Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam , może ktoś natknął się na takie lub podobne lampy jak w załączonych zdjęciach?

Szukam lamp/kinkietów do łazienki : wykończenie satynowy nikiel/chrom ewentualnie chrom , z kloszem szklanym i dodatkami z białej porcelany.

Jak dotąd znalazłem tylko amerykańskie marki HUDSON VALLEY i HINCKLEY LIGTHNING , może ktoś się spotkał z podobnymi ?

Ryszard

Hudson Valley 461-alt.jpg

HINCKLEY 5990CM-2T.jpg

Hudson Valley 461-alt.jpg

HINCKLEY 5990CM-2T.jpg

czy wie ktos moze, z jakiej firmy jest ten kinkiet? prosta rura, swiecąca góra-dół. ok 1,5 roku temu była dostepna w leroy merlin, teraz juz nie ma i nie wiem gdzie ich szukac....

tak mi się znalazło - jeśli to aktualne

http://www.swiatloitd.pl/Chromowy_kinkiet_Poomlighting_Float_dwustronny_kierunek_swiatla-504.html

Szukam oprawy na świetlówki liniowe z klasą szczelności IP44 w przedziale cenowym 150-300 PLN. Znalazłem takie oprawy które bymi odpowiadały (chę je umieścić po obu stronach luster nad umywalkami): Massive Seaboard (wys 60cm), Eglo Gita (również wys 60cm). Czytałem na forum opinię, że Massive to jakość przeciętna. Czy po oprawach Eglo należy się spodziewać istotnie lepszej jakości niż w Massive (cena opraw jest wyższa) ?

rpilski, mam sporo Massive'ów w domu i każdy ma jakby różną jakość. Niektóre są porządnie wykonane, środek też. Niektóre natomiast tchną Chinami (np. złotka do samodzielnego naklejania w kinkiecie Victoria i farba ala chrom). Nie mam Eglo dla porównania, natomiast mam Paulmanna (made in Germany) i tu jakość jest lepsza niż Massive.

Najlepiej w przypadku lamp zobaczyć je na żywo i dotknąć - u mnie to był produkt, który parę razy po zamówieniu w necie musiałem odesłać.

A ja poszukuję takiej lampy jak na zdjęciu (ta na kołach) lub bardzo podobnej. Dzięki za wszelkie info.

Na zdjęciu chyba nie ma lampy a świecznik - jest opuszczany, by można było świece wymieniać.

ad Caboche Foscarini

A może już są jakies dobre podróbki tej lampy?

Tak, na allegro całkiem sporo chińskich podróbek.

Witam,

Bardzo podobaja mi sie lampy w ksztalcie kuli, ktore wygladaja jak lustra.

Light Prestige (500 zł)

Spotline - Light Eye (ok 400 zł)

Max Light - Silver (320 zł)

Italux - Martin ( 80 zł)

Italux - Sferio (160 zł)