Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poszukuję inspiracji stron www z oświetleniem/lampami wszelakiego przeznaczenia.Na razie kupiłam lampy zewnętrzne garażowe i łazienkowe do dzieci.Przede mną salon jadalnia,łazienka kolonialna.Jakieś pomysły?nazwy firm lampowych?K

Jeśli nadal jest Pani zainteresowana oświetleniem, polecam sklep http://www.ekolumen.eu właśnie startują z oświetleniem i lampami, mają dobre i oszczędne produkty własnej produkcji, można w przyszłości zaoszczędzić.

A czy ktoś widział może lampę wiszącą z włącznikiem w formie sznureczka do pociągania? Potrzebuje takiej do spiżarki (jakaś niedroga, wygląd w zasadzie obojętny). Warunkiem koniecznym jest ten sznureczek/łańcuszek do pociągania, żeby lampę włączyć lub wyłączyć.

ooo... ten czujnik ruchu to może i faktycznie jest lepszy pomysł. Jakby ten czujnik był czuły, to w razie czego płoszył by też myszy myszkujące po spiżarni ;-)

Albo to otwieranie drzwi, bo też będę miał drzwi przesuwne w spiżarce. Jedyna wada, że te rozwiązania będą kosztować, a ja chciałem oświetlenie w spiżarce zrobić jak najtaniej, bo kasa się kończy, a są ważniejsze potrzeby. No, ale zobaczymy...

Dzięki wielkie :-)

U siebie w spiżarce mam instalacje włącznika na zasadzie modułu, który podczas otwierania drzwi (drzwi na szynach, przesuwane w bok) automatycznie zapala światło.

Jedynym minusem jest fakt, iż trzeba dokładnie zasunąć drzwi, aby wyłączyć światło.

Ten minus można zniwelować przestawiając krańcówkę w inne miejsce.

Vafel

Krańcówka to koszt rzędu 10-20zł + dowolna lampa.

Czujka ruchu z wbudowaną czasówką to koszt rzędu 25-35zł + dowolna lampa.

Czujka mikrofalowa z wbudowaną czasówką to koszt rzędu 70-100zł + dowolna lampa.

Jeśli chodzi o funkcjonalność to dwa pierwsze rozwiązania biją na głowę potrzebę szukania i ciągania sznureczka przy wejściu i wyjściu z pomieszczenia.

Trzecie rozwiązanie jest droższe ale ma też kilka innych zalet, które wychodzą dopiero w praniu.

• 3 weeks później...
Moim zdaniem pięknie do salonu i jadalni są lampy Organza, co prawda nie są tanie, ale efekt jest zachwycający:

polecam taka nad stół:

http://lampylampy.pl/Lampa_wiszaca_2_owalna_Organza_czarna-593.html

a ten do salonu:

http://lampylampy.pl/Lampa_wiszaca_duza_Organza_czarna-594.html

a jakie kinkiety do tych lamp.Lampy bardzo mi sie podobaja....

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam,

upatrzyłem sobie taką lampę do jadalni:

http://www.zoomzoom.pl/?gr=9&o=4&pid=1794

niestety, cena 2600 PLN powala na kolana. Podobne produkty do szerokości 60cm można kupić za 200 PLN, a kiedy zbliżamy się do 1 metra robi się cena - jakby z metra :)

Może ktoś z Was widział coś podobnego w rozsądnej cenie? Kolor czarny, szerokość w okolicach 1m.

Pozdrawiam.

Szukam i szukam lampy do salonu do ok. 1000zł nie więcej:) Niestety nie mogę znaleźć nic fajnego do tej ceny. Podrzucicie jakieś linki do zakupu ciekawych lamp?Podobają mi się modne ostatnio "kryształki" i nie tylko. Firma Azzardo mnie zaintrygowała, ale te ceny niestety nie dla mnie.Natrafiliście na coś fajnego???? Edytowane przez bluezee

Witam ponownie , remoncik czas zacząć :) skuwanie płytek od jutra brrrrrrrrr , zgodnie z poradami kupiłam umywalkę z biała szafką , zwyczajną tanią , trochę bedzie ciasno ,ale obleci :) w przyszłym tygodniu kładziemy płytki i jeszcze raz sie poradzę , myslę dać taki poziomy paseczek płytek w kolorze podłogowowych tak na wysokosci oczu przed ostatnim rzędem jasnych płytek , jak myślicie?

PC140139.jpg

Edytowane przez Hanisia