Elfir 12.07.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 wiec gdanie zostaw bo zepsujesz uwazam za przerosniete. A ktoś tak gadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 (edytowane) czyli te sprzed 1945 stylizwane to taki "antyk - podróba" człowiek uczy się całe życie:yes: "Ludwiki" oryginały - z czasów panowania serii francuskich Ludwików. Ale meble wyrabia się do dzisiaj w tym stylu. Czyli "ludwik" z 1930 roku jest faktycznie podróbką i w zakupie pewnie będzie tańszy od prawdziwego mebla art deco z tego samego okresu. Edytowane 12 Lipca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.07.2016 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Ooo własnie, art deco... konsole, stoły, stoliki z tego okresu to cud miód malina, uwielbiam, a drożyzna jakniewiemco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.07.2016 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Juz mam, jest lepiej niz myslałam, przede wszystkim komoda jest ciemniejsza niż na zdjeciach, jakby sie uprzec to nawet moze stac bez odnawiania. Politury nie ma, nie znam sie ale na oko to malowane lakierobejcą. Wietrzy sie, bo troche zalatuje starością i stęchlizną. Jutro zrobie lepsze fotki w docelowym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.07.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Vesi, pustawiaj w niej spodeczki z kawą mieloną i sodą. Może choć troszkę pomoże to w pozbyciu się zapachu. Jeszcze raz gratuluję zakupu, jest sliczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.07.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Vesi, cudna jest!! Ja, oczywiście, podziwiam też całą resztę na fotce, lustrzane ramki i podłogę, której nie zrobiłam i rwę z tego powodu włosy z głowy Zachwyca mnie niezmiennie Mmikka dobrze radzi. Sodę możesz też skropić olejkami zapachowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.07.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 ooooo o sodzie widzialam, zapomniała, a o kawie pierwsze słysze działa? mam gdzieś taką starą mieloną, nie pijamy takiej więc wykorzystam. Vesi śliczny ten mebelek :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.07.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 jesooooooooooooooooooo ODDAWAJ :cry: przepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.07.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Emi, w każdej perfumerii jest kawa w ziarenkach porozstawiana. Ja w lodówce mam cały czas filiżankę z kawą( mielona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.07.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 to lecę szukać kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.07.2016 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Nie oddam Wiem ze w perfumeriach sa ziarna kawy do zneutralizowania wąchanych zapachów perfum, sama wspomagałam sie kawą przy wybieraniu perfum dla M. Rozsypałam kawę mieloną na spodeczki sztuk 6, ale czy to zabije tą woń stęchlizny i potem będzie ok, czy juz na zawsze ta kawa musi byc w tej komodzie? Moze jeszcze tą sodę dodam, akurat mam kilka torebek. Najpierw oczywiscie całą komodę umyłam. To żaden antyk, troche stary moze jest ten mebel, ale ile to sie nie znam. Z tyłu został ślad po naklejonej kartce producenta, wiec nie wiadomo gdzie i kiedy została zrobiona, za to na drzwiczkach od srodka ma blaszkę - raczej nie wygląda na starą. Blat jest trochę zjechany, z dalsza nie widac, ale z bliska tak. Jak myłam tą komode to zauważyłam ze pokryta była jakby jakąs pastą lub olejem, takie tłuste i nie dało sie zmyc, i na bank była juz "odnawiana", wszystkie ubytki sa w tym samym kolorze co reszta, tak jakby ktos zabejcował wszystko jeszcze raz, oprócz forniru na szufladach i drzwiczkach - sa troszke jaśniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.07.2016 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Komoda stoi w docelowym miejscu, lepiej by wyglądała w holu sama, ale nie zmieści sie ani na dole ani u góry.. wszędzie drzwi... Z bliska że jest zniszczona, chyba pogadam ze stolarzem zeby mi powiedział co z tym fantem można zrobic, inaczej czy mógłby jakos to odnowic niedrogim kosztem, ja jestem leń Ogólny look na pokój dzienny gdzie wstawiłam komodę: Dopóki nie kupie jakiś lampek wysokich, bedzie stac podłogowa, bo czesto nią świecimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 14.07.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Piękna i pięknie się u ciebie prezentuje. Może na razie potraktuj ją woskiem do renowacji. Choć moim zdaniem wygląda dobrze, to stary mebel więc uszkodzenia nadają mu charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.07.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Przyszłam tylko napisać, że mebelek śliczny, z bliska śliczny i z daleka też i pięknie wkomponowany w pokój i zgadzam się z Doriko, mebel nie wyglada na zniszczony, tylko używany, a to dla mnie różnica , poza tym, jak Ci ryski będą przeszkadzać, to przecież odnowić zawsze zdążysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.07.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 ulalaa Vesi lampa podłogowa pewnie i tak zostanie tylko przestawisz ją z drugiej strony narożnika Na bufet 2x lampki, książki i albo grafika oparta albo lustro zawieszone nad. Chciałam zaproponować aby sofę wystawić na środek i na plecach dać ten bufet, ale widzę że nie da rady. Ślicznie się zrobiło a witryny zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 14.07.2016 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Aż sobie naszkicowałam Twój salon. Masz piękne rzeczy ale odsunęłabym niektóre od ścian. Ten piękny mebel ustawiłabym za kanapą wysunięta na środek, jeśli planujesz kiedyś wymianę narożnika na coś innego, to fajnie prezentowałaby się pojedyncza kanapa albo nawet dwie. Dywan jest zdecydowanie za mały. Bardzo lubię Twój gust i Twoje wnętrza. Nie bój się poodsuwać od ścian niektórych mebli, to dodaje życia wnętrzu i nie zagraca a urozmaica. Tworzy się pełna przepychu część, w której można odpocząć, puste przestrzenie są piękne ale nie, gdy meble zaganiasz do kątów. Poza tym czytałam, że wciskanie do kąta mebli jest złe energetycznie, człowiek się męczy. U Ciebie jest bardzo dużo miejsca więc chociaż spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.07.2016 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dziękuje za wszystkie komplementy i miłe słowa http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p045.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p045.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p045.gif Dla mnie mebel jest zbyt zniszczony by mógł taki zostać, tzn nie wygląda bardzo źle, ale ja nie lubuje sie w rzeczach na których widać ślady czasu, moge miec starocie byle mi pasowały i były niezniszczone, wiec komoda na bank idzie do remontu i jeszcze chce ją przyciemnić, jednak ma odcień czerwony - czego niecierpie w meblach. Jak sie nie bedzie dało przemalować komody na ciemny brąz taki transparenty, zeby zachowac widok usłojenia forniru i tak by nie przebijał ten czerwony odcień - to bedzie na czarno. Kupiłam ją przede wszystkim dla kształtu i dlatego ze idealnie rozmiarem tam pasuje. Pokój dzienny szumnie zwany salonem, to niestety najwieksza bolączka w tym domu, jest kompletnie nieustawny, niesymetryczny i jeszcze te zakichane schody. Ja nie wiem co napadło poprzedniego właściciela, ze tak zrobił. Irytuja mnie też tam grzejniki, no kurde nic sie kupy nie trzyma, ale M. grzejników ruszyc nie da, pomimo ze ten pod oknem i w holu sa zakrecone. Wierzcie mi ze kombinowałam jak mogłam z ustawieniem tam mebli, no ni cholera nie da sie tak by było i ładnie i wygodnie i praktycznie Dywan, bym rzekła ze miesci sie w normie, ten puf dosuniety do naroznika nie fajnie wygląda, ale przez to jest po prostu wygodniej. Co do wymiany narożnika... heh, jakbym mogła to juz dawno by go tam nie było tylko milusie pluszowe sofy , niestety narożnik ze skóry, zabrany jeszcze z mieszkania w bloku, nie chce sie nijak zniszczyć. Bardzo dziękuję za dobre rady, niestety nie da rady z nich skorzystać - tylko nowy dom ratuje sytuacje, albo wymiana męża na inny model Czasem siedzimy na tym narożniku i klnę na schody, na grzejniki i panele - niestety siedzi niewzruszony, wg niego jest wszytko super hiper fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.07.2016 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Zrobiłam specjanie do zdjęc aranzacje, na codzień tak nie mam bo kanapa z ławą sa codziennie użtkowane, na ławie walaja sie laptopy, kubki i talerze kiedy któres z domowników tam siedzi lub leży ( głownie M.) więc piękne dekoracje z ławy sa niemal natychmiast usuwane przez M. bo mu miejsca brakuje Dla porównania jeszcze zdjęcie pokoju z kwietnia '13 i dziś: Gdybym umiała sie posługiwać lustrzanka to może zdjęcia byłyby ładniejsze, bo dobre zdjęcie i światło to połowa sukcesu, no ale słońca dziś niet a lustrzanke umie obsługiwać tylko młoda Zawsze mozna otworzyc zdjęcie w wiekszej rozdzielczosci w nowym oknie, czy karcie, czy co tam )zależy od przeglądarki) klikając na nie prawym przyciskiem myszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.07.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jeżeli komoda jest czerwonawa kup lakierobejce o zielonkawym odcieniu, zniweluje pięknie czerwień. Tak ratowałam moje drzwi. Stolarza poniosła wena i machnął mi je na pomarańczowo zamiast na dębowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.07.2016 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 o żeszwmorde, to dopiero bym szoku dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts