Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś na westwing pojawiły sie mebelki, które ja kupowałam 2 lata temu, bezpośrednio w Artelore .

Jak zobaczyłam ceny, to mało z krzesła nie spadłam :o możliwe, ze ceny mogły przeciągu tych dwóch lat wzrosnąć, ale nie sądzę by aż tyle....

Ławeczka- ja płaciłam 180€, na west 1259 zł

Stolik kawowy - 262 € , na west 2499zł :jawdrop:

Obrazy w lustrzanych ramach, inny motyw ale ten sam producent, płaciłam 250zł/szt, a na west 399 zł

No comment...

Edytowane przez vesila

z tego, co widzę, że np. wystawiają na Westiwing lampy, które są jednocześnie na wyprzedaży sklepu Miviena.pl - czyli żadne tam "specjalnie wybraliśmy dla Państwa produkty", tylko "ułatwiamy sklepom pozbycie się niechodliwego towaru"

z tego, co widzę, że np. wystawiają na Westiwing lampy, które są jednocześnie na wyprzedaży sklepu Miviena.pl - czyli żadne tam "specjalnie wybraliśmy dla Państwa produkty", tylko "ułatwiamy sklepom pozbycie się niechodliwego towaru"

Nie chciałam podawać nazwy sklepu, żeby nie było, żem spamer :D Ale dokładnie o to mi chodziło.

Zgadzam się z Elfir. Lubią na przykład sprzedawać lampy o 100-200zł drożej, które są dostępne w polskich sklepach internetowych.

Dodam, że to 100-200zł stanowi często 20-30% ceny lampy w innych sklepach. Ceny mebli są natomiast absurdalne. Ostatnio widziałam krzesło z giętego drewna, bardzo popularny model za, nie pamiętam dokładnie ale chyba 1200zł!!! A w każdym pierwszym sklepie ceny takich krzeseł wahają się w przedziale: 180-300zł

Vesi - dotarlam :bye:

No wszystko cuuuudddooowwwnnneee!!!!

Lustro SLICZNE!! Durna pala do dzis zaluje ze jak bylo u nas w sklepie nie kupilam, jak sie namyslilam tydz pozniej - juz nie bylo. tak ze zazdroszcze! Sama zrobilas! Widze ze dodalas zlote - pamietasz moje? ja wywalilam wsie zlote dodatki :p

Fotel - i co? wybralas jaki kolor?

Dom nabiera uroku z kazda chwilka, a wiesz co...zdjecie gdzie witrynka - wiesz ze to ten sam fotel co ja mam w kominkowym? Tylko moje sa jasne obicia i rama czarna przecierana...ta witryna tam musi byc olbrzym bo fotelik taki maluski wyglada przy niej a sa duze.

Witryna sliczna. Ja niestety juz nie ma miejsca na nowe meble :no:

(ale jeszcze troche miejsca na buty znajde :p)

a mam cos tu dla Cie...niestety nie moglam sciagnac calego gif bo zabezpieczenia maja a moj cud-program dziala tylko na fotki...:rolleyes:

zobacz:

http://st.houzz.com/static/gif/Houzz_Guy-Bookcase2.gif

Nie dobijajcie mnie już tym westwingiem :(

Mania,

dziękujuuuuuu :lol:

Zaliczka na witrynę poszła, oraz na biurko młodej, ostatecznie stanęło na biurku bez nadstawki biurko natki2.jpg,

jesli będzie chciała nadstawkę to dokupię w ikea

Mam problem z wyborem tkaniny na fotele, chce tkaninę typu: plusz, welur, jak na inspiracjach

392eca4c845526541e4641327f824e28.jpg

2ef1397d4026f5e2838105d69e67b0fd.jpg

5d1e3a93b3fbfe81455141f0ba3eecb3.jpg

4f90253a20e8900444781729e0e1ed17.jpg

zastanawiam sie nad kolorem: szary lub brąz, lub.... sama nie wiem, początkowo chciałam czekoladowy brąz zbliżony kolorem do narożnika, bo narożnik skórzany, to żeby chociaż kolorem sie to zgrywało, co myślicie???? fotele będą naprzeciw narożnika

10904083_1022716174411583_247218002650421088_o.jpg

10370969_1023802564302944_6718262679405922957_n.jpg?oh=493bbbed1c2037c02af2e3a42e09ac59&oe=557A338E&__gda__=1435598769_7fab78aa00ad6939a6f17befd8a6833a

zrobie jutro fotke za dnia :p

Hmmm, często mam tak, że już cos teraz chce mieć, robie poszukiwania owej rzeczy lub wykonawcy, robię lepsze bądź gorsze wizualizacje, wyklejanki i pomału zapał mi przechodzi i zastanawiam sie czy to aby na pewno tu pasuje, czy jest mi to potrzebne.....

No i tak sie ma teraz rzecz z tymi fotelami ;) im dłużej to trwa, tym mniej mi sie chce tych foteli.

Salon mamy okropnie nieustawny, do tego te cholerne schody :bash: (ja chce nowy dom!!) i nie chce go zagracić...

HELP ME!

Zamawiać te fotele czy to jednak zły pomysł????

Wrzucam lepsze zdjęcia oraz "wyklejanki" z fotelami trochę podobnymi do tych które chce zamówić.

Stolik kawowy ma 120 cm długości, jeden fotel miałby 90 cm szer i 90 cm wys, nie wiem jak z cały głeboki, ale siedzisko 60 cm.

DSCN9242.JPG

salon-fotele1.jpg

DSCN9244.JPG

salon-fotele2.jpg

--------------------------------------

A ponadto wczoraj ruszyłam w ogród, kretowisk było chyba z 20!!! każde kretowisko zgarniałam grabiami by odsłonić korytarz, do każdej odsłoniętej dziury wrzucałam karbid, i zatykałam ugniecioną ziemią dziury. Już nie mm cierpliwości na te ryjce dziady!!! Wytłukłabym je, gdybym mogła :mad:

Zsypałam też korą moja jedyna rabatę, przed domem, choć rabata to za dużo powiedziane. Jesienią wsadziłam pod oknem parę roślin zimozielonych: bukszpany, ostrokrzewy, cisy, tuje formowane na pniu oraz dorzuciłam cebulki: hiacyntów, krokusów, tulipanów, szafirków i nie pamiętam co tam jeszcze :-P kiedyś wsadziłam tam wrzosy oraz tulipany, ale to jest zbyt zacienione miejsce dla wrzosów, więc wrzosy poszły pod choinki. Krokusy już kwitną :wiggle:

DSCN9249.JPG

DSCN9247.JPG

Jeden świerk w donicy coś podupadł, nie wiem czy już po nim, bo jeszcze końcówki ma zielone, niedługo sie okaże czy wypuści świeże pędy.

DSCN9251.JPG

HELP ME!

Zamawiać te fotele czy to jednak zły pomysł????

Vesi, a nie chciałabyś tam jednego stylizowanego fotela z podnóżkiem?

obitego czarnym aksamitem?

to tylko fotka poglądowa

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/51/48/30/68/5148306865_3

choć ten ma bardzo dobrą cenę....

oglądałam ostatnio parę odcinków Doroty Szelągowskiej i świetnie wpasowała taki antyk zrobiony na czarno w nowoczesny salon....

vesii a na tej twojej wklejance są zachowane odpowiednie proporcję bo patrzac na kanape i fotele to mam wrazenie ze one sa za duze.

podobaja mi sie te fotele i nie jestem obiektywna i ja bym je zamowila. Z tego zdjęcia robionego z kuchni mam jednak watpliwosci czy nie bedzie za malo miejsca w przejsciu, ze zdjęcia robionego obok schodow wydaje mi sie ok. A nie masz jakiegos innego fotela by tam postawic i sprawdzić jak jest z przejsciem, albo coś innego typu karton styropian?

Catti,

dzięki z fotel, faktycznie cena dobra, ale i tak musiałbym dać go do tapicerowania bo tej tkaninie by u mnie nie przeszedł, to dodatkowe koszty i myślę że tyle by to wyniosło co kupno nowego. Ponadto jeden mnie nie urządza, ponieważ nie mam stołu do imprez, więc gdy gości niewiele to siadamy przy ławie, i wtedy ktoś musi n pufach, a na nich nie da sie długo posiedzieć bo zaraz bolą plecy gdy nie można sie od czasu do czasu oprzeć.

Pszczolka,

pokombinowałam z pufami, a na podłodze nakleiłam taśmę dla rozmiaru foteli: 80 cm szerokości i 90 cm głębokości.

widać ile miejsca zajęłyby postawione przy sobie i ile zostanie na dojście do schodów

4cfecf8ef4ab9cb286d8dc3a379b2597.jpg

992c0ab52e9d3729e2e2701c4143967d.jpg

tu starałam sie zachować proporcje

salon-fotele3.jpg salon-fotele4.jpg salon-fotele5.jpg salon-fotele6.jpg

Catti,

dzięki z fotel, faktycznie cena dobra, ale i tak musiałbym dać go do tapicerowania bo tej tkaninie by u mnie nie przeszedł, to dodatkowe koszty i myślę że tyle by to wyniosło co kupno nowego. Ponadto jeden mnie nie urządza, ponieważ nie mam stołu do imprez, więc gdy gości niewiele to siadamy przy ławie, i wtedy ktoś musi n pufach, a na nich nie da sie długo posiedzieć bo zaraz bolą plecy gdy nie można sie od czasu do czasu oprzeć.

Pszczolka,

pokombinowałam z pufami, a na podłodze nakleiłam taśmę dla rozmiaru foteli: 80 cm szerokości i 90 cm głębokości.

widać ile miejsca zajęłyby postawione przy sobie i ile zostanie na dojście do schodów

4cfecf8ef4ab9cb286d8dc3a379b2597.jpg

992c0ab52e9d3729e2e2701c4143967d.jpg

tu starałam sie zachować proporcje

[ATTACH=CONFIG]308664[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]308665[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]308666[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]308667[/ATTACH]

za duże te fotele według mnie...może zamiast foteli tylko pufa/podnóżek lub dwa podnóżki...bo fotele za duże najbardziej to te oparcia w fotelach mi jakoś zasłaniają wszystko...