duduś 30.10.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Czy ktoś orientuje się czy Sosna Schwerina 'Wiethorst' oraz inne sosny zawsze ogołacają się po latach od dołu ??? Ja poszukuję takiej odmiany która nie pójdzie w pień ale zawsze będzie gęsta na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 30.10.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Sosna bośniacka na przykład. A dlaczego Ci przeszkadza pień? Przecież dopiero wtedy widać, że to drzewo i to piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 30.10.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Sosna pospolita 'Watereri' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.10.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Sosna rumelijska Pinus peuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Midori 30.10.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Limba. A co rozumiesz przez: "nie pójdzie w pień"? Bo np taka kosówka "nie pójdzie w pień" na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 31.10.2010 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 (edytowane) no właśnie tylko taka kosówka nie jest drzewem i b. powoli rośnie , chodzi mi dokładnie o to żeby po np. 8 latach nie zaczęła ogołacać się na dole jak np. sosny samosiejki które mam na działce Zależy mi na tym bo ma to drzewo stanowić zasłonę - przesłonę przy tarasie, na innym forum ptrzymałam taką odpowiedż : "Nie znajdziesz takiej sosny bo podobnie jak wszystkie inne drzewa iglaste wszystkie sosny z czasem ogałacają się od dołu.Te,które mają bardzo male tempo wzrostu będą długo nisko ugałęzione np sosna limba 4-5m osiąga po 30 latach." bądż tu mądry i pisz wiersze!! Edytowane 31 Października 2010 przez duduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 28.11.2010 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Z Tunberga - tyle znalazłam sosen , którą jest najgęściejsza???Przegląd odmian Pinus thunbergii (sosny Thunberga): Pinus thunbergiiPinus thunbergii 'Banshosho'Pinus thunbergii 'Compacta'Pinus thunbergii 'Corticosa'Pinus thunbergii 'Dai-nagon'Pinus thunbergii 'Kotobuki'Pinus thunbergii 'Luteolineata'Pinus thunbergii 'Maijima'Pinus thunbergii 'Ogon'Pinus thunbergii 'Sayonara'Pinus thunbergii 'Shioguro'Pinus thunbergii 'Shirome Janome'Pinus thunbergii 'Thunderhead'Pinus thunbergii 'Yatsubusa' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts