Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ladies & gentlemen - pytanie mam o żarówki typu Edison z ozdobnym żarnikiem - mam wiszące kable w oplocie i potrzebuję takich dużych żarówek szt 5 - i co za tym idzie w nie dużej mocy max 40 W - coby jedzenie nie rozpływało się a ludzie nie opalała się pod nimi

znalazłam cosik takiego

http://oswietlenie-febri.pl/zarowki-dekoracyjne-kuliste/106191-zarowka-tradycyjna-paulmann-globe-40w-e27-230v-95-zloty-rustykalny.html#/moc_w_-40

http://www.lumenpro.pl/zrodla-swiatla/asortyment/68672-globe-95-spiral-zarowka-dekoracyjna-e27-kulka.html

http://loftlight.pl/zarowki-dekoracyjne/globe-125-vintage-loop/

i duńskiej firmy danlamp

a największą jaką znalazłam

http://loftlight.pl/zarowki-dekoracyjne/globe-125-vintage-loop/

i tu pytanko czy macie info o dużkej bąńce o małej W

ps z ledów znalazłam z firmy muuto

Sprytnie rozwiązałaś problem różnych odcieni bieli na jednej powierzchni. Masz dość małą łazienkę, stąd automatycznie nasuwa mi się na myśl plafon. Z drugiej strony te kontrasty zapraszają do sięgnięcia po coś bardziej wyrafinowanego.

Plafon, tylko jaki? Coś bardziej wyrafinowanego? Brzmi bardzo zachęcająco, czy masz jakieś przykłady? Nad lustro co proponujesz? Zastanawiałam się nad kinkietem, ale nic nie powaliło mnie na kolana.

Moja czarno-biała łazienka, oczywiście mam do Was pytanie - jakie lampy nad lustro i na sufit będą pasowały do tego wnętrza?

[ATTACH=CONFIG]319883[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]319884[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]319885[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]319886[/ATTACH]

Brakuje mi jeszcze jednego paska czerni tak, aby lustro było zdecydowanie wyższe i ciemnego grzejnika ;)

Według mnie nie należy dawać czerni w oświetleniu górnym. Najlepiej prezentowałby się kryształowy żyrandol i prosty podłużny kinkiet nad lustrem. Coś takiego u Ciebie widzę ;)

Lux-crystal-chandelier.jpg

Brakuje mi jeszcze jednego paska czerni tak, aby lustro było zdecydowanie wyższe i ciemnego grzejnika ;)

Według mnie nie należy dawać czerni w oświetleniu górnym. Najlepiej prezentowałby się kryształowy żyrandol i prosty podłużny kinkiet nad lustrem. Coś takiego u Ciebie widzę ;)

[ATTACH=CONFIG]319978[/ATTACH]

Kryształowe akcenty jak najbardziej wchodzą w grę :)

Moja czarno-biała łazienka, oczywiście mam do Was pytanie - jakie lampy nad lustro i na sufit będą pasowały do tego wnętrza?

[ATTACH=CONFIG]319883[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]319884[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]319885[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]319886[/ATTACH]

A coś takiego:

15950_big.jpg19451.jpgbig_orlicki-design-lampa-wiszaca-nowoczesna-lexus-500s-claro-z-krysztalkami_1_.jpgbig_PP_P_2020_40_cz.jpgLexus_parete_nero_1.jpg

Lexus może być również w plafonie (z kloszem w kolorze czarnym, białym bądź przezroczystym). Polecałabym może biały lub przezroczysty, czarny może przytłoczyć pomieszczenie. Klosz na żywo jest bardzo ładny, błyszczący :)

Edytowane przez anomalia

Jestem pod ogromnym wrażeniem. Piękne, cudowne i w ogóle zachwyciłyście mnie propozycjami :) Będę poszukiwała czegoś w takim stylu, lecz nieco tańszego, bo ceny mnie powaliły. Teraz zostało małża przekonać i w końcu kupić. Macie jakieś polecane sklepy?

Anomalia - niestety nie wyświetla mi zdjęcia :/

Jestem pod ogromnym wrażeniem. Piękne, cudowne i w ogóle zachwyciłyście mnie propozycjami :) Będę poszukiwała czegoś w takim stylu, lecz nieco tańszego, bo ceny mnie powaliły. Teraz zostało małża przekonać i w końcu kupić. Macie jakieś polecane sklepy?

Te inspiracje i mnie zaczarowały, lecz mój mąż sceptycznie podchodzi do kryształków.

GH.jpg

A do jakiej kwoty szukasz lampy? Jestem na bieżąco i wiem jak ceny się kształtują. Może coś doradzę.

[ATTACH=CONFIG]320096[/ATTACH]

A do jakiej kwoty szukasz lampy? Jestem na bieżąco i wiem jak ceny się kształtują. Może coś doradzę.

Super :) mam nadzieję, że pomożesz. Myślę, że w miarę rozsądna cena to około 600 zł. za górną i 300 zł. za kinkiet nad lustro. Chciałabym mieć obie lampy w jednym stylu.

Od wczoraj nie mogę się napatrzeć :) Serce moje skradł plafon "Amsterdam", ale ochłonęłam jak zobaczyłam cenę ;) ponad 2 tys.

Edytowane przez hpr
.

"Amsterdam" widziałam oczami wyobraźni na suficie w sypialni :) Może nie tyle plafon, co wiszącą lampę (widziałam, że mają w ofercie). Może jak uda się, to do tematu SYPIALNIA zostanie przeniesiony mój post nt. metamorfozy ohydnej sypialni :) i również będę miała prośbę o pomoc w wyborze lampy i kinkietów w stylu glamour.

Powracając do tematu łazienki - kompromis w domu - plafon z serii "mniej wyrafinowanej" :)

"Amsterdam" widziałam oczami wyobraźni na suficie w sypialni :) Może nie tyle plafon, co wiszącą lampę (widziałam, że mają w ofercie). Może jak uda się, to do tematu SYPIALNIA zostanie przeniesiony mój post nt. metamorfozy ohydnej sypialni :) i również będę miała prośbę o pomoc w wyborze lampy i kinkietów w stylu glamour.

Powracając do tematu łazienki - kompromis w domu - plafon z serii "mniej wyrafinowanej" :)

U nas stanęło na centralnym, kwadratowym plafonie, który dość dobrze współgra z płytkami imitujacymi beton. Jest dość subtelny jak na oświetlenie nasufitowe. Zależało nam na dobrym współczynniku oddawania kolorów i zimnej barwie światła. Zamawialismy poprzez stronę http://www.energomania.pl

Super :) mam nadzieję, że pomożesz. Myślę, że w miarę rozsądna cena to około 600 zł. za górną i 300 zł. za kinkiet nad lustro. Chciałabym mieć obie lampy w jednym stylu.

Od wczoraj nie mogę się napatrzeć :) Serce moje skradł plafon "Amsterdam", ale ochłonęłam jak zobaczyłam cenę ;) ponad 2 tys.

Dość fajne modele i przystępne cenowo mają firmy: Italux, Nowodvorski, Cleoni (tutaj sporo takich fajnych prostych lamp, różne kolory do wyboru), Candellux, Light Prestige, w Ideal Luxie też się coś znajdzie do tej kwoty :), Azzardo, Searchlight, Lucide...

1_14_4.jpg