Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od 6 lat nie mam w domu telewizora, nie ogladam TV i dobrze mi z tym !!!

Szafranek

Recommended Posts

Wybieranie wartosciowych programow,rzeczywiscie moze byc nie lada sztuka,szczegolnie jak ktos po ciezkim tygodniu pracy,chce sie wyciagnac na kanapie i zresetowac ,wlaczajac lekkie programy rozrywkowe,wprawiajace w wesoly nastroj.

Ale haha nie wypada:D

No to trzeba przelaczyc na cos wymagajacego,badz isc spac.A moze poczytac?No,ale literatura latwa,lekka i przyjemna jest tez zle widziana,wiec chowamy ja na dno szafy,zeby ktos nie zobaczyl i udajemy,ze sie swietnie bawimy przy Sienkiewiczu.

Pare dni temu jeden dziennikarz w Polsacie zadal takie pytanie ekspertowi w studio"wiemy,ze podejrzany jest budowlancem,czy uwaza pan,ze prosci ludzie,bardziej sa sklonni do takich czynow?".

Ciekawe na jakich programach pan zadajacy pytanie zostal wychowany i czy czasem ta kultura wysokich lotow mu nie zaszkodzila,jak co niektorym w tym watku :cool:

Masz ochotę zresetować się i oglądać programy rozrywkowe to oglądaj. Wszystko jest dla ludzi. Miałam na myśli to, ze nieposiadanie telewizora wydaje się niektórym prostsze od wybrania czegoś co warto obejrzeć. A może nie potrafią i zawsze trafiają na telewizyjną sieczkę?

EDIT: I jeszcze jedno, mam telewizor, ale moje życie się wokół niego nie kręci.

Sama też czasami lubię się zrelaksować przy programach/filmach/książkach "niewysokich lotów". I oficjalnie się przyznaję, że NIE czytam Sienkiewicza;)

Edytowane przez agalind

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

He he, a może brak telewizora zastępuje silną wolę by nie oglądać gdy się posiada tą skrzynkę?

Czym się różni oglądanie programów czy też filmów w necie? A to siedzenie na muratorze od rana do późnej nocy jest qul??

Mam czas to sobie oglądam telewizję. Nie mam czasu lub siły to go nie oglądam. Ostatnio nawet z 2 tygodnie nie oglądałem TV. A i tak oglądam to co mnie interesuje. Czasem nawet sporo mnie interesuje;). Nie wspominając o F1 której od kilku lat nie odpuściłem żadnego GP. Ale to moje wybory. Nawet zdarzyło mi się ostatnio czytać książkę już raz przeczytaną.

Oczywiście TV to złodziej czasu, tak samo jak internet (ten to może nawet więcej), czy też praca... A praca może dużo czasu zajmować ;) a po to by mieć na inne złodzieje czasu.

Z przymrużeniem oka .........

• 1 month później...
  • 3 weeks później...