gentile 06.12.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 "Podobną rolę mają debilne programy w stylu Mam Talent, Tańce z gwiazdami(ciekawe kiedy zaprosza Andrzeja Gwiazdę z żoną?) Szkła Kontaktowe, etc. Polactwo chłonie te pierdy jak gąbka. A potem z tak skutecznie wypranym intelektem idzie na wybory i głosuje na Partię." rzeczywiście, Mam Talent to program kształtujący postawy polityczne Napisałeś tak płytki tekst, że opowiem go jako anegdotę znajomym :> Proponuję czytać uważnie i ze zrozumieniem. Po pierwsze, co zapewne umknęło twojej bystrej percepcji, wymieniłem program "Szkło Kontaktowe" -podstawową strawe odmóżdżonego leminga. Cementujący jego poczucie stadnej wspólnoty. Po wtóre, programy w rodzaju- mam talent ogladają ludzie którzy głosują. Tylko tyle i aż tyle. Wystarczy nieco ruszyc zwojami. A wyciaganie wniosków w stylu który zaprezentowałeś to właśnie kliniczny przykład mielizny umysłowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.12.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Trudno nazwać, co reprezentujesz ty , ale na pewno nie można to nazwać kulturą osobistą i logicznym myśleniem. Co potwierdzasz każdym swoim kolejnym tekstem. EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 17.02.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Hmm, pudło w domu jest, ale już od ładnych paru lat go nie oglądam i wcale mnie nie ciągnie i zamiast tego siedzisz przyklejony do laptopa i skrobiesz posty trochę mi was żal bo z takim przekąsem piszecie o TV a w rzeczywistości jesteście już uzależnieni od komputera i internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 17.02.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Mam tv, oglądam, nawet napiszę że dodatkowo płacę co miesiąc za C+, żeby mieć co oglądać. Uwielbiam oglądać tvn24 przy okazji porannego makijażu, który to wykonuje w salonie ze względu na tv, nie raz miałam krzywą kreskę na powiece po usłyszeniu cennego komentarza J. Kuźniara. W dodatku umiem czytać !!!I czytam książki codziennie wieczorem tuż przed ... snem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 i zamiast tego siedzisz przyklejony do laptopa i skrobiesz posty trochę mi was żal bo z takim przekąsem piszecie o TV a w rzeczywistości jesteście już uzależnieni od komputera i internetu Jestem rodzaj żeński (na co wskazuje mój nick) Laptopa nie mam, jeśli już, to zasiadam przy stacjonarnym. Tak w ogóle, to komputer jest niezbędny, żeby przygotować potrzebne mi do pracy materiały i pomoce. Kiedyś musiałam to robić na maszynie do pisania, co było znacznie bardziej kłopotliwe, a i możliwości były znacznie ograniczone. Tak więc masz rację, nie wyobrażam już sobie nie mieć komputera, który przyspiesza i ułatwia robotę, tym bardziej, że z roku na rok coraz więcej dodatkowej papierologii trzeba w pracy odwalać. Podobnie przyzwyczaiłam się przez wiele, wiele lat do używania samochodu, który też jest mi niezbędny, a podczas budowy, to bym chyba bez niego zginęła. Już sobie wyobrażam jak na taczkach taszczę z pobliskiego miasta np. 4 dwudziestopięciokilowe worki kleju do płytek, bo właśnie majster sobie przypomniał, że ich potrzebuje Kto budował, ten wie, że nierzadko zdarzały się sytuacje, kiedy nagle coś natychmiast było majstrom potrzebne, a wcześniej zapomnieli powiedzieć. Wygląda na to, że powinnam mieć poczucie winy z powodu braku zainteresowania TV, niestety nie mam Poza tym, jak pisała mynia_pynia umiem czytać. To jest bardzo przydatna umiejętność. Bardzo to lubię. Jestem już w tym wieku, że robię to, co ja chcę, a nie to co mi każą, albo to, co robią wszyscy i baaaardzo mi z tym dobrze Pozwól każdemu żyć według własnych upodobań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 23.02.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) nie miałam telewizora przez kilka miesięcy i było mi z tym dobrze (można się odzwyczaić) na pewno więcej się wtedy w domu rozmawiało. Pojawił się telewizor i jak tylko wstanę zaraz go włączam Edytowane 26 Lutego 2011 przez mrówka75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 24.02.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ostatnio zepsuł nam się telewizor ale mam wszystkie sezony dr housa na komputerze to było co oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barti90 11.03.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Osobiście korzystam z telewizora, tylko i wyłącznie, kiedy mam możliwość obejrzenia meczu, widowiska sportowego. Jakość jest zdecydowanie lepsza niż, gdybym robił to poprzez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tesla 15.03.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Ja żyję bez TV od ponad roku i zawsze kiedy mówię, że nie mam w domu telewizora ludzie patrzą na mnie jak na bezdomnego Trzeba jednak przyznać, że w domu zrobiło się dużo spokojniej, łatwiej jest się komunikować bez przekrzykiwania, nie wkur..ają mnie rano głośne reklamy (choć w radio jest nie wiele lepiej ), filmy oglądam raz a dobrze a nie z pięcioma przerwami na reklamę i reklamami powtórek przez co gubiło się wątek, itd, itd. Pisać mógłbym długo bo jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tą zmianą, a początki wcale nie były tak trudne jak mi się wydawało. No i dzieciaki nie proszą co chwilę o nową zabawkę którą zobaczyły w reklamie At last but not least: dzieciom włączam te bajki które uważam dla nich za właściwe - obejrzyjcie sobie czasami coś na Disney Channel, albo Cartoon Network - byłem w szoku gdy w jednej z bajek obsmarkany pryszczaty dzieciak wyzywa drugiego od frajerów. Teraz mam ten kłopot z głowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montwa 16.03.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 a ja mam tv ale oglądam go niezwykle rzadko, w zasadzie to tylko jak jest jakieś interesujące wydarzenie sportowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 10.04.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Po zamieszkaniu nie mieliśmy na początku telewizora. Po czterech miesiącach zdecydowaliśmy się jednak na jeden mały (22") do kuchni. I to jest chyba najlepsze miejsce na TV w domu. Umila czas przy gotowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
procentauri 15.08.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Podobnie jest u mnie Jak niektórzy znajomi wchodzą do pokoju to pierwsze co, pytają się gdzie mam telewizor itp. Na odpowiedź że świadomie nie mam tv, reagują ze zdziwieniem. Tak naprawdę internet jest w stanie zastąpić nam TV.. na dodatek mam możliwość wyboru programów/filmów jakie chcę i kiedy chcę.. poza tym człowiek bezmyślnie nie traci czasu na oglądanie głupich programów, reklam itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apsik77 16.08.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 A ja mam telewizor a nawet 2 . jeden mały 21 cali w sypialni praktycznie nie używany drugi spory 47 cali w salonie. Jest to mój świadomy wybór , podobnie jak świadomie wybieram programy które chce obejrzeć, świadomie czytam ksiazki które mnie interesują i nie tracę czasu na ogadanie głupich programów czy reklam ani czytanie pani domu czy innej vivy. Moim zdaniem telewizor jest potrzebny w zyciu podobnie jak jak pralka , zmywarka komputer, książka czy rower.Owszem mozna bez tych rzeczy żyć tylko po co? Lepiej korzystać z nich świadomie nie przeginając w żadna stronę i uczyć takiego postępowania nasze dzieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 16.08.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Sorry Winnetou, ale jak ktoś pisze, że nie ogląda TV to pozwala mu na czytanie książek, scala rodzinę, zaraża dzieci chęcią czytania książek itp to jest hipokrytą. ... pzdr Dlaczego zaraz hipokrytą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.nowak 16.08.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Teraz, jeśli ma się internet, to faktycznie można żyć bez telewizora, a mimo wszystko być na bieżąco Sam tv oglądam dosyć rzadko, ale jednak mimo wszystko nie wyobrażam sobie swojego salonu bez telewizora... Obecnie zastanawiam się nad kupnem telewizora 3D. Wpadł mi w oko ten Samsung. Ma ktoś taki? :> Edytowane 16 Września 2011 przez jacek.nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.08.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Szafranku gratuluje wytrwałości. Dobrze, że akurat takie miałeś postanowienie, a nie na przykład zaprzestanie ablucji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 17.08.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 ja nie miałem TV przez kilka mieśięcy (zaraz po przeprowadzce były wazniejsze wydatki)..teraz mam i uważam, że jest to potrzebny sprzęt z oferty "programowej" oglądam mecze, wiadomości, programy popularno naukowe na Discovery..filmy które mam na dysku oglądam przez TV, bo cieżko oglądać z znajomymi film w 5 osób na laptopie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.08.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że nie sztuką jest nie mieć telewizora, tylko wybierać wartościowe programy (i nie myślę tu o "Tańcu z gwiazdami" czy innym "Mam talent";)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 17.08.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że nie sztuką jest nie mieć telewizora, tylko wybierać wartościowe programy (i nie myślę tu o "Tańcu z gwiazdami" czy innym "Mam talent";)). Dokładnie!!! Apsik77 napisała: A ja mam telewizor a nawet 2 . jeden mały 21 cali w sypialni praktycznie nie używany drugi spory 47 cali w salonie. Jest to mój świadomy wybór , podobnie jak świadomie wybieram programy które chce obejrzeć, świadomie czytam ksiazki które mnie interesują i nie tracę czasu na ogadanie głupich programów czy reklam ani czytanie pani domu czy innej vivy. Moim zdaniem telewizor jest potrzebny w zyciu podobnie jak jak pralka , zmywarka komputer, książka czy rower.Owszem mozna bez tych rzeczy żyć tylko po co? Lepiej korzystać z nich świadomie nie przeginając w żadna stronę i uczyć takiego postępowania nasze dzieci . Amen!!!! A ja od 2 lat nie mam pralki automatycznej i dobrze mi z tym !!!! I jaka integracja rodziny przy Frani i wannie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchewkowa 17.08.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Wydaje mi się, że nie sztuką jest nie mieć telewizora, tylko wybierać wartościowe programy (i nie myślę tu o "Tańcu z gwiazdami" czy innym "Mam talent"). Wybieranie wartosciowych programow,rzeczywiscie moze byc nie lada sztuka,szczegolnie jak ktos po ciezkim tygodniu pracy,chce sie wyciagnac na kanapie i zresetowac ,wlaczajac lekkie programy rozrywkowe,wprawiajace w wesoly nastroj. Ale haha nie wypada:D No to trzeba przelaczyc na cos wymagajacego,badz isc spac.A moze poczytac?No,ale literatura latwa,lekka i przyjemna jest tez zle widziana,wiec chowamy ja na dno szafy,zeby ktos nie zobaczyl i udajemy,ze sie swietnie bawimy przy Sienkiewiczu. Pare dni temu jeden dziennikarz w Polsacie zadal takie pytanie ekspertowi w studio"wiemy,ze podejrzany jest budowlancem,czy uwaza pan,ze prosci ludzie,bardziej sa sklonni do takich czynow?". Ciekawe na jakich programach pan zadajacy pytanie zostal wychowany i czy czasem ta kultura wysokich lotow mu nie zaszkodzila,jak co niektorym w tym watku Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez marchewkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts