i widać miejsca, w których jest silikon, na który to lustro było klejone. Wyczytałam, ze właśnie na silikonie nie powinno się tego robić bo "wyżera" to srebro pod lustrem...Jak jest u Ciebie?

alanko jest specjalny silikon do luster, nie jest on "agresywny" :) więc po jego zastosowaniu powinno wszystko być ok :)

fronty dotarły w sobotę, i jak dobrze pójdzie to jutro po południu będą montowane, więc mam nadzieję że do końca tygodnia, kuchnia będzie już normalnie wyglądać :D

ahaaaa i już należę do elitarnego klubu posiadaczy zmywarek :D

• 2 weeks później...

alanko u mnie ogólnie to się nic nie działo... Tradycyjnie już przestoje i opóźnienia.... Dopiero dziś ku memu zaskoczeniu pojawilo się troche frontów w kuchni i troszke w łazience... A jutro ciąg dalszy... Chyba... Bo to nigdy nic nie wiadomo;-)

Tylko tak patrząc na fragment gotowej kuchni mam teraz wątpliwości jaki kolor szkła dać na ściane w kuchni, tą nad blatem....

bo może być za biało...

no dobra... ale są to fotki robocze... dziś ma być kończony montaż frontów :)

IMAG1067.jpg

IMAG1070.jpg

IMAG1073.jpg

no i teraz pytania:

1. co na ściną nad blatem... planowałam białe szkło... ale obawiam się, że będzie za biało i za mdło, zwłaszcza że kuchnia jest otwarta na przedpokój - a tam będą białe drzwi wewnętrzne.. do sypialni i do łazienki... no i białe listwy przypodłogowe..??

2. wymyśliłam aby zamiast zwykłej szybki w szafkach wiszących dać czarną szybkę - taką jaka jest w piekarniku??

co Wy na to??

Nie umiem sobie tych czarnych szybek wyobrazić.

A może czerń na ścianę? Tylko jak to się będzie czyścic?

Albo jakiś kolor? Nie wiem, co lubisz.

Turkus? Ciemna czerwień? Ciemna zieleń?

PS. W takim tempie pisałam, że mnie nemi ubiegła :p

dzięki :) za pomysły :)

sama nie wiem czego chce, z jednej strony jakiś kolorek byłby fajny ale boje się, że mnie znudzi... a trochę tego blatu jest... bo chcę wszędzie szkło...

w poniedziałek mam dostać płytkę z różnymi motywami graficznymi jakie można dać pod szkło...

w necie znalazłam takie:

http://www.twojfachowiec.net/images/gallery/10/1045/6ae7ecd07c862de62649f593b3e6fa35.jpg

http://oemii.implesite.pl/custom/szklo_glazura/szklo.JPG