bobiczek 02.01.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 wszystko może stać się nałogiem, nie patrzcie z góry na palaczy... nałogiem może być seks, praca, słodycze..... Dlaczego nikt nie tępi pracoholików? Ciekawe, mili moi niepalący i patrzący z góry na uzależniony od nikotyny margines - czego nie moglibyście odstawić? jak to czego EZS - pisania bzdur na forum od czasu do czasu.... - Dobrze o tym wiesz - PS: zapomniałaś dodać o nałogu żucia gumy - porzucanej od czasu do czasu w róznych miejscach po zużyciu I o porzucaniu zużytego i śmierdzącego papieru - pomimo wzmianki że w tym akurat miejscu trzeba go bezwzględnie do kosza wywalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.01.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Szefie....ironia a co do marihuany.... fakt np. jaskrę sie nią leczy i ...czytałam gdzieś publikację , ze marihuana nie uzależnia fizycznie (zmora nikotynizmu) i jest znacznie mniej destrukcyjna dla organizmu ludzkiego. Wnioski można wyciągnąć samodzielnie:) ...nie mam nic do marychy tylko by mi jakiś najarany małolat nie sprzedał na ulicy kosy pod żebra bo mu się z obcym pomyliłem... różne opiaty są wykorzystywane w medycynie nawet te ciężkie co nie znaczy że są dostępne legalnie dla każdego... tak samo w lecznictwie wykorzystuje się śmiertelne trucizny i co też mają być powszechnie dostępne? ...żucie gumy jest legalne ale za wyplucie gumy do żucia na ulicy to też można zostać ukaranym... oczywiście stosownie do ciężaru popełnionego czynu mandatem za zaśmiecanie...wiec nie jest to legalne!!! Przed zbytnimi zapędami pracoholików chroni kodeks pracy ...więc o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.01.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 ...nie mam nic do marychy tylko by mi jakiś najarany małolat nie sprzedał na ulicy kosy pod żebra bo mu się z obcym pomyliłem... różne opiaty są wykorzystywane w medycynie nawet te ciężkie co nie znaczy że są dostępne legalnie dla każdego.. Tak tylko gwoli wyjaśnienia konopie nie są opiatami , a substancje w niej zawarte ( kannabinole) nie wywołują halucynacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 03.01.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Moi drodzy,Wolność palacza kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność niepalącego.Kto lubi zajarać pod piwko czy kawkę ze znajomymi, niech ich zaprasza do siebie do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2011 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 hmm... moi palący goście są na tyle wychowani, że wychodzą na dymka na świeże powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.01.2011 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Bo nie śmierdzą i nie narzucają się ze swoim smrodem innym? ... Jednemu śmierdzą ... drugiemu nie ... znam inne, bardziej "odrzucające" mnie zapachy Tak tylko gwoli wyjaśnienia konopie nie są opiatami , a substancje w niej zawarte ( kannabinole) nie wywołują halucynacji. ... a niektórzy i tak wiedzą swoje ... Wolność palacza kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność niepalącego. ... ... zapytam z dozą przekory ... a dlaczego nie odwrotnie ? Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.01.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Tak tylko gwoli wyjaśnienia konopie nie są opiatami , a substancje w niej zawarte ( kannabinole) nie wywołują halucynacji. ...nigdy mnie to nie interesowalo wiec nie wiem... nigdy nie zapaliłem skreta a marychę znam tylko jako roslinę bo u nas samosiejki po rowach rosną... może rzeczywiście penalizacja maryśki to tylko gigantyczny dochód mafi... ja używam tylko mieszanki kofeiny i tauryny czyli popularne napoje energetyczne... to moje narkotyki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.01.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 ...ze względu że ustawa weszła zbyt późno ja osobiście wiele stracilem... nie chodziłem do pubów, barow, na imprezy... bo wszędzie gdzie się nie ruszyłem było ciemno od dymu... takie fajne dziewczyny - ale niestety palące... swego czasu wystartowalem do takiej jednej... fajna była... i mówiła że nie pali... no i raz zobaczyłem ją jak zapaliła... wszystko ze mnie zeszło jak powietrze z dziurawego balonika... teraz w lokalach może atmosfera się oczyści ale cóż... ja już za stary jestem na to.... może jeszcze ze dwa wypady do pubu na drinka i emeryturka... eh szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.01.