anna_2323 18.10.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witam Was serdecznie, potrzebuję pomocy przy wyborze koloru ścian, poniżej zdjęcie. Na początku chciałam, żeby kolor był delikatny, ale teraz nie mogę patrzeć na ten przedpokój. Przypomina mi poczekalnię lekarską W przedpokoju są dwie białe szafy (na zdjęciu widoczna jedna), narazie bez uchwytów Liczę na Wasz dobry gust, no i fajnie by było gdyby pasował tam obraz w kolorach żółci i pomarańczu http://img222.imageshack.us/img222/4178/1010139.jpg Z góry dziękuję za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 18.10.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 http://img222.imageshack.us/img222/4178/1010139.jpg Teraz chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 18.10.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 O, a jednak się wkleiło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 18.10.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 To może... szary? Idealnie pasuje do niego żółty i pomarańcz. Ewentualnie na biało, ale większości też się chyba z poczekalnią/szpitalem kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.10.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Pokaż ten obraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 18.10.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 To może... szary? Idealnie pasuje do niego żółty i pomarańcz. Ewentualnie na biało, ale większości też się chyba z poczekalnią/szpitalem kojarzy Ale szary będzie pasował do tej podłogi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 18.10.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Mnie się całe zdjecie nie chce otworzyć , nie widze podłogi, ale ten kolor jest wyjątkowo brzydki. Ja oczywiście jestem za szarym Moze być nawet dość ciemny, z zóltym może być bardzo dobrze. Pod warunkiem, że obraz poza kolorem coś sobą reprezentuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 18.10.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Moim zdaniem będzie pasował. Znalazłam na szybko kilka fot szarych ścian z podobnymi kolorystycznie podłogami http://farm2.static.flickr.com/1409/1305774530_1c3ce0f780.jpg?v=0 http://www.decorpad.com/photos/2008/07/17/e3f51e7fc055.jpg http://www.batamhousing.com/wp-content/uploads/2010/07/Modern-Bedroom-Design-with-Unusual-Wall-Shelves1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 18.10.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 To może inaczej.... Dziękuję za radę, ale do mnie jakoś ten szary nie przemawia... Lubię ciepłe kolory na ścianach, a szary jak dla mnie jest ewidentnie zimny. A jakieś inne propozycje? Pomijając już obraz, w sumie to mogę go powiesić gdzie indziej.... Zetka, dziękuję za ostatnie zdjęcie, to utwierdziło mnie w przekonaniu, że fiolet pięknie wygląda z szarością i takie zamierzam kupić zasłony i poduchy do pokoju dziennego Czekam na dalsze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.10.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Ponawiam prośbę: pokaż obraz, który ma tam zawisnąć - skoro ma być istotnym elementem, ściany muszą do niego pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 19.10.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Ponawiam prośbę: pokaż obraz, który ma tam zawisnąć - skoro ma być istotnym elementem, ściany muszą do niego pasować. No właśnie problem z obrazem jest taki, że nie mam go na miejscu I w najbliższym czasie okazji do zrobienia zdjęcia nie będzie. Dlatego proszę o propozycje z pominięciem kwestii obrazu. Mogę go jeszcze zawiesić w jednym z pokoi, a kolor ścian na pewno będzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 masz front szafy w zimnym kolorze. Ciepłe w kolorze ściany niekoniecznie będą dobrze wyglądać. Pomalowałabym korytarzyk na biały kolor i dodała ciepłe dodatki, w tym np. interesującą naklejkę na drzwi. Dziwię się, że nie chcesz szarego. Szare ściany, biała szafa i pomarańczowe dodatki będą wyglądać bardzo energetycznie. Ale można zrobić też pomarańczowo-biały korytarzyk - też fajnie wyjdzie. Na ścianie np. pasy w tych dwóch kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamek 19.10.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 mhhh.... zwolennicy szarego łączmy się .......... wiesz tak sobie myslę że każdy ciepły kolor jaki zaproponujesz w zestawieniu z tą podłogą nie zmieni wiele i wnętrze wciąż będzie nijakie, Zgadzam się z Elfir - jeśli już chcesz ciepły kolor to w zestawieniu z bielą. Napewno nie maluj wszystkich ścian w jednym - ciepłym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 19.10.2010 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Dzięki dziewczyny za rady, chyba muszę to przemyśleć. Pomysł z pomalowaniem w pasy bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak będzie z wykonaniem, ekipa niestety już się zmyła A my mistrzami w malowaniu nie jesteśmy A macie może jakieś zdjęcia z tak pomalowanymi ścianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 19.10.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Kurczę, no coraz bardziej przekonuję się do tego szarego. A możecie podpowiedzieć co to za kolor na zdjęciu sypialni z białymi meblami i fioletowymi dodatkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 28.03.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Podbijam Jak widzicie trochę mi się zeszło z decyzją Musiałam jednak przekonać męża, że przemalowanie tego przedpokoju jest absolutnie konieczne. Zaproponowałyście mi kolor szary, początkowo mówiłam kategorycznie NIE, a teraz... Hmmm, przemalowałabym całe mieszkanie na ten kolor Póki co zabieram się za przedpokój, tylko proszę o radę jaki odcień szarości wybrać. Przedpokój dość spory jak na blokowe wnętrza, ma ok. 10m2. Narazie dominują białe szafy wnękowe i białe drzwi wewnętrzne. Z obrazu całkiem zrezygnowałam, ale zamierzam powiesić na jednej ze ścian sporą ilość biało-czarnych zdjęć w białych ramkach, chyba, że zaproponujecie inny kolor. Szczerze powiem, że bardziej mnie przekonują te ciemniejsze odcienie (bardzo podoba mi się wtedy kontrast jaki tworzy z bielą) , ale czy nie zrobi się za ciemno?? Poproszę o wskazówki i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.03.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Proponuję "moją" przedpokojową szarość - 1502Y-50R, będzie świetnie wyglądać przy białej stolarce i czarnych ramkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 28.03.2011 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Proponuję "moją" przedpokojową szarość - 1502Y-50R, będzie świetnie wyglądać przy białej stolarce i czarnych ramkach Dzieki serdeczne A to ma jakiegoś producenta, czy mam iść do sklepu i po prostu poprosić o ten numer? Hmmm, troszkę się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.03.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 To numer farby - trzeba zrobić w mieszalniku na bazie, która Ci pasuje (poza Tikurillą chyba)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts