Gutek Fredek 20.11.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Mam przy domu katalpę. Rośnie już trzeci albo czwarty rok. Ostatniej zimy zmarzło jej pół korony. Jak ją okryć, żeby sytuacja się nie powtórzyła? Okryć czymś koronę, czy owinąć pień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 wysuszyć.Katalpa przemarza w zasadzie tylko, jeśli nie zakończyła wegetacji w sierpniu. Dlatego powinna być sadzona na suchych i przepuszczalnych glebach, nie nawożona latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gutek Fredek 22.11.2010 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Nawożona nie była, bo i bez tego rośnie jak szalona. A po czym teraz poznać czy ona zakończyła wegetację w sierpniu? A jeśli nawet nie zakończyła to tez nie owijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Zakończenie wegetacji oznacza zdrewnienie pedów. Po prostu od sierpnia nie powinna wytwarzac młodych liści i mieć przyrostów. Mozesz spróbować owijać na zimę, ale teraz jest jeszcze za wczesnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 24.11.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Moją katalpę przycinam trochę co miesiąc, więc ma młode listki do końca. Nie okrywam. Co roku bardziej rwie się do rośnięcia. Mróz nie robi na niej wrażenia.Mojej mamie pies pogryzł pień w połowie. Pogryziona do połowy uschła. Dlatego doradzam, miej oko na pieska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gutek Fredek 25.11.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Nie mam psa. Psy odwiedzające mam na oku. Za to mam kota. I mój i koty z sąsiedztwa uwielbiają ostrzyć pazury na katalpowym pniu. Z tego powodu ma założona taka plastikowa osłonkę przez cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 26.11.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ha ha, katalpa jest nie tylko smaczna ale i jędrna skoro aż chce się w nią wbijać pazurki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 19.02.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 WitamMoja katalpa na szczęście bez oznak zmarznięcia choć po zeszłej zimie długo nie mogła zdecydować się na powrócenie do życia, czyli długi rozbieg. Dobrze, że dałam jej szansę bo małż już chciał ją wykopać. Moje pieski jej nie ruszają i życzę sobie żeby tak zostało bo to moje oczko w głowie. Uwielbiam to drzewko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts