Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jjana - taka lampa jest dostąpna w Ikei ale chyba biała w środku - brałam ją pod uwagę, jednak dla mnie to zwykła lampa - ta kare design przez taką nierówność ma charakter i wydaje się surowsza.

Joliska - dziękuję za linka, chętnie pooglądam bo to moje klimaty, przejrzałam na szybko i te lampy są piękne ale typowo loftowe, jakbym urządzała dom w starej kamienica albo młynie brałabym w ciemno, jednak mamy nowy dom, chce nawiązać do loftowego klimatu ale nie iść na całość :)

ELFIR - twój wpis bardzo mnie zaintrygował, szukałam tego na wątpku DIY, który zresztą jest dla mnie nowością i jest super :) ale znalazłam twój post o lampach zrobionych z osłonek na doniczki ikei, ale innego nie, proszę wklej mi link, będę b. wdzięczna.

ten z doniczek jest super :) żałuję że mam już lampę do pokoju córeczki bo super by pasowała :)

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

łaaał :) będę w te sobotę w ikei, obejrzę tę misę, obawiam się że może być za mała, myślałam o średnicy ok 50 cm, myślisz że może być za mała ? stół jak pisałam ma mieć 200-210 cm , pomysł super, w dodatku jaka oszczędność. moge poprosić elektryka żeby podkuł sufit i puścił przewód żeby były dwie ale i tak marudzi że wymyślamy ... dzięki bardzo :)

lampę zakupilam w liv-art ktorego link podrzuciła piu, probowalam w innym sklepie al eodpisano mi ze produkt jest niedostepny u producenta, w liv-art akurat byla sztuka na ekspozycji wiec udalo sie z niewielkim rabatem :) miska Ikea faktycznie ma 23 cm, pomysl jest super, szkoda ze nie ma mis wiekszych :) . NIe chce sie cieszyc bo pare razy pewna swych zakupwo cieszylam sie dopoki nie przyszly - potem okazywalo sie ze cos jest nie tak, bardzo jestem ciekawa tej lampy w realu. teraz popodglądam DYI :)

• 2 weeks później...

Witajcie,

Poszukuje lampy do salonu (wysoko pod sufitem) i nad stol.

Nie wiem zupelnie jak ugryzc temat.

Nad stolem chce dwie lampy.

Aneks kuchenny: meble ikea bialy abstrakt plus halogeny w kg nad szafkami plus dwie czarne hk living emaliowane przemyslowe nad polwysep(srednica lamp 28cm)

Salon: Stol ikea ingatorp, krzesla inspirowane Eamesami biale, podloga dab bielony olejowany

Sofa bedzie szara

Nie chce na lampy wydawac majatku... Wystarcza mi hk living jako te najdrozsze. Moze je nad stol dac a nad polwysep cos innego?

Salon- kompletnie nie wiem - raczej cos wiekszego pojedynczego wysoko zawieszonego, ew. natynkowego poczwornego w kwadracie, cos jak Chors- nie wiem czy bedzie pasowac :-/

Nad stol planujemy dwa pojedyncze zwisy raczej metalowe, ew. z abazurem jakby cos fajnego bylo

Salon z aneksem lacznie maja ok 30m2 - mieszkanie, nie dom

światło w salonie powinno być rozproszone - jasne, ale nie kierunkowe. dlatego odradzam halogenki czy punktowe reflektorki.

chorsy uważam za cudne, ale nie wyobrażam sobie takie oświetlenia jako głównego salonowego, w każdym razie nie wyłącznego. moim zdaniem duża efektowna lampa nad stolikiem kawowym fajnie ozdobi przestrzeń i sprawi, że siedzący na kanapie będą widzieli swoje twarze nie czując się jak na przesłuchaniu. jeśli to nie wystarczy - pobawiłabym się bocznym oświetleniem.

wszystko zależy od tego jak precyzyjnie masz zaplanowane źródło światła nad stolikiem. u mnie środek sufitu jest nad stolikiem, więc klosz zwisa na wysokości oczu (170 od podłogi) i nie ma opcji o to zahaczyć.

co do lampy - ona daje światło mocno w dół. obawiam się że mało rozprasza

• 2 weeks później...

Witam,

mam pytanie odnośnie lamp firmy (marki?) Sotto Luce. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym oświetleniem? Znalazłem kilka opinii, że to solidna firma, ale chciałbym zasięgnąć języka wśród wielu użytkowników ich lamp.

W szczególności chciałem spytać o jedną lampę, mianowicie MOMO. Wygląda na bardzo ciekawą, ale może ktoś mnie w tym utwierdzić?

Pozdrawiam,

Roman K.

Edytowane przez Elfir

Podpowiedzcie proszę.

Jaki typ oświetlenia można dać do sypialni na poddaszu gdzie są same skosy?.

Lampy wiszące odpadają, kinkiet sufitowy raczej też bo na skosie będzie razić prosto w oczy leżąc na łóżku.

Po bokach łóżka będą dwie lampki nocne ale to za mało, potrzebne jest jeszcze doświetlenie z góry.

Nie za mocne, delikatniejsze ale jednak....