mania1220 17.07.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Vesi moze sie polubicie z kolorem, daj sobie czas. Czasami to kwestia przyzwyczajenia Jak ktoras z dziewczyn pisala - jesli cos Cie tu bije to ten naroznik. Powinnas miec dwie sofki, latwiej ustawic zeby bylo proporcjonalnie. A nie myslalas o zabudowie grzejnikow? I czemu psioczysz na schody? nie sa zle. Tylko je musisz pomalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.07.2016 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Z kolorem tej komody? cięzko bedzie, narazie stoi i postoi tak dopóty stolarz do mnie przyjdzie i mi powie czym to jest pomalowane, chce zeby mi dorobił też brakujace cieniutkie listewki na dole i przynajmniej powiedział co zrobic z tymi ubytkami w listwie przy blacie. Pozyjemy zobaczymy co sie uda z tym fantem zrobic. Taak, o narożniku pisałam, o wymianie moge teraz pomarzyć Tak jak o obudowie grzejników, juz dawno temu chciałam je obudować - M nie pozwolił, bo bedzie strata ciepła i pieniędzy... Moi drodzy, gdybym miała wolną rękę w urządzeniu tego domu.. gdybym miała innego męża, to juz dawno wszystko byłoby urządzone niczym z czasopisma. Problemem nie jest kasa, bo nas stac, problemem jest M. który tą kase zarabia i nie zgadza się wydawć ja na moje widzimisie, woli przejeśc i przepic niż wydać na dom jesli nie jest to konieczne, raz na jakis czas cos mi sie uda wynegocjowac, jak witrynę, cała zabudowe u młodego, teraz ta komode, więc może za 10 lat przyjdzie pora i na wymianę narożnika, jeśli w ogóle będe jeszcze w tym domu i nie zwariuje. Ile ja sie osłuchałam o tym że niszczę ładne schody to szkoda gadać. Łatwo jest mówić i radzić, to nie jest tak ze ja nie chce, ze jestem bezguście... tylko zwyczajnie nie mogę nie wszystko naraz... Duzo rzeczy mozna zrobic samemu, ale tu tez na pomoc ze strony męża nie moge liczyć, palcem nie kiwnie, zresztą i tak nic nie umie zrobić porządnie... Psiocze na schody bo nie dość ze brzydkie (jeszcze) to w pokoju, no ale na to juz nic nie poradze No, takie buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Vesi Byle zdrowie wszystkim dopisywalo, reszta to tylko rzeczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Vesiiiiiii...no co Ty! nikt nigdy nie mowil ze jestes jakies bezguscie, wrecz przeciwnie - masz piekny domek! i pieknie wykanczasz, niewazne ze malymi kroczkami. Nie wiemy jaka sytuacja wiec sie staramy pomoc, podsunac pomysl. nie lam sie, naprawde masz ladnie i mozna pozazroscic wielu rzeczy - serio mam wyliczac ile ?? boska witryna, zarabista komoda co kupilas teraz, zabudowa u syna itd itp. A schody w srodku? mozsz wierzyc albo nie, ale moglabym Ci sypnac wieloma przykladami domow nawet u mnie na osiedlu gdzie schody sa w srodku salonu. I wiesz, kazdy ma w domu cos co przeszkadza i by sie chcialo usunac ale sie nie da. Przeciez moje schody tez stoja do kitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Vesi tym bardziej wszystkie Cie podziwiamy, że tak cudnie masz w domu, domyślamy się ile wysiłku musi Cie to wszystko kosztować. schody jak przemalujesz będą ozdobą salonu, same w sobie są bardzo ładne Mania a tak apropo Twoich schodów, będziesz coś z nimi robić???? p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.07.2016 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Dziękuję Już nie jojcze, chciałam by wiadomo było czemu mam tak a nie inaczej, czemu pewnych rzeczy nie mogę zmienić i ze nie mam w nosie waszych rad ... Robię teraz projekt sypialni, może do jutra coś wymłodze to wrzucę wizualizacje. Dzieci poszły na górę, ich były pokój na dole stoi teraz pusty i tam chce przenieść łózko i szafy, bo jest większy. Bede tu potrzebować waszej pomocy, zwłaszcza ze chce łózko tapicerować, całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.07.2016 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Emi tak, znaczy przenosic ich nie bede bo nie mam jak bedziem zrywac cala wykladzine i klasc nowe debowe schody, ale to dopiero jak bedziemy podlogi robic na dole. Narazie jest tak jak builder zrobil jak dom stawial czyli podstawowe wykonczenie przy budowie domu. Vesi czy to bedzie Wasza sypialnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.07.2016 02:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Tak, nasza... na osobne jak u ciebie nie ma szans, bo rozwód murowany Robiłam projekt juz chyba dwie godziny, zwiesił sie program i wsio wcięło bo nie zapisywałam musiałam wszystko od nowa rysować, szlak by to... Ze dwa lata temu kupilam szablon, chce go wreszcie wykorzystac w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.07.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Emi tak, znaczy przenosic ich nie bede bo nie mam jak bedziem zrywac cala wykladzine i klasc nowe debowe schody, ale to dopiero jak bedziemy podlogi robic na dole. Narazie jest tak jak builder zrobil jak dom stawial czyli podstawowe wykonczenie przy budowie domu. Vesi czy to bedzie Wasza sypialnia? o to super, u Ciebie pasowałyby czarne stopnie z białymi podstopnicami Vesi śliczny ten szablon u nas kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.07.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Emi beda stopnie albo z tych sameych desek co podloga albo bejcowane na podobny odcien, ciemnawy braz. Slupy nowe kwadratowe , barierka drewniana a trelki beda metalowe czarne. Vesi gdzie bys szurla ten wzorek? za lozko? czy jakis dekoracyjny pas na scianie?Skoro przenosisz sypialnie to rozumiem ze z gory na dol? czy na dole do wiekszego? to co planujesz w tej starj sypialce? goscinny? gabinet? wez no wsadz jakas inspiracje jakie lozko planujesz tez mam taki szablon, lezy juz ze dwa lata i nic z nim nie zrobilam, nie mam natchnienia gdzie i jak, ale jak ide do sklepu i widze takie kafelki to sie rozplaszczam i zastanawiam gdzie je wciupac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.07.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 tez mam taki szablon, lezy juz ze dwa lata i nic z nim nie zrobilam, nie mam natchnienia gdzie i jak, ale jak ide do sklepu i widze takie kafelki to sie rozplaszczam i zastanawiam gdzie je wciupac Manka kup tak jak planuje plaster takiej mozaiki i se przerób na podstawki pod szklanki, można też wsadzić w ramkę, dać jakieś ciemne tło i podziwiać. hahah chora jestem na ich punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.07.2016 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Emi, szablon z hameryki kolega mi przywiózł, na moja prośbę, a potem pojawiły sie u nas podobne przez pól tańsze Mania, wzór chciałabym za łozkiem na całej sciane, nie podoba sie mi na scianie taki pojedynczy pas czy to wzoru, czy koloru, czy tapety, czy cokolwiek by to było... chyba ze jest to pas sciany wysunietej lub jakas wnęka... sypialnie przenosze z pokoju srodkowego, jest tam ciasno i wiecznie kolana mamy poobijane o kanty łózka - cos okropnego:rolleyes: Łózko mam z ikea i chciałabym je zrobic tapicerowane, chyba ze stanie sie cud nad cudami i M da mi kupic juz gotowe tapicerowane. W miejscu obecnej sypialni - jest to pokój na wprost wiatrołapu - chce zrobic gabinet, dwa biurka, itd, ale tym zajme sie po sypialni. Zdjecie łózka i obecnej sypialni przed przeprowadzka, nic sie nie zmieniło tylko biurko potem doszło w rogu po prawej przy łóżku Wiekszosc wizualki juz zrobione, zaczełam rysowac ławeczke pikowaną taka co przed łózkami sie stawia, ale musze najpierw ogarnac firmowe faktury, wiec pewnie wieczorem wrócę do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.07.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Emi bylaby niezla lista ile ja juz podkladek mialam zawse je gubie i zawse mnie draznia, koniec koncow pare sie plata po domu jako "na wszelki wypadek" a ja i tak lece bez nich. Ale myslalam i nadlal mysle zeby wsadzic taki pas z kafelek w moim prysznicu , jako pasek badz pas dekoracyjny na scianie gdzie prysznic wychodzi. I tu dochodze do Vesi paskow, Vesi dlatego pytalam bo wlasnie sie zastanawialam czy masz jakas wneke/slupek czy po calosci. a jakie kolory? A lozko i siniaki na nogach? w jednym z pokoi mam ostatnie lozko z IKEI podobne do Twojego, znaczy cala rama taka sama zaglowek sciaglam, M ja jakos rozparcelowal, wnerwiaja mnie wlasnie te brzegi do dzis nieraz sie przywale A kolor jaki zaglowka myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.07.2016 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) Dzis przyszedł pan zobaczyc i wycenic malowanie: kuchni, wiatrołapu, łazienki, 2 pokoi i holu, w łazience dodatkowo wymiana fugi i silikonu w prysznicu... prawie 3k bez materiałów. Zobaczę co na to M. bo nosem kręcił jak nie wiem co gdy mówiłam co jest do malowania... jak sie zgodzi to w poniedziałek mogą zacząć, wiec muszę szybko zdecydować czy łazienkę malować na granatowo i jaki kolor wybrać pod szablon. Wrzucam wiec wizualizacje sypialni, kontur wzoru jest granatowy, srodek szary jak pozostałe sciany, kształt łózka taki jaki znalazłam w magazynie modeli, z mojego łóżka chyba takiego zagłówka nie wyczaruje, za to roletę sama sobie narysowałam Podobaja sie mi takie łóżka: http://static1.squarespace.com/static/5225a724e4b0329755b79aa6/5672b0941c121070986bee3b/5672b09aa12f44b15d7a7ca6/1450357175271/PL-WI436WWAVS35PL-1.jpg Edytowane 21 Lipca 2016 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.07.2016 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 O takie bym kupiła, granatowe lub ciemnoszare, tylko bez pojemnika na posciel, jest na all....az wysle do sprzedawcy mail z pytaniem ile takie kosztuje. http://www.chesterfield-meble.com.pl/data/allegro/user_files/lozko%20(34).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.07.2016 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 We wtorek przychodzi malarz, potrzebuje waszej rady. Szablon mam ten http://m.cuttingedgestencils.com/images/big/Stenciling-casablanca-wallpaper-stencil.jpg http://i39.photobucket.com/albums/e173/jacquelineb84/stenciled4.jpg Malarz pomaluje raz to bedzie kolor wzoru- ja potem pomału drugi raz z szablonem. Musze więc zdecydowac czy wzór ma byc granatowy a tło szare, czy na odwrót, czy jeszcze inaczej. Wersja1- granatowy wzór szare tło wersaja 2 - szary wzór granatowe tło wersja 3 - biały wzór szare tło i inspiracje http://www.cuttingedgestencils.com/images/big/Casablanca-stencil-design.jpg http://cf.cleanandscentsible.com/wp-content/uploads/2012/01/room-003.jpg http://blog.cuttingedgestencils.com/wp-content/uploads/2013/07/Casablanca-stencil-Jennaration-Creative-Instagram1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.07.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 hmmm chyba szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 przy różnych kolorach ściany z oknem i tej z szablonem, jakie zaprezentowałaś na pierwszej wizualizacji, ściana z oknem wychodzi bardzo ciężka wizualnie, bo jest ciemniejsza. Lepiej wygląda ciemniejsza (lub mocno wyrazista) ściana za zagłówkiem niż boczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.07.2016 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Też sie skłaniam do szaro-białego wzoru. Elfir, to bedzie ten sam szary kolor na wszystkich scianach, tylko odswiezony, to jest jasno szary z palety ral 7035, taki jak w salonie, obecnej sypialni, holu. Ściany po młodych sa tak brudne, ze trzeba to odswiezyc, ale tym samym kolorem co juz jest. O proszzz tak było i kolor zostaje klik klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.07.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 chyba wersja 3 - ściany są tłem dla łóżka, rolety robiłabym w zbliżonym odcieniu granatu jak łóżko. Co do narożnika, to może przypal go czymś lub niechcący zalej tuszem czy czymś ;p wtedy będzie trzeba wymienić ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts