Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Orientujecie się co to za żyrandol i kinkiet na zdjęciu?

A to nie jest wizualizacja komputerowa?

może istnieć wyłącznie w wyobraźni autora grafiki

To zdjęcie z Homebooka - napisz do autora, który wstawił zdjęcia, co to jest. W tym portalu istnieje taka możliwość.

Edytowane przez Elfir

• 3 weeks później...
lampy to temat bardzo trudny, zwłaszcza przy urządzaniu całego domu. sami dość długo szukaliśmy - wkońcu trafiliśmy do sklepu [sPAMER] i udało nam się kupić sporą większość. najważniejsze, ze udało nam się kupić czujniki ruchu na klatki, przedpokój czy też schody. no i oczywiście w pokoju dzieci - takze jak w nocy wstają to nie chodzą po ciemku i nie rozbijają się o sciany Edytowane przez Elfir

• 2 weeks później...
zamaiwał ktoś lampy na (spam)? chcę kupić kilka do ogrodu i coś do salonu, tam poznajdowałem dość ciekawe modele. mają darmową przesyłkę pow 100 zł, chociaż mi tego wyjdzie o dużo więcej. jak z to z zamówieniami u nich wygląda szybko/kompletne? dobrze spakowane??? Edytowane przez Elfir

Bry,

czy mogę prosić o pomoc mądre głowy bo już siwieję. Lampy w salonie mam takie jak na zdjęciach. Salon połączony z jadalnią i o lampę nad stołem w jadalni się rozchodzi. Chciałabym jakieś zwisy (na minimum dwie żarówki) ale jakie? Co będzie pasować ? Podpowiedzcie coś proszę!

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/IMGP6252-1.jpg

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/IMGP6249-1.jpg

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/IMGP6246.jpg

jak na razie wszystkie lampy masz takie same (wisząca i kinkiety). Dlatego ta nad stołem najlepiej, aby była podobna.

Nie wiem czy nie najlepiej byłoby znalezienie takich abażurków jak twoje lampy mają, tylko nieco większych i zawieszenie ich na dokupionych zwisach (puszka, kabel, oprawka), w kolorze czarnym (?) jak metalowe elementy w twojej lampie

Edytowane przez Elfir

zamaiwał ktoś lampy na [spam]? chcę kupić kilka do ogrodu i coś do salonu, tam poznajdowałem dość ciekawe modele. mają darmową przesyłkę pow 100 zł, chociaż mi tego wyjdzie o dużo więcej. jak z to z zamówieniami u nich wygląda szybko/kompletne? dobrze spakowane???

Gorąco polecam [spam]o. Zamawiałam tam sporo lamp (prawie wszystkie lampy w domu) i za sporą kasę. Płaciłam przy odbiorze. Lampy były bardzo dobrze spakowane, żadnych problemów. Co do terminów to jeśli powiedzą, że lampa jest dostępna, to faktycznie jest, ale nie wszystkie lampy są dostępne od ręki.

Kupowałam tam lampy inspirowane i moim zdaniem są super jakości. Zdarzyło mi się zamówić lampę będąc pewną, że zamawiam lampę wiszącą, a okazało się, że przyszła lampa - plafon. Ponieważ kupowałam lampy do domu jeszcze przed przeprowadzką, to zorientowałam się dopiero po 2 miesiącach i też nie było problemu ze zwrotem i zamianą na właściwą. Gdybym miała jeszcze raz szukać lamp do domu, to również wybrałabym lumenpro! Mam nadzieję, że pomogłam;-)

Edytowane przez Elfir

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam, po raz kolejny szukam inspiracji na forum muratora ( parę lamp i kinkietów już mam z Waszego polecenia) i dlatego przywędrowałam do tego wątku z prośbą- szukam plafonu do salonu, z abażurem i najlepiej niezbyt drogiego. Po długich poszukiwaniach znalazłam coś takiego, ma ktoś może lub widział 'na żywo'? Czy pasuje do salonu?

zul_pl_Plafon-Adem-LED-Zuma-Line-szara-1000067442_1.jpg

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witam

Czy ktoś może widział poniższe lampy na żywo. Chce którąś z nich powiesić nad blatem oddzielającym kuchnię od salonu. Na zdjęciach mi się podobają, ale są dość tanie i trochę się boję zamawiać w ciemno. Z góry dziękuję za odpowiedź.

]

Wykonanie jak najbardziej ok.W sumie żadnej filozofii w nich nie ma ;)

Jeśli chcesz mogę zrobić Ci kilka dokładnych zdjęć (mam je na sklepie). Tylko napisz na PW ;)

BTW:

Z tego co wiem dostępne też w OBI.

Ja mam otwartą kuchnię z salonem i mini jadalnią, niestety źle przemyślałam oświetlenie i nie podoba mi się. Co prawda jest jasno, wszystko tak, jak być powinno, ale nad stołem mam lampę skierowaną ku dołowi, w salonie to samo, a w kuchni mam natomiast długiego kija z 5cioma źródłami światła. Ostatecznie wyszło za dużo, za gęsto... gdyby chciało mi się robić znów remont, na pewno zdecydowałabym się na kinkiety w części wypoczynkowej, nawet tylko jeden + jakaś lampa podłogowa.

Prośba o pomoc w poszukiwaniach inspiracji żyrandolu nad stołem jadalni. Ograniczeniem jest wymóg powieszenia go na 1 lince ponieważ mocowany będzie do krokwi dzielącej przeszklenie w dachu. Poszukuję czegoś dużego. Styl nowoczesny pasujący do rzemieślniczego stołu z desek dębowych. Kolorystyka jak na zdjęciu.IMG_3500.jpg

Proszę o pomoc w wyborze minimalistycznych lamp zewnętrznych do mojego domu, potrzebuje inspiracji. Myślę, że ktoś miał podobny problem.

Na początku chcę mieć z głowy oświetlenie zewnętrzne, potrzebuję 3 lampy nad okna / drzwi tarasowe i 4 lampy na ścianę do wpuszczenia w styropian, ewentualnie bardzo płaskie.

Prośba o pomoc w poszukiwaniach inspiracji żyrandolu nad stołem jadalni. Ograniczeniem jest wymóg powieszenia go na 1 lince ponieważ mocowany będzie do krokwi dzielącej przeszklenie w dachu. Poszukuję czegoś dużego. Styl nowoczesny pasujący do rzemieślniczego stołu z desek dębowych. Kolorystyka jak na zdjęciu.[ATTACH=CONFIG]365723[/ATTACH]

Dmuchawiec z IKEA z zarówką o dużej mocy:

http://cdn11.muratordom.smcloud.net/t/photos/t/37081/salon-z-kominkiem_1672333.jpg

i nieco industrialnie od Nowodvorskiego:

lampy%20loftowe%20nowości%202015%20firmy%20Nowodvorski%202.jpg