basia228 23.11.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Ja mam went. mechaniczną i płytę gazową z okapem podłączonym do komina. Pierwsze słyszę, że przy gazie nie można mieć went. mech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.11.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 (edytowane) co sie tu wyprawia niektore kolezanki same na siebie zaczely wypisywac Edytowane 23 Listopada 2010 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 23.11.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 my zawsze umiemy się przyznać do swoich błędów ,a że mamy ich mało to jest już inna kwestia i czy my wogóle popełniamy jakieś błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 (edytowane) Ja mam went. mechaniczną i płytę gazową z okapem podłączonym do komina. Pierwsze słyszę, że przy gazie nie można mieć went. mech. A ten komin to jak działa? Grawitacyjnie. Włączenie okapu wymusza obieg powietrza, co zakłóca działanie wentylacji mechanicznej, która ma stały wywiew. Bo w kuchni sa anemostaty wywiewne. A skąd powietrze do spalania gazu? Albo z nieszczelnych okien albo z sąsiednich pomieszczeń. Czyli wytwarza się podciśnienie. Wszystko się da jako zrobić. Tylko nie wszystko ma sens. Ideą robienia wentylacji mechanicznej jest zatrzymanie ciepła w domu. Dlatego wymogiem jest robienie maksymalnie szczelnego domu z kontrolowana wentylacją. Tym samym robienie nagle grawitacyjnego komina - czyli dziury w dachu/ścianie jest zaprzeczeniem szczelności. Edytowane 23 Listopada 2010 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 23.11.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 czy my wogóle popełniamy jakieś błędy Popełniacie popełniacie. Tylko, My mężczyźni nie wytykamy ich wam tak jak Wy nam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 23.11.2010 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 W kwestii tarasu wylewanego - jestem kobietą i projektantem ogrodów. I powiem jedno - taras wylewany to w większości przypadków duży błąd. Jeśli możecie, róbcie tarasy na gruncie (kostka) lub drewniane. Żadnych betonowych płyt. Tego nie da się już zmienić! Piotr Bodnar - płyta grzewcza ceramiczna to nie jest indukcja. Najtańszy jest gaz, ale wiąże się z nim konieczność wykonania np. wentylacji grawitacyjnej w kuchni i co za tym idzie, komina. Ja zrezygnowałam z gazu na rzecz indukcji, bo mam mieć wentylację mechaniczną, która nie działa z grawitacyjną. Za gazem jest indukcja, a na szarym końcu wleką się płyty ceramiczne elektryczne. Oj wiem, ze indukcja i ceramika to nie to samo. Mam na mysli po prostu koszty używania elektrycznego podgrzewania. Indukcja nagrzewa garnki od razu na ceramike trzeba poczekac, ale podsumowujac koszty zakupu urzadzenia, jego amortyzacji uznaje jednak, ze gaz bedzie lepszy. Wentylacje grawitacyjna da sie polaczyc z mechaniczna ( wyciag) przez zastosowanie membrany uniemozliwiajacej wplyniecie powietrza z powrotem do kuchni przy wlaczonym wentylatorze. Jednakoz komin niezbedny, to prawda. Szczesliwie u siebie taki postawilem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 23.11.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Popełniacie popełniacie. Tylko, My mężczyźni nie wytykamy ich wam tak jak Wy nam... Kiedyś klient powiedział mi tak: " ja przepraszam, że się uniosłem. Ale jest tak, że klient ma zawsze rację. I jak ja mówie, że ta rysa tam była, to była. Nawet jak jej Pani nie widziała" Ja powime tak - kobieta ma zawsze racje i jak mówi... a tak w ogóle to miał być męski atek o babskich fanaberiach, a zrobiła się z tego babska dyskusja o płytach, garnkach i wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.11.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 a tak w ogóle to miał być męski atek o babskich fanaberiach, a zrobiła się z tego babska dyskusja o płytach, garnkach i wentylacji bo my kobitki mamy zdolnosc do rozwalania niewygodnych dla nas tematow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marinella879 23.11.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 (edytowane) Rowniez zapraszam - dyskusja jest otwarta a temat - nieco prowokujący - Panie jak najbardziej mile widziane - może same się przyznają na co chciały namówić partnerów i z perspektywy czasu uważają, że dobrze, ze sie oni nie zgodzili? to jest chyba straszne ale jak na coś się uprę to mąż sie zgadza nie moge sobie przypomnieć na co się nie zgodził mój mąż w sprawie urzadzania mieszkania jak na coś się nie zgadzał to głownie ze względu na cenę ale mam na to sposób więc konczy się to tym że się zgadza tyle że po czasie nie zgodził sie ostatnio na zmianę mieszkania więc wyremontowalismy stare i okazało się tak jak mówiłam ze jest nam ciasno więc kupujemy nowe tyle ze z półrocznym poślizgiem Edytowane 23 Listopada 2010 przez marinella879 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.11.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 moj tez tam sie na wszystko zgadza znaczy wszystko jedno mu sama sie pilnuje,zeby nie przesadzic i cenowo i ze strony estetycznej,coby sie meczyc nie musial(chociaz skoro mu wszystko jedno....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 23.11.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 mojemu staremu nie podoba się nowoczesność a ja nie przepadam za starociami,jednak w kwestii sypialni nie miałam siły przebicia...przywlekł mi starodawne meble !były zgrzyty oj były , zagroziłam ,że będzie tam spał sam:D no ale gdzie ja biedna sama w salonie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.11.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 W kwestii tarasu wylewanego - jestem kobietą i projektantem ogrodów. I powiem jedno - taras wylewany to w większości przypadków duży błąd. Jeśli możecie, róbcie tarasy na gruncie (kostka) lub drewniane. Żadnych betonowych płyt. Tego nie da się już zmienić! Eeee tam się nie da. Mój sąsiad trzy razy (w ciągu 8 lat) zmieniał na takim płytki, aż wreszcie dwa miesiące temu go rozebrał i kazał zrobiś taras z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 23.11.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Eeee tam się nie da. Mój sąsiad trzy razy (w ciągu 8 lat) zmieniał na takim płytki, aż wreszcie dwa miesiące temu go rozebrał i kazał zrobiś taras z kostki. pewnie dopiero po siódmym razie pogodził sie z tym że żona jednak miała racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 23.11.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 pewnie dopiero po siódmym razie pogodził sie z tym że żona jednak miała racje u mnie dopiero jest pierwszy rok, jeszcze bez płytek. Nic nie pęka, jest cały zazbrojony, jeśl ii tą zime przeżyje bez pekniec - kazę kłaśc płytki i jakos te 40 m2 bedzie nam służyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.11.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Jeśli możecie, róbcie tarasy na gruncie (kostka) lub drewniane. Żadnych betonowych płyt. Tego nie da się już zmienić! Nie ... no .... niektóre płyty betonowe są ładne ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 23.11.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 u nas taras przeżyje drugą zimę ( betonowy ) i jak na razie też nie ma żadnych pęknięć ( gdzie trzeba dodać, że aura zimowa jest bardzo, ale to bardzo niesprzyjająca.... Podhale ), a na wiosnę kładziemy na niego dechy ,( które moczyły się rok w jakiś antybakteryjnym specyfiku....) ma się rozumieć na legarach będą kładzione..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.11.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Popełniacie popełniacie. Tylko, My mężczyźni nie wytykamy ich wam tak jak Wy nam... oj ja bym tu polemizowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Nie ... no .... niektóre płyty betonowe są ładne ... pozdrawiam, majki majki - ty masz taras na gruncie z kostki, a mnie chodzi o taras wylewany w formie betonowej płyty. Chodzi o to, że nie można zmienić już jego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.11.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Elfir, własnie mnie natchnełaś. mam taras wylany, musiał taki być bo za dużo resztek budowlanych zostało Ale jest za mały. I wlaśnie sobie wyobraziłam, że połozymy nań drewno (lażą teraz panele drewniane, ale liczę, ze za niedługo spruchnieją, bo są takie tanie z LM) i jak to drewno połozymy, to wysuniemy legary, dostawimy słupy i bedzie hybryda. Dobrze, że mój mąż jeszcze nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.11.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 majki - ty masz taras na gruncie z kostki, a mnie chodzi o taras wylewany w formie betonowej płyty. Chodzi o to, że nie można zmienić już jego kształtu. Aaaa no tak U mnie płyty betonowe na podsypce z piachu i cementu. pozdrawiam, majki PS. Tak żeby nie było OT, to Moja Pani nie ma durnych pomysłów. Jedynie czasem musi minąć chwila bym uszanował jej wizję. Bo czasem mnie ta wizja przytłacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts