vesila 01.07.2016 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Mania, to dobry pomysł zrobić podstopnice tylko na tych trzech schodkach, będe zlecać stolarzowi żeby zrobił listwę boczna na ścianę wzdłuż całych schodów, to takie trzy podstopnice tez zrobi i odpadnie mi malowanie od wewnątrz na biało. Sekretarzyk postawiłabym naprzeciw witryny w salonie, ściągnęłabym te wywijasy co są na koronie dała do malowania stolarzowi na czarno... ale wątpię bym namówiła M. na zakup, do tego odbiór własny 200km w jedna stronę, a my nie mamy dużego auta... chociaż se pomarzę... Korci mnie tez by zlecić malowanie stopni i poręczy schodów stolarzowi, o ile by sie zgodził. Ewentualnie takie cudo zamiast sekretarzyka bym wzieła http://1.allegroimg.pl/original/12/62/53/35/74/6253357489 Tymczasem kupiłam olej do drewna tarasowego i mebli ogrodowych Osmo - czarny transparetny:lol: dzis odeprałam paczke, młody oczami przewrócił, jak mu powiedziałam że go czeka olejowanie mam nadzieje ze pokryje ten paskudny czerwony kolor zeszłorocznego oleju, jeśli nie w tym roku to może w następnym, bo dwie warstwy to nie wiem czy sie wchłoną. Zobaczymy. Mam tez kolejną porcje encyklopedii, ide je ustawiać w witrynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 biureczko cudo :jawdrop::jawdrop: dużo ładniejsze od sekretarzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.07.2016 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Emi, to jest komoda nie biurko. Własnie skończyłam olejować (jest takie słowo w słowniku?) ławkę. Wszystko wcześniej przetarłam drobnym papierem i umyłam, wiec obok krzesło po tych zabiegach troche jaśniejsze niż przed. Poczekam aż ławka wyschnie i jaki bedzie miec ostatecznie kolor nim wezmę sie za reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 (edytowane) komoda czy biureczko, jeden pies, zjawiskowa jest, przydałaby mi się taka w holu mebelki pięknie wyszły, jak wyblakną po wyschnięciu to przejedz je jeszcze raz olejem, wtedy będą smoliście czarne nabrały zupełnie innego charakteru, teraz bardzo mi się podobają Edytowane 1 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.07.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Vesi, odwaliłaś kawał ciężkiej roboty przy schodach. Mi nie chce się do skrobania krzeseł zabrać, kurz z jednej nogi mnie zasypywał, więc rozumiem niechęć do skrobania schodów. Komoda super, też myślałam, jak Emi, że to biurko A przez Manię, też marzy mi się czarny kolor w ogródku. Bardzo się ucieszyłam jak odkryłam, że jedna deska schodowa próchnieje Jak zrobi się dziura, to może szybciej będzie nowy, czarny tarasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 chyba druknę zdjecie Twojej komódki i pokaże go mojemu panu od staroci niech wypatruję podobnej dla mnie, w sumie nie głupi pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Vesi, odwaliłaś kawał ciężkiej roboty przy schodach. Mi nie chce się do skrobania krzeseł zabrać, kurz z jednej nogi mnie zasypywał, więc rozumiem niechęć do skrobania schodów. Komoda super, też myślałam, jak Emi, że to biurko A przez Manię, też marzy mi się czarny kolor w ogródku. Bardzo się ucieszyłam jak odkryłam, że jedna deska schodowa próchnieje Jak zrobi się dziura, to może szybciej będzie nowy, czarny tarasik Mika coś czuję, że pomożesz tarasikowi się rozsypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 dziewczyny poszukajcie w okolicy może będziecie mieć takiego gościa od staroci jak mój. Popytajcie po znajomych. Mój facet sprowadza meble z zachodu, nie są to antyki, ale głownie stare meble stylizowane na antyki, za psie pieniądze je sprzedaje. Mnie też zniechęcał by transport mebli z drugiego końca kraju, chociaż kiedyś wybiorę się do tej słynnej wioski pod Poznaniem busem po łupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.07.2016 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Ewentualnie takie cudo zamiast sekretarzyka bym wzieła http://1.allegroimg.pl/original/12/62/53/35/74/6253357489 No boskie jest to biurko - sama by je brała choćbym miała na drugi koniec Polski jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.07.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Emi, szczęściaro, Twoje biureczko, to prawie grstis masz:) Tutaj w pobliżu nie znalazłam sprzedawcy w rozsądnych (dla mnie )cenach. Niektóre mebelki widzę te same od 2 lat wystawiane. No i czasem nie mogę męźa przekonać do zmiany- o biurko, które sam kiedyś robił walczy jak lew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.07.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 To jest bufet do jadalni tak naprawde Od razu zauwazylam bo mialam w ten sam sposob zrobiony swoj stary. Sie nadaje do wszystkiego, ja ostatecznie mialam TV na nim i jak sprzedalam facet po to samo wzial - pod TV. W korytrzu jak najbardziej bedzie jadnie wygladal. Vesi bierz ten bufecik, sekretarzyk OK ale spaprali tak naprawde gore, a to jest piekne . Vesi zarabiscie laweczka wyszla O niebo lepiej niz to jasne drzewo, teraz kazdy kolor pasuje czy jako poduchy czy jako dekoracje badz kwiaty naokolo. Mika jak mowi Emi - wez i pomoz temu schodowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.07.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 jesuu za każdym razem jak patrze na to cudeńko to się ślinie. Mega delikatnie wygląda i elegancko Vesi drogo chcą za nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 03.07.2016 01:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 To cudeńko jest do renowacji, na zbliżeniu widać ubytki, rysy, plamy, pęknięcia. Nie nadaje się do wstawienia od razu. Dlatego waham się sama nad zakupem, bo ja na pewno nie dam rady tego odnowić, a nie mam pojęcia ile taka usługa kosztuje, chyba szkoda by mi było zamalowac tą komodę na czarno. Emi, trochę ponad tys z dostawą. Meble zaolejowalam, kolor wyszedł taki czarnobrazowy, dla mnie styknie na ten rok, a drugiej warstwy oleju już nie wchłonie, chyba z tydzień trzeba będzie czekać na całkowite wyschnięcie jednej warstwy, ławka na drugi dzień nadal była mokra od oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.07.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 to drogo jak za mebel do renowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.07.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Vesi ale na czarno nie musisz ,Wprawe w sciaganiu bejcy czy lakieru masz o schodach - zdzierasz wszystko do drewna, ubytki wypelniasz wypelniaczem do drzewa i bejcujesz. Wiecej roboty ale latwe, tylko trudne sie wydaje.A laweczka ciemny braz ladna w tym kolorze. Ja olejowalam blat na wyspie ale wysechl szybko, tego samego dnia nakladalam poly. Jak nie wyschlo to za duzo nalozylo Ci sie. Teraz nie ma co przecierac bo sie bedzie ciaglo, niech schnie. Edytowane 3 Lipca 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.07.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Ło kurka, komoda pierwsza klasa! Wygląda prześlicznie. Szkoda tylko, że drogo wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 renowacja ok. 800-1000 zł jeśli będzie zdejmowana politura/lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 04.07.2016 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 O matkozcórkom :jawdrop: tyle za renowacje?? to jednak bierta kto chceta, to drugie tyle co za mebel Widac ze to jest fornirowane, ja sie za odnawianie tego nie wezmę, to musi byc fachowiec, M. nie da mi kasy na to, nie ma szans. Jedyne co mogę sama to pomalować na czarny połysk lakierem w spray, tylko żal mi... i nie wiem jak miałabym naprawić te pęknięcia i ubytki w obrzeżu, chyba potrzeba by było nową taśmę dać: http://img1.aukcjoner.pl/gallery/023320772/6_f.jpg?1465243890 Za duzo do zrobienia samemu, za drogo za odnowienie komuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 fornir łatwo uszkodzić. Trzeba przy zdejmowaniu lakieru się trochę pobawić, a to zjada roboczogodziny. A jak trzeba uzupełniać paski forniru, to konieczne jest w składzie drzewnym dopasowywać odcienie i usłojenie nowego forniru. Potem poeksperymentować z wyrównaniem kolorystyki nowego fragmentu ze starym. Stąd cena. Dlatego większość amatorskich renowacji starych mebli to malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 nie zgodze sie ze wiekszosc amatorskich to malowanie. kazdy ma inny gust. Ci co lubia typowy stary "muzealny" wyglad albo robia renowacje i placa albo jesli potrafia a nie ma ubytkow widocznych - sami bejcuja, lakieruja itp.Z innej beczki jest malowanie farba i nie ma to nic wspolnego z byciem "amatorem". Poprostu sie lubi ksztalt i detale ale nie lubi wygladu "muzealnego", a farba wlasnie to robi - zabija to. Vesi , tasma boczna popekana bardzo latwo naprawic - albo jak piszesz nowy pasek albo wypelnic i zamalowac/zalakierowac po porzednim wyrownaniu i zagruntowaniu. Blat jest w dobrej kondycji i spokojnie mozna z niego sciagnac lakierobejce , lekko przetrzec plynem ktory niweluje jakiekolwiek plamy i badz zabejcoewac badz zalakierowac. DDrzwiczki i szuflady - na zdjeciach co pkazujesz nie widac ubytkow, a jak sa musza byc bardzo malutkie, fornir zaczyna sie od 1mm grubosci wiec jest jeszcze pole do popisu w szlifowaniu. Wzory tez sa proste - zadne fizi-maje i wcinki, kwiaty czy wzorki.Mialam dwa meble w ten sam sposob robione - komode i sekretarzyk, nie bylo problemu i moglam bejcowac i laierowac, ale mi nie zalezalo na tych fornirach o czym wiesz. Blat z biurka tez caly naokolo mial fornir. Nawet jesli sie boisz bejcowac i lakierowac alujac na czarno nadal bedzie piekna o ile nie ladniejsza, jesli masz okazje i cenowo ok to bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts