Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

KOCHANI FORUMOWICZE,

już dwunasty raz dzieci z Ogniska Marymont przygotowały prace na aukcję. Są w tym roku też prace Tajemniczej Forumowiczki, które przesłała kartki do Ogniska.

Zapraszamy do licytowania.
Dzieci wiedzą, że my nie zawodzimy. M
ieć pod choinkę prace dziecka - t
o podnosi na sercu, to radość, to prawdziwe święto...

Aukcja trwa do 17 grudnia do godziny 22. A w poniedziałek wysyłamy prace.

http://forum.muratordom.pl/showthrea...-dzieci-zobacz
http://forum.muratordom.pl/showthrea...-Tu-licytujemy

Pozdrawiam
a014.gif

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chcialbym zamontowac w mieszkaniu w jednym z pokojow szynoprzewod z reflektorkami.

Jakiej firmy systemy macie sprawdzone i godne polecenia? W internecie najczesciej jest aquaform i labra, chociaz ceny sa dosc wysokie.

Aquaform jak najbardziej godny polecenia, generalnie ta firma jest na wysokim poziomie

• 1 month później...
Witam . Potrzebuje pomocy w wyborze lamp i dywanu? Pomóżcie please . Myślę nad lapmapi Eglo Cossano ?ale sama nie wiem. Co do dywanu to już wogole nie mam pomysłu.
Witam . Potrzebuje pomocy w wyborze lamp i dywanu? Pomóżcie please . Myślę nad lapmapi Eglo Cossano ?ale sama nie wiem. Co do dywanu to już wogole nie mam pomysłu.

Lampy i dywan dobiera się do wnętrza. Bez zdjęć nie jesteśmy w stanie pomóc

Tutaj instrukcja:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?51245-Jak-dodać-zdjęcia-żeby-były-widoczne-na-forum/page82&highlight=elfir

• 2 weeks później...
Jestem na etapie urządzania wnętrz domu i mam zasadnicze pytanie co do doboru oświetlrnia. Jakiś czas temu jeszcze w domu rodzinnym zacząłem zmieniać żarówki na ledowe i w swoim pokoju i salonie założyłem zimną barwę a na przykład w kuchni i innych pokojach była ciepła barwa. Jaką barwę ogólnie polecacie? ma to jakiś wpływ na pobór mocy, samopoczucie, wzrok itp?
  • 2 weeks później...
mam podobny problem, z tym że kuchnia połączona z jadalnią czy miejscem takim codziennym. Pomieszczenie w kwadracie, z jednym oknem, kuchnia skromna niestety z wyspą, i po drugiej stronie stół z krzesłami- miejsce do pracy, odrabiania lekcji czy wieczornej kawy ze znajomymi. Nad wyspą zwieszone oświetlenie robocze, do tego taśmy ledowe pod szafkami. A nad stół również lampa, pewnie wisząca żeby dobrze oświetlała blat. Jednak mam pewne obawy gdybym chciała zmienić ustawienie stołu lub całkowicie z niego zrezygnować lub chociaż przesunąć wtedy to "centralne" oświetlenie wypadnie słabo. Wolałabym uniknąć oświetlenia linkowego, wydaje mi się zbyt chłodne w konstrukcji, a kinkiety zabierają miejsce na ścianie, którego przy takim metrażu jak na lekarstwo. Kuchnia jest w fazie projektu, nic jeszcze nie jest zrobione, ale będę wdzieczna za wasze wskazówki, pomieszczenie 4x4
  • 6 months później...

Witam, proszę o pomoc w doborze lamp nad stół. Wzdłuż dłuższego boku narożnika na suficie są wypuszczone trzy kable na jakieś reflektorki. Myślałam o białych Aqform 2000 P20, ale mogą być inne i co wtedy nad stół o wym. 85x125 (wypuszczony jeden kabel nad stołem)AQForm-Aquaform-10011-2000-P20-reflektor.jpg

Obraz we wnękę nad narożnikiem też poszukiwany.

20180915_112545.jpg

20180915_112419.jpg

20180915_111652.jpg

20180915_112009.jpg

Mieszkanie wersja 2.jpg

Edytowane przez robertiaga

przydałaby się "charakterna" lampa (jak np. "Vertigo"), która "zrobi" wnętrze, ale to kwestia budżetu.

tu masz inspirację z tanszych modeli:

maly-salon-tak-urzadzaja-go-polacy-8.jpg

wys-24h-oryginalna-lampa-metalowa-bubble-zyrandol-rod-wiszaca-sticks-6-retro-vintage-molecular-edison-palak-loft-kije-spider.jpg

http://imolight.pl/50836-thickbox_default/lampa-wiszaca-roma-mix.jpg

Ta jest o tyle ciekawa, że w pewnym stopniu "wędruje" za stołem, gdyby odstawić go od ściany:

ds4504web,w_500,_small.jpg

Za lampę nad stół chciałam wydać max do 1500,00 zł pod warunkiem, że będzie warta tej kasy. Czy powinna być czarna czy szara ( szara może zlać się ze ścianą za stołem) czy biała:confused:. Z propozycji Elfir rozważam tą ostatnią. To jest Moon? Podobna jest z Azzardo Natalia S tylko jest chyba większa i ma większy zasięg tego ruchomego ramienia, no i oczywiście droższa, tylko czy cena idzie w parze z jakością?

natalia-s-azzardo-grey.jpg

Tylko boję się tych kloszy z tkaniny (kłopot z czyszczeniem). Czy kształt "odwróconego wiaderka" ma nawiązywać do nóg stołu? A czy te reflektorki, które wkleiłam wyżej mogą być?

Edytowane przez robertiaga

W tej chwili zestawia się lampy skrajnie różnych modeli, byleby trzymały się jakiegoś wspólnego stylu lub koloru (ale i to nie zawsze).

Polecam czarną lampę, bo szara i biała będą zbyt mdłe.

Kształt klosza - nie nawiązywałam do nóg :) Po prostu jeśli będzie jeden punkt świetlny, to klosz powinien kierować światło w dół, prosto na stół.

Azzadro ma więcej modeli lamp z przesuwanym kloszem względem puszki.

Tutaj temat o tego typu lampach:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?268090-regulowana-lampa-nad-stół/page2

W takiej cenie oryginału nie kupisz, tylko podróbki z Chin.

Przykładowo lampa "inspirowana", Gina, powinna kosztować ok. 2 tyś:

http://spotdesign.pl/image/cache/data/products/45ccec7fdff54a6cb9e3fb2a8933d062-702x1080.jpg

• 2 weeks później...
Witam, proszę o pomoc w doborze lamp nad stół. Wzdłuż dłuższego boku narożnika na suficie są wypuszczone trzy kable na jakieś reflektorki. Myślałam o białych Aqform 2000 P20, ale mogą być inne i co wtedy nad stół o wym. 85x125 (wypuszczony jeden kabel nad stołem)AQForm-Aquaform-10011-2000-P20-reflektor.jpg

Obraz we wnękę nad narożnikiem też poszukiwany.

Czy pasowałaby nad stół lampa Artemide Tolomeo artemide-tolomeo-sospensione-decentrata-satyna_1.jpg

Czy rozmiar 32 cm będzie dobry? Czy ktoś ma tą lampę i może coś o niej napisać?

• 1 month później...

Potrzebuję kupić ok 20 lamp. Natynkowych, tub, Ledowych, białych. W takim stylu jak na zdjęciu. Najlepiej żeby dawały sporo światła.

Co konkretnie polecacie?? Na rynku jest milion producentów i modeli. Rozpiętość cenowa ok 15 do 150 zł. Nie chciała bym kupić jakiegoś bubla, bo szkoda kasy, ale nie koniecznie kupować też tych najdroższych i płacić za markę.

0_0_productGfx_3f9603c5c91f5a72c5cfd87e6f4413f6.jpg

Lampy to mój konik. Nie lubię zwyzajnych rozwiązań, dlatego zawsze szukam alternatyw. Oświetlenie może dodać "tego czegoś" różnym wnętrzom. Nie musi być to zwykła lampka ledowa. O lampach na zamówienie można poczytać tu

[MODEROWANO: usuwam link - nie dotyczył "lamp na zamówienie" tylko zakupów przez internet]

Edytowane przez Elfir
Potrzebuję kupić ok 20 lamp. Natynkowych, tub, Ledowych, białych. W takim stylu jak na zdjęciu. Najlepiej żeby dawały sporo światła.

Co konkretnie polecacie?? Na rynku jest milion producentów i modeli. Rozpiętość cenowa ok 15 do 150 zł. Nie chciała bym kupić jakiegoś bubla, bo szkoda kasy, ale nie koniecznie kupować też tych najdroższych i płacić za markę.

To kup znanej firmy ale najtańsze (np. Nowodvorski, Eglo)