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 hmm... moi palący goście są na tyle wychowani, że wychodzą na dymka na świeże powietrze ...no a z tymi niewychowanymi... no cóż... znajomych i przyjaciół się wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 nie mam niewychowanych znajomych i przyjaciół :>U mnie w domu nie ma popielniczek, więc nawet gdyby chcieli, nie mają innego wyjścia niż balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 04.01.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 . ...żucie gumy jest legalne Jaki problem uchwalić ustawę, która przeżuwaczy wyśle na Syberię albo inny Madagaskar? Mnie się i tak żujący gumę z krowami kojarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.01.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Jaki problem uchwalić ustawę, która przeżuwaczy wyśle na Syberię albo inny Madagaskar? Mnie się i tak żujący gumę z krowami kojarza... Pełna zgoda. Należy spenalizować także wszystkich zakatarzonych , mających nadkwasotę , nieświeży oddech oraz spoconych a także niezmieniających codziennie onuc i gaci.Niech sobie kichają i śmierdzą w domu. W dalszej kolejności podejdą pod paragraf nieurodziwi, ponurzy i osoby o niesympatycznym tembrze głosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.01.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Jaki problem uchwalić ustawę, która przeżuwaczy wyśle na Syberię albo inny Madagaskar? Mnie się i tak żujący gumę z krowami kojarza... ...no cóż żyjemy w ustroju demokratycznym w którym 51% społeczeństwa sadzi że wie co jest najlepsze dla pozostałych 49%... i to jest ta nasza cudowna demokracja. A jeśli chodzi o Madagaskar to szkoda że nie przeszło przekazanie go nam przez Francję jako nasze terytorium zamorskie.... chciałbym tam być zesłany!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 04.01.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Pełna zgoda. Należy spenalizować także wszystkich zakatarzonych , mających nadkwasotę , nieświeży oddech oraz spoconych a także niezmieniających codziennie onuc i gaci.Niech sobie kichają i śmierdzą w domu. W dalszej kolejności podejdą pod paragraf nieurodziwi, ponurzy i osoby o niesympatycznym tembrze głosu. O cyklistach zabył??? Aaaaa... poniał... oni już dawno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 04.01.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 ... zapytam z dozą przekory ... a dlaczego nie odwrotnie ? Jeżeli nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć dlaczego, to nikt Ci tego nie wytłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.01.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Współczesna demokracja to nie są rządy większości, Rom-Konie. To ustrój w której mała grupa trzyma władze za pomocą wiedzy jak sterować resztą ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 04.01.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Jeżeli nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć dlaczego, to nikt Ci tego nie wytłumaczy Czyli: Bo tak jest wygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.01.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Współczesna demokracja to nie są rządy większości, Rom-Konie. To ustrój w której mała grupa trzyma władze za pomocą wiedzy jak sterować resztą ludzi. ...ale i tak 51% czy to wysterowanych czy tez nie ale jednak musi być większość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.01.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Jeżeli nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć dlaczego, to nikt Ci tego nie wytłumaczy Czyli: Bo tak jest wygodnie... ... wygodnie ... pewnej grupie (tej drugiej grupie, może mniej wygodnie) Rafter, spróbuj wytłumaczyć, podaj jakieś argumenty ... może nie jestem aż tak "mało rozgarnięty" jak sądzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 04.01.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 . Rafter, spróbuj wytłumaczyć, podaj jakieś argumenty ... może nie jestem aż tak "mało rozgarnięty" jak sądzisz ? Nie sądzę, żebyś był mało rozgarnięty. Ale sądząc po wypowiedzi jesteś palaczem. Ja jako niepalący mogę sobie nie życzyć, żeby ktoś mi dmuchał w twarz dymem z papierochów. Niekoniecznie muszę też omijać szerokim łukiem wszystkie miejsca. w których palacze w imię dobrze pojętej wolności (wyłącznie ich własnej) lubią sobie zajarać. Jakbyś się poczuł w przedziale pociągu, gdyby współpasażer przez całą drogę puszczał Ci pod nosem bąki? Klimacik podobny, puszczający bąka ma do tego prawo, to jego tyłek, jego bąk, może jeszcze boli go brzuch. Co wtedy powiesz? .... Ależ bardzo proszę, nie ma problemu, niech pan smrodzi, podróż w pana towarzystwie to prawdziwa przyjemność... Myślę, że skończyłoby się jednak ostrą pyskówką, ale niestety takiej wyrozumiałości oczekują od niepalących palacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts