Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

AJa!? Ty żyjesz?! Dawno Cię chyba nie było na forum! :)

Dziewczyny, mam pytanie - spotkałyście się może z oczkami stropowymi kryształowymi, ale na diody lub żarówki energooszczędne???

Bo mój M się nie zgadza na halogenowe, bo mówi, że dlugo siedzę w łazience i rachunki będą za wysokie!

A ja nie chcę zwykłych oczek. Oglądałam ostatnio w LM te halogenowe z kryształkami i są śliczne! Tak ładnie światło rozpraszają. Widziałyście może takie tylko na ledy lub energooszczędne???

Edytowane przez naberia

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiesz no samą żarówkę można wymienić - obecnie wybór ledowych jest tak duży, że nie przewiduję problemów (u siebie powymieniałam wszystkie halogeny na ledówki - chyba tylko wtykowe żarówki zostały nie zmienione (wtykowe tj. oznaczone jako gwint G4), choć przyznam szczerze, że zwyczajnie nie zwróciłam uwagi na to czy one w ogóle w wersji led występują). to dodatkowy wydatek, ale do przełknięcia - nie trzeba przecież kupować wyłącznie philipsów czy osramów. tylko wówczas skonsultuj z elektrykiem (który zna pomieszczenie i wie ile tam jest naturalnego światła, ile go trzeba) jaka moc i jaki kąt świecenia będzie optymalny (osramy świecą najmocniej, philipsów nie znam wcale, a u siebie mam sporo tańszych polluxów i o ile nie potrzeba super-dobrego doświetlenia (np. nad lustrem w łazience) - w zupełności dają radę)

Dziewczyny, mam pytanie - spotkałyście się może z oczkami stropowymi kryształowymi, ale na diody lub żarówki energooszczędne???

Bo mój M się nie zgadza na halogenowe, bo mówi, że dlugo siedzę w łazience i rachunki będą za wysokie!

A ja nie chcę zwykłych oczek. Oglądałam ostatnio w LM te halogenowe z kryształkami i są śliczne! Tak ładnie światło rozpraszają. Widziałyście może takie tylko na ledy lub energooszczędne???

Ja mam te: http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p1753_LED-Kristall-5x0,24W-zestaw-5-szt..html

Poszukuję, może ktoś wie jaka to firma? Ewentualnie coś podobno, wężyk albo kinkiet nad łóżko z pstryczkiem :) Będę ogromnie wdzięczna za pomoc

Styl raczej nowoczesny, ważne żeby był pstryczek elektryczek.

Np.Serie Neat Flex i Dio Flex f-my Spotline. Podobne rozwiązania będą w Targetti i Modular chociaż tam system przegubu nie jest wykonany z rurki" prysznicowej" tylko specjalnego materiału giętkiego.