Andrzej Wilhelmi 21.03.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Oczywiście co do funkcji to niczym się nie różnią. Gliniane są droższe bo do ich wytwarzania potrzebna jest wysokogatunkowa glina i energia do wypalania. Żywotność dachówek cementowych to około 80 lat a ceramicznych około 150. Należy się zastanowić czy potrzebna nam taka żywotność. Żadne inne elementy naszego domu tyle nie wytrzymają nie wspominając już jego mieszkańców. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 21.03.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 WitamCzy któryś z szanownych forumowiczów pokrył dach swojego domku tą właśnie dachówką,proszę się pochwalić.Zastanawiam się nad kolorem czarnym,może ktoś ma,proszę o opinie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 21.03.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 polecam ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 22.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Na www w mojej stopce zobaczysz brązową, matową dachówkę Braas. podwójne s Przepraszam ale nie widzę nic w stopce? Proszę o namiar na www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 30.03.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Zdecydowanie czarny lub grafit. Kominy można obłożyć płytką włóknocementową grafitową. Pozdrawiam. Dekarze układają nam na dachu dachówkę cementową prodach w kolorze stalowym (bliski grafitowemu) a kominy będą obkładać płytkami struktonitu. Jak ukończą pokażemy zdjęcia w galerii. Obiecane zdjęcie komina obłożonego płytką struktonit: http://www.on-line.pl/dom/30_03_2007_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.05.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Cześć Mamy z Lepszą Połówką zagwozdkę Jakoś tak temat materiału na dach, zszedł na Brassa grafitowego cisar. No dobra ale jaki kolor okien do tego ... ? Możecie coś poradzić ? Czytałem, że sporo z Was ma taki materiał na dachu, to okna pewno też jakieś macie Podzielcie sie proszę Waszymi pomysłami / przykładami. Zdjęcia mile widziane, lub info że macie zdjęcia w dzienniku. dzięki z góry i pozdrawiam majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 04.05.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 My będziemy mieli Brassa czarnego i okna białe.Do grafitu również pasują białe okna,ale to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.05.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 OK - dopowiem - okna białe nie chcemy mieć. Zawężam krąg propozycji pozdrawiam, majki PS. Myślimy wstępnie o okleinie typu "brzoza", coś jasnego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 04.05.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 to ja juz nie wiem,w koncu,czarny macie czy grafit?ja zakupilem podwojne S grafitowe,pewnie czarny jest w pochmurny dzien...ale mysle,ze czarny i grafit ot ten sam kolor.....ja bede miec okna drewniane -ciemny mahon....ale pod dach to raczej dobiore elewacje,parapety....ale nie okna do dachowki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.05.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Zloty dab, zobacz sobie na strone Reziego.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=99113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Magpie, otwierając ten temat od razu pomyslałam o domu Reziego i chciałam dać link do jego domku U mnie również przy grafitowym dachu będą okna w okleinie złoty dąb, tzn. już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.05.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 agnieszkakusi, magpie - dzięki agnieszkakusi - w dzienniku widze jeszcze nie masz zdjęć, masz jakieś żeby pokazać jak to wygląda ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.05.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 No wlasnie Agnieszko ostatnio strasznieeee zaniedbalas dziennik . Prosze o uzupelnienie i nadrobienie wiadomosci budowlanych. A tak na powaznie to dlaczego tak dlugo nic nie piszesz w dzienniku? Jestem ciekawa jak tam u Ciebie postepuja prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIAILIS 05.05.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 u mnie również grafitowy braas cisar i okna złoty dąb http://images21.fotosik.pl/250/413946342e8f0c00.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 05.05.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Też jestem zainteresowana tym tematem.Ostatnio jednak spodobały mi się okna w kolorze orzech.Może ktoś ma takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 05.05.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Też jestem zainteresowana tym tematem.Ostatnio jednak spodobały mi się okna w kolorze orzech.Może ktoś ma takie... Jeszce nie mam, ale planujemy do dachówki w kolorze antracyt okna w kolorze orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 05.05.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 my rowniez w planach okna orzech i brass cisar antracyt pzodrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.05.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Dzięki wszystkim za wypowiedzi Ale zachęcam dalej, wszelkie opinie mile widziane, zdjęcia nam wszystkim ( stojącym przed wyborem ) się przydadzą pozdrawiam, majki PS. Rezi - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.05.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 dziękuję za zainteresowanie moim dziennikiem juz niedługo coś napiszę. Zaniedbałam, bo nie mam zbyt wiele czasu i na forum wpadam z doskoku. Poza tym nie mam aktualnych zdjęć (nie mam cyfrówki), ale we wtorek będą już wywołane więc wstawię zdjęcia i je opiszę. Chociaż i tak nie będą tak całkiem aktualne, bo roboty idą bardzo do przodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 06.05.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 złoty dąb wychodzi jakiś takiś żółty? a nie zastanawialiście się nad dębem bagiennym i biała albo ecru elewacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts