ewelina_i_marek 08.03.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 http://images20.fotosik.pl/66/cca9903093321739med.jpg Komin będzie tynkowany, w kolorze elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kujurek 08.03.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 W moim przypadku kominy zrobiłem z ciemno brązowej cegły klinkierowej, bo w takim kolorze mamy struktonit wykańczający pas podrynnowy i szczyciki nad balkonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 09.03.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Proszę oto Braas kasztanowy z powłoką cisar http://images22.fotosik.pl/36/b2fe37b65b220ea7.jpg Komin wygląda z bliska tak: http://images20.fotosik.pl/112/8bc4981fedfebab0.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 15.03.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam wszystkich, Przeglądam całe forum i wszystkie wątki dotyczące dachów. Pomóżcie się zdecydować. Dom w stylu lekko dworkowym - jak widac obok. Elewacja biała z dodatkami beżowymi albo szarymi w zależności od dachówki. Dachówka cementowa BRAAS - to na pewno! Ale brązowa czy czarna? Celtycka czy Podwójne-S. Pokażcie swoje dachy błagam... Muszę podjąć decyzję w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.03.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 czarny - bo bardziej uniwersalnygdy zechcesz przemalowac elewacje to nie musisz nowego koloru dopasowywac do koloru dachowkido czarnego wszystko pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 15.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A może grafitiwy. Braas ma w sprzedaży dachówki bez powłoki lumino i cisar. Wtedy dachówka jest w kolorze grafitowym. Identyczny kolor wtedy mają obróbki Veluxów. Oto nasz braas grafitowy podwójne shttp://img81.imageshack.us/img81/2669/obraz183ea6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 15.03.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ostatnio rozmawiając ze sprzedawcą powiedział mi, że Braas pomału odchodzi od produkcji podwójnego s - nie sprzedaje się tak dobrze jak celtycka czy romańska. Teraz masz dachówkę z powłoką lumino lub cisar w cenie SS więc ludzie się decydują na nowsze rozwiązania. Ja sam kilka dni temu kupiłem celtycką w kolorze czarnym. Materiał na dach kopertowy 140m2 wyszedł mnie po upustach 10-15% niecałe 8000. Poza tym, podwójny S po kilku latach bleknie i wygląda bardziej na brunatny niż grafit Co do kupna Braasa - wiem, że ceny mają pójść niedługo w górę o 10% tak więc radzę się pospieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 15.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A może grafitiwy. Jest to także jakiś pomysł... dziękuję... Dopuszczam nawet czarny dach i podbitkę w kolorze ciemnego drewna/brązu. Właśnie... jaka podbitka i kominy to kolejny zgryz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 15.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja sam kupiłem celtycką w kolorze czarnym. Mogę liczyć na fotkę? Będę zobowiązany. Mail ponizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 15.03.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A może grafitiwy. Jest to także jakiś pomysł... dziękuję... Dopuszczam nawet czarny dach i podbitkę w kolorze ciemnego drewna/brązu. Właśnie... jaka podbitka i kominy to kolejny zgryz... proponuję wątek elewacje myślę, że znajdziesz tam wiele inspiracji dla siebie i zobaczysz różne zestawienia kolorystyczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 15.03.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja sam kupiłem celtycką w kolorze czarnym. Mogę liczyć na fotkę? Będę zobowiązany. Mail ponizej. Jak już pisałem wcześniej - kupiłemją kilka dni temu więc nie ma jej jeszcze na dachu jak będzie to wrzucę. mam zamiar w końcu założyć dziennik więc będziesz mogłą tam zobaczyć. Poza tym zachęcam do odwiedzenia strony http://www.braas.pl tam jest wiele zdjęć z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 15.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Poza tym zachęcam do odwiedzenia strony http://www.braas.pl tam jest wiele zdjęć z realizacji. Tam jest wiele zdjęć? Przepraszam ale gdzie? Byłem tam dziesiątki razy i niewiele tam zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.03.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam wszystkich, Przeglądam całe forum i wszystkie wątki dotyczące dachów. Pomóżcie się zdecydować. Dom w stylu lekko dworkowym - jak widac obok. Elewacja biała z dodatkami beżowymi albo szarymi w zależności od dachówki. Dachówka cementowa BRAAS - to na pewno! Ale brązowa czy czarna? Celtycka czy Podwójne-S. Pokażcie swoje dachy błagam... Muszę podjąć decyzję w tym tygodniu. Brązowa - taką bede miała ! p.s. Śliczny ten twoj domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Zdecydowanie czarny lub grafit. Kominy można obłożyć płytką włóknocementową grafitową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Andrzej Wilhelmi a co to jest za płytka włókno - cementowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Plytki elewacyjne lub dachowe np. Struktonit firmy Euronit. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 15.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Poza tym, podwójny S po kilku latach bleknie i wygląda bardziej na brunatny niż grafit . Nie widzę związku z kształtem dachówki a ich większym czy mniejszym blednięciem . To znaczy, że co romańska blaknie wolniej niż esówka z tej samej firmy? Ja osobiście widziałem grafitowe dachy(rózne kształty) braasa 6-8 letnie i nie widziałem aby którakolwiek dachówka drastycznie różniła się od innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 16.03.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Zdecydowanie czarny lub grafit. Kominy można obłożyć płytką włóknocementową grafitową. Pozdrawiam. Dekarze układają nam na dachu dachówkę cementową prodach w kolorze stalowym (bliski grafitowemu) a kominy będą obkładać płytkami struktonitu. Jak ukończą pokażemy zdjęcia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 16.03.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Poza tym, podwójny S po kilku latach bleknie i wygląda bardziej na brunatny niż grafit . Nie widzę związku z kształtem dachówki a ich większym czy mniejszym blednięciem . To znaczy, że co romańska blaknie wolniej niż esówka z tej samej firmy? Ja osobiście widziałem grafitowe dachy(rózne kształty) braasa 6-8 letnie i nie widziałem aby którakolwiek dachówka drastycznie różniła się od innych. Tu nie chodzi o kształt tylko o brak powłoki. Podwójne S nie miało powłoki lumino czy cisar bo ich jeszcze ni ebyło na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 16.03.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Obecnie 2S ma powłokę Lumino - inaczej bym jej nie wybrał. Proszę zobaczyć jak wygląda mój dach: wole oko o proporcjach 1:5 pokryte zwykłą betonową dachówką zakładkową Braasa - podwójna esówka. Sami ocencie jak się udało (kliknijcie) :http://img02.picoodle.com/img/img02/7/1/10/t_zblizenoi_f08fm_d2dbfb2f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts