Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w urządzeniu.

Inka 14

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Inko,

tkanina to altara - pewnie wygląda podobnie jak alkantara, ale nie jest w 100% oryginalna :)

Podobają mi się kolory: 1. zdjęcie pierwszy z prawej w dolnym rzędzie, 2. zdjęcie drugi z lewej w górnym rzędzie, 3. zdjęcie nr 12 i 14 (dwa pierwsze z lewej w górnym).

Teraz modele: do kuchni - o ile zdecydujesz się na tapicerowane - podobają mi się gładkie fioletowe hokery bez oparć (kolor do przemyślenia), do jadalni - chyba te z pierwszej fotki (bardzo mała jest, nie widzę dokładnie :( )

Wyłoniłam dwa kolory

12 i 14 z trzeciego zdjęcia

12 to taki brudny beż i pasuje do wielu rzeczy w domu: do trawy morskiej która jest na meblach, plisek, parapetu, beżowej nitki na sofie, gresu. Ale nie wiem czy chce żeby wszystko było takim „komplecikiem”

P1090467..jpgP1090468..jpgP1090472..jpgP1090479..jpg

14 to szary i bardzo mnie kusi. Chciała bym mieć troche szarego w domu, ale nie wiem jak go skomponować z tymi brązami, szczególnie z kolorem sof. Bardzo mi się podoba połączenie szarego z dębem, a u mnie podłoga i schody dębowe.

Zdecydowałam sie na ten szary kolor tkaniny (nr 14)

szukałam jeszcze jak wygląda połączenie szarego z ciemnym kolorem drewna - znalazłam kilka inspiracji

e067be57b579..jpg

0a9270eb3f9e..jpg40ea1360ec7b..jpg

teraz zaczęły mnie zastanawiać te pikowane oparcia:-?. Firma w której chce zamówić foteliki, oferuje pikowane i gładkie. Które wybrać???

podobają mi sie te pikowane, ale czy nie "przedobrze". Na stole plecionka trawy morskiej, drewno, szkło:roll:

Bezpieczniej gładkie(które były powyżej), czy te pikowane ?

6..jpg

Hej:)

Widzę, że pokazujesz "moje" krzesla z podłokietnikami.

Ja kupowalam na allegro. Zamawiałam w alkantarze, ale to co przyszło to nawet nie stało koło alkantary. To jest taki cieniutki sztruks jakby. Pan nie raczył się spytać czy relfektuję, przysłał krzesła i już. Poza tym krzesła sa porządnie wykonane i specjalnie nie ma się do czego doczepić.

kaśka maciej a można te twoje krzesła gdzieś zobaczyć? szukałam w Twoim wątku, ale nie mogę znaleźć. Mi przysłali próbki tkanin: jedna to taki drobny sztruks, a druga to altara tak pisze na próbniku, a na stronie nazywają ja alkantra :???:. Ja wybrałam tą o nazwie altara.Szczerze sie przyznam nie wiem jak powinna wyglądać prawdziwa alkantra :oops: Jest jeszcze jedna forumowiczka (ta której hokery pokazywałam wyżej) ona ma od nich właśnie hokery i fotelik w sypialni (taki jak ja chce)- pisała mi że są bardzo dobrze wykonane, solidne i że ogólne poleca, na materiał nie narzekała. Teraz mam zagwozdkę:confused:, ale nie są one strasznie drogie, najwyżej po kilku latach fundnę im nową tapicerkę. Bo kilka lat ta tkanina wytrzyma na nich???

Inko,

prawdziwa alkantara jest tkaniną drogą, bo ma certyfikat. Sprzedawane są pseudoalkantary pod różnymi nazwami, jak np. Twoja altara: w dotyku i z wyglądu to niemal to samo, podobnie łatwo się czyści - nie ma jednak certyfikatu i takiej ceny :) Moja sofa tez jest z czegoś takiego przedwczoraj zmywałam z niej za pomocą wody i płynu do naczyń sadzę - nie ma śladu :D

http://lh6.ggpht.com/_-MUzxAtVIK4/TLmUWogWbLI/AAAAAAAABz8/yNUzTGPrm3c/s640/Salon%20078.JPG

ja chciałam ta altarę czy jak oni ją tam nazywają, bo mam kanapę z alkantary, a krzesła do stołu z eko-skóry. Nie chciałam więc wprowadzać dodatkowego materiału. Gość się zarzekał, że mi wymieni jak juz będzie miał ten własciwy materiał, ale weź tu teraz organizuj wysyłkę dwóch dużych foteli :( Odpuściłam, bo krzesła sa fajne

Twoja altara: w dotyku i z wyglądu to niemal to samo, podobnie łatwo się czyści - nie ma jednak certyfikatu i takiej ceny :) Moja sofa tez jest z czegoś takiego przedwczoraj zmywałam z niej za pomocą wody i płynu do naczyń sadzę - nie ma śladu :D

no to fajnie, nie ma tragedii:D

kaśka maciej no fajnie to u Ciebie wygląda:) i masz te pikowane - piękne.

Ten sztruks to tez fajny, podobał mi się- taki bardziej przytulniacki , tylko tak jakoś mi się wydaje że ta pseudo alkantra się będzie lepiej czyścić.