lazior 21.03.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Dobrze pamiętasz. Nie mam nic do chińskich pomp ale chyba należy klienta poinformować skąd pochodzi pompa - mam rację ? Z całą pewnością TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazior 21.03.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) ale ja nie twierdze ze ta pompa ktorej dales linka nie jest naszej produkcji, ja sie odnislem do posta ktory zareklamowal ta z chin Ps. znam polskie firmy od Pc i sa to Nateo(moja) i Gejzer koledzy na forum tez uzywaja jeszcze innych marek N.T.S. Energy Sp. z o.o. Fabryka Pomp Ciepła http://nts-energy.pl/pompy-ciepla-etna-bwa-typu-solanka-woda-z-zasobnikiem-cwu.html Morze po prostu zapytam tel. o kraj pochodzenia bo cena jest konkurencyjna. Choc podzespoły z których jest złożona pompa sa podobne jak innych producentów polskich czy to zagranicznych. Edytowane 21 Marca 2013 przez lazior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 21.03.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) N.T.S. Energy Sp. z o.o. Fabryka Pomp Ciepła Morze po prostu zapytam tel. o kraj pochodzenia bo cena jest konkurencyjna. Choc podzespoły z których jest złożona pompa sa podobne jak innych producentów polskich czy to zagranicznych. Dokladnie tak, jeszcze lepiej podjechac i ,,oblukac" ja mialem taka przyjemnosc i bywalcy na FM tez;) zadzwon pogadaj, z Krk do wrocka fajna drozkA moze cos krakowskim targiem.... Edytowane 21 Marca 2013 przez pitersson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazior 21.03.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Otrzymałem nawet od nich oferte na montaż takiej pompy. Dodam że oferta rozsądna. Pomęczę ich troszke to coś morze "urwię" z ceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 21.03.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Zapytaj dokładnie o model i symbol sprężarki - nie samo COPELAND -to samo z pomami obiegowymi wilo i wymiennikami dokładne symbole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domekon 21.03.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Znaczy się , że copeland , wilo i inni mają jakieś budżetowe linie produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazior 21.03.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Zapytaj dokładnie o model i symbol sprężarki - nie samo COPELAND -to samo z pomami obiegowymi wilo i wymiennikami dokładne symbole. Dopytam. Czekam na odpowieć odnośnie sterownika pompy, jak otrzymam odpowiec to napiszę na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 21.03.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Dopytam. Czekam na odpowieć odnośnie sterownika pompy, jak otrzymam odpowiec to napiszę na FM. zaraz bedziesz chlostany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.03.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 zaraz bedziesz chlostany Poczytaj wczesniejsze posty. To "nieuleczalny" przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domekon 25.03.2013 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 http://www.exotherm.pl Ladne swiecace, a podzespoly w sumie solidne... Ale nic nigdy o nich nie slyszalem.... Ktos cos ? To chyba o tej ktoś tu pisał , że z 中华人民共和国 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekmaj 24.03.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 To ja może podepnę się pod temat: szukam właśnie POLSKIEJ pompy ciepła i zanim udam się do instalatorów czy salonów, chcę sprawdzić opinie ludzi, którzy takowych pomp używają. Wyszukałem trzy firmy: Gejzer, PPC i Galmet. Jeśli mam oceniać tylko po wyglądzie strony internetowej i prezentacji oferty, to dwie pierwsze wypadają słabo - tutaj duży plus dla Galmetu. Ale nie samą stroną człowiek żyje. Jeśli macie jakiekolwiek doświadczenia z tymi markami - będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 24.03.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 to coś słabo szukałeś topik dla PPC:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?106670-Polskie-Pompy-Ciep%C5%82a-Ecopower galmet: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194874-Pompa-Ciep%C5%82a-GALMET ecopol:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172592-Pompy-Ciep%C5%82a-Ecopol-System i to zajęło mi 20 sekund...zacznij od przeczytania tych topików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 27.03.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 To ja może podepnę się pod temat: szukam właśnie POLSKIEJ pompy ciepła i zanim udam się do instalatorów czy salonów, chcę sprawdzić opinie ludzi, którzy takowych pomp używają. Wyszukałem trzy firmy: Gejzer, PPC i Galmet. Jeśli mam oceniać tylko po wyglądzie strony internetowej i prezentacji oferty, to dwie pierwsze wypadają słabo - tutaj duży plus dla Galmetu. Ale nie samą stroną człowiek żyje. Jeśli macie jakiekolwiek doświadczenia z tymi markami - będę wdzięczny. Pogadaj z Wihajstrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.04.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Teściowa ma piec na ekogroszek. Szuka jakiś rozwiązań na ogrzewanie wody w okresie letnim. Teraz używa do tego przepływowego Junkersa, z którego jest wybitnie niezadowolona. Będzie kupować nowy piec + zasobnik (4 dorosłe osoby będą korzystać), ale podpowiedziałam jej PC powietrze-powietrze. Wstepnie jest zainteresowana, bowiem chce wywalić gaz z łazienki. Czy moglibyście polecić coś niedrogiego tylko na cele CW z zasobnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 08.04.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Teściowa ma piec na ekogroszek. Szuka jakiś rozwiązań na ogrzewanie wody w okresie letnim. Teraz używa do tego przepływowego Junkersa, z którego jest wybitnie niezadowolona. Będzie kupować nowy piec + zasobnik (4 dorosłe osoby będą korzystać), ale podpowiedziałam jej PC powietrze-powietrze. Wstepnie jest zainteresowana, bowiem chce wywalić gaz z łazienki. Czy moglibyście polecić coś niedrogiego tylko na cele CW z zasobnikiem? Tez sie tym interesowalem dla brata. Ale to jest badziewie. Pompa do CWU ma bardzo mala moc. Zasobnik 300 L grzeje pol dnia. Koszt pompy okolo 6 tys jakies drobne materialy plus montaz zrobi sie 7 tys. Jak przeliczalem zuzycie energii to wychodzilo mi miesiecznie okolo 50-60 zl. Niech tesciowa przeznaczy to na prad do ogrzewania jakas termą. Bratu tez to doradzilem. Pompy do CWU sa po prostu kiepskie. Juz nawet kombinowalem jakiś zwykly zbiornik i spiac to z jakas wieksza powietrzna , tak aby byl szybszy czas nagrzewania zbiornika ale niestety koszta robia sie juz wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 08.04.2016 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 grzałka, zbiornik, II taryfa. Tanio i bezobsługowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 09.04.2016 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 grzałka, zbiornik, II taryfa. Tanio i bezobsługowo Nie mozesz komus polecac przejscia na II taryfe tylko po to aby taniej ogrzewac CWU. Wowczas dzienna jest czasami nawet o 15 gr za kWh drozsza i moze sie okazac ze tylko na tym straci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 09.04.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak jak napisałem, zużywam średnio 83% w taniej taryfie g12w tj. 10h w każdy dzień roboczy oraz 24h przez sobotę i 24h niedzielę. W ten sposób 1 kWh wychodzi mnie mniej niż 32gr brutto. Więc nie można stracić. Zresztą temat ten był już wielokrotnie poruszany na forum i wszyscy dochodzili do tych samych wniosków. I gwarantuje, że jedyną rzeczą jaką pilnujemy to włączanie zmywarki nocą. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez asaselllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 09.04.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Ale to jest badziewie. Pompa do CWU ma bardzo mala moc. Zasobnik 300 L grzeje pol dnia. (...) Pompy do CWU sa po prostu kiepskie. . Urzekła mnie ta historia... http://i.imgur.com/6MBm9lk.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 09.04.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Tak jak napisałem, zużywam średnio 83% w taniej taryfie g12w tj. 10h w każdy dzień roboczy oraz 24h przez sobotę i 24h niedzielę. W ten sposób 1 kWh wychodzi mnie mniej niż 32gr brutto. Więc nie można stracić. Zresztą temat ten był już wielokrotnie poruszany na forum i wszyscy dochodzili do tych samych wniosków. I gwarantuje, że jedyną rzeczą jaką pilnujemy to włączanie zmywarki nocą. Ale ja Ci wierze bo sam mam tak samo. Ale korzysc maja tylko Ci co duzo energii zużywają w taniej taryfie. Jeżeli ma przechodzić na II taryfe tylko do ogrzewania CWU a reszte energii zuzywa w dzien moze sie okazac ze sporo do tego dołoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts