Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolor ścian

anna_2323

Recommended Posts

Witam Was serdecznie,

potrzebuję pomocy przy wyborze koloru ścian, poniżej zdjęcie. Na początku chciałam, żeby kolor był delikatny, ale teraz nie mogę patrzeć na ten przedpokój. Przypomina mi poczekalnię lekarską :-( W przedpokoju są dwie białe szafy (na zdjęciu widoczna jedna), narazie bez uchwytów :)

Liczę na Wasz dobry gust, no i fajnie by było gdyby pasował tam obraz w kolorach żółci i pomarańczu ;)

http://img222.imageshack.us/img222/4178/1010139.jpg

Z góry dziękuję za pomoc!!!

Moim zdaniem będzie pasował. Znalazłam na szybko kilka fot szarych ścian z podobnymi kolorystycznie podłogami

http://farm2.static.flickr.com/1409/1305774530_1c3ce0f780.jpg?v=0

http://www.decorpad.com/photos/2008/07/17/e3f51e7fc055.jpg

http://www.batamhousing.com/wp-content/uploads/2010/07/Modern-Bedroom-Design-with-Unusual-Wall-Shelves1.jpg

6-10-paint-trim-g&#.jpg

To może inaczej.... Dziękuję za radę, ale do mnie jakoś ten szary nie przemawia... Lubię ciepłe kolory na ścianach, a szary jak dla mnie jest ewidentnie zimny. A jakieś inne propozycje? Pomijając już obraz, w sumie to mogę go powiesić gdzie indziej....

Zetka, dziękuję za ostatnie zdjęcie, to utwierdziło mnie w przekonaniu, że fiolet pięknie wygląda z szarością i takie zamierzam kupić zasłony i poduchy do pokoju dziennego ;-)

Czekam na dalsze propozycje

Ponawiam prośbę: pokaż obraz, który ma tam zawisnąć - skoro ma być istotnym elementem, ściany muszą do niego pasować.

No właśnie problem z obrazem jest taki, że nie mam go na miejscu :-( I w najbliższym czasie okazji do zrobienia zdjęcia nie będzie.

Dlatego proszę o propozycje z pominięciem kwestii obrazu. Mogę go jeszcze zawiesić w jednym z pokoi, a kolor ścian na pewno będzie pasował ;-)

masz front szafy w zimnym kolorze. Ciepłe w kolorze ściany niekoniecznie będą dobrze wyglądać. Pomalowałabym korytarzyk na biały kolor i dodała ciepłe dodatki, w tym np. interesującą naklejkę na drzwi. Dziwię się, że nie chcesz szarego. Szare ściany, biała szafa i pomarańczowe dodatki będą wyglądać bardzo energetycznie.

Ale można zrobić też pomarańczowo-biały korytarzyk - też fajnie wyjdzie. Na ścianie np. pasy w tych dwóch kolorach.

mhhh.... zwolennicy szarego łączmy się .......... wiesz tak sobie myslę że każdy ciepły kolor jaki zaproponujesz w zestawieniu z tą podłogą nie zmieni wiele i wnętrze wciąż będzie nijakie, Zgadzam się z Elfir - jeśli już chcesz ciepły kolor to w zestawieniu z bielą. Napewno nie maluj wszystkich ścian w jednym - ciepłym kolorze.

• 5 months później...

Podbijam ;)

Jak widzicie trochę mi się zeszło z decyzją ;) Musiałam jednak przekonać męża, że przemalowanie tego przedpokoju jest absolutnie konieczne.

Zaproponowałyście mi kolor szary, początkowo mówiłam kategorycznie NIE, a teraz... Hmmm, przemalowałabym całe mieszkanie na ten kolor ;)

Póki co zabieram się za przedpokój, tylko proszę o radę jaki odcień szarości wybrać. Przedpokój dość spory jak na blokowe wnętrza, ma ok. 10m2. Narazie dominują białe szafy wnękowe i białe drzwi wewnętrzne. Z obrazu całkiem zrezygnowałam, ale zamierzam powiesić na jednej ze ścian sporą ilość biało-czarnych zdjęć w białych ramkach, chyba, że zaproponujecie inny kolor.

Szczerze powiem, że bardziej mnie przekonują te ciemniejsze odcienie (bardzo podoba mi się wtedy kontrast jaki tworzy z bielą) , ale czy nie zrobi się za ciemno??

Poproszę o wskazówki i z góry dziękuję ;)