Elfir 21.10.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Mam znajomą, która pisze pracę doktorską, która może was zainteresować i oddaję jej głos:"Prowadzę właśnie badania do mojego doktoratu na temat tego, co oznacza czuć się jak u siebie w domu. Jedną z części badania stanowią wypowiedzi dotyczące zdjęć wnętrz mieszkalnych, które pomagają mi dowiedzieć się, co jest ważne aby w mieszkaniu dobrze się czuć. Przygotowałam w osobnym pliku tabelę, w której po lewej stronie widać zdjęcia mieszkań, po prawej – pustą kolumnę z miejscem na komentarz. Jeśli zgodzicie się ją wypełnić, będzie to dla mnie ogromna pomoc. Myślę też, że oglądanie i komentowanie zdjęć to całkiem fajne zajęcie. Nie zajmuje dużo czasu i może być naprawdę ciekawe. Tak przynajmniej mówiło mi wiele osób, które już te zdjęcia komentowało. Przez chwilę można sobie wyobrazić, że zmieniamy mieszkanie i dostajemy ofertę, w której znajduje się kilkadziesiąt różnych wnętrz. Zastanówcie się · jak w takim miejscu byście się czuli? · czy chcielibyśmy w takim wnętrzu zamieszkać? (dlaczego tak/dlaczego nie) · jakie ewentualnie wprowadzilibyście zmiany? Badanie jest anonimowe. Oczywiście, odpowiadacie mi mailem w którym jest często Wasze imię i nazwisko. Jednak nie przyporządkowuję przysłanych mi plików do adresów mailowych - zapisuję je w oddzielnym katalogu i każdemu nadaję nowe imię i nazwisko, a maila kasuję. Chciałabym jedynie znać Waszą płeć, wiek i wykształcenie oraz profil zawodowy (np. nauczyciel/kierownik działu w firmie/ekspedientka) a także typ mieszkania (kamienica, stary blok, nowy blok, dom). Bądźcie szczerzy. Jeśli uważacie wnętrze za ohydne, napiszcie wprost "to jakaś ohyda" zamiast " raczej nie" - to dla mnie ważna informacja. Wypowiedz nie ma być pięknym zdaniem tylko wyrażać odczucia, to, co przychodzi do głowy. Jeśli po napisaniu czegoś zmienicie zdanie, nie wymazujcie poprzedniego, ale napiszcie np.” w sumie zmieniam jednak zdanie... (i tu dopiero nowa opinia). Ta ankieta nie jest żadnym testem. Nie badam wiedzy na temat wnętrz ani nie wydaję opinii na temat gustów. Ważne dla mnie jest w jakim wnętrzu można poczuć się dobrze i dlaczego. Skoncentrujcie się na wrażeniach, odczuciach, skojarzeniach, wspomnieniach i spróbujcie wyobrazić sobie siebie we wnętrzach, których zdjęcia załączam: jak wam tam jest?" Jeśli ktoś jest zainteresowany udzieleniem pomocy niech da znać, wyślę mu plik ze zdjęciami i e-maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 22.10.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 (edytowane) poproszę. Edytowane 22 Października 2010 przez niemodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aginda 22.10.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 22.10.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 też mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 22.10.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 poproszę, postaram się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 22.10.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 podajcie na prv swoje e-maile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 22.10.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 ..ja też poproszę - maila wysłałam na prv.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlena.ada 23.10.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 poproszę, ciekawa jestem wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 23.10.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 23.10.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 23.10.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 polecam się czekam na emilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andape 23.10.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Adres poszedł na priwa - czekam na wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 23.10.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Jestem ciekawa więc też poproszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwosz1 24.10.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 24.10.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 ja też czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.10.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 posłałam @ na priv, fajny temat pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 24.10.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Ja też zawsze chętnie pomogę poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 25.10.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Chętnie pomogę. E-mail poszedł na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 25.10.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Chętnie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts