Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podziękowanie firmie Regulus

Jolka58

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ale wali prostactwem i zawiścią w tym wątku. Ohyda...

Wyobraźcie sobie fi-utki, że sam byłem zdziwiony, gdy Pani Jola ( jak mniemam ta sama, gdyż z Jeleniej Góry), przysłała dość obszernego maila z podziękowaniem

do firmy z powodu szybko zrealizowanego zamówienia..

Jej radość wynikała z faktu, że grzejnik przeznaczony był do pokoju, w którym przebywa jej chora matka, a podany przez przyjmującego zamówienie pierwotnie termin realizacji, był z powodu szybko spadającej temperatury istotnie odległy. Pani Jola uznała widać, że sposób załatwienia jej problemu zasługuje na pisemne podziękowanie..

W Kotlinie Jeleniogórskiej bywa naprawdę zimno..

Jeśli ten mail nie został usunięty, wkleję go przy okazji z całą pewnością.

Na marginesie. Na zamówieniach nie pisze, dlaczego i dla kogo.. Po prostu dostawy realizowane są relatywnie szybko..

Casto na stanie posiada tylko 60 pozycji referencyjnych.. Tymczasem oferta Regulusa zawiera ponad 400 pozycji, zatem grzejniki spoza referencji są wyłącznie na zamówienie.

Pozdrawiam wszystkich życzliwych

Bogusław

w imieniu wszystkich chorych Matek - dziękujemy Ci Bogusławie. Jako lekarz i producent grzejników ocaliłeś juz tyle istnień ludzkich. Wzruszenie odbiera mi mowę.

Dziękujemy!!!

Co prawda to prawda ciulignom.

Wszak dokładnie na tym polega ten zawód. Poprawiać komfort i jakość życia. W każdym dostępnym lekarzowi wymiarze. Lekiem i słowem. Nie należy przy tym zapominać o profilaktyce.

Lepiej zapobiegać niż leczyć.. Należy zmniejszać ilość potencjalnych czynników ryzyka.

Ps

Na marginesie. Jestem internistą. Od leczenia obsesji i paranoi są inne specjalizacje.

Niektórym przydałyby się może lekcje podnoszenia poziomu empatii..

Edytowane przez boguslaw

A masz może Bogusław jakies zdjęcie tej chorej starszej pani przytulającej się do twojego grzejnika? To by było takie wzruszające.

Uważasz, że to zabawne?

Masz jeszcze matkę perm?

Jeśli tak, to czy opiekujesz się nią?

Powtórzę:

Niektórym przydałyby się może lekcje podnoszenia poziomu empatii..

Post Pani Jolanty58 jest autentyczny, mail również jest autentyczny, jaśli ktoś uważa, że stanowi

on powód do kretyńskich żartów, to nie mieści się to w zakresie mojego poczucia humoru. Jako człowieka i jako lekarza. Każdy może być kiedyś w podobnej do Pani Jolanty sytuacji.. Każdy z Was będzie stary i niedołężny.. Kto wie co będzie..

Dla Pani Jolanty zakup tego jednego grzejnika dla matki był, jak widać po jej następczej rekcji, sprawą niezwykłej wagi. Może ma mało środków finansowych na poważniejszą inwestycję.

Dla Was, budujących domostwa, jest to mały i śmieszny cel. Przygnębiające...

B.

Edytowane przez boguslaw

ah.. ta Pani Jola - to musiała być naprawdę zdesperowana i zapatrzona na Regulusy - skoro pomimo chorej matki zgodzila się czekać na te grzejniki tyle czasu zamiast zamówić te które są od ręki - aby matce było jak najszybciej ciepło

Przemyśl jej tok myślenia. Uznała widać, ze ten produkt będzie dla niej najlepszy.

Jeśli w ogóle potrafisz wczuć się na tyle, by zrozumieć uczucia córki do matki...

-----------

Fakt ten świadczy przede wszystkim o tym, że w Casto Jelenia Góra (i nie tylko) handlowcy wierzą w ten produkt, nie mają z nim problemów i potrafią go sprzedać, pomimo tego, że jest droższy od Alu.. Ich klienci muszą być zadowoleni z zakupu, bo tylko to dobrze motywuje handlowców.

B.

Tak, uważam że to zabawne. To czy moja mama żyje i czy opiekuję się nią nie ma tu znaczenia. Nie widzisz jak to wszystko wygląda? "Spontaniczny" list dziękczynny i wzruszająca historia o chorej i wyziębionej kobiecie. Jeżeli tego wszystkiego nie wymyśliłeś to sama twoja reakcja jest conajmniej dziwna. Te teksty o służeniu ludziom pomocą przy użyciu grzejników... Naprawdę wzruszające.

Kiedyś ci to już napisałem. Ty chcesz wszystko sam. Zapytaj czasem kogoś o zdanie i posłuchaj go. Z tym tematem jest to samo co tłumaczeniami twojej strony na angielski. To wyglada kuriozalnie, widać że robił to ktoś kto angielski może i zna ale o tłumaczeniach nie ma pojęcia. Dam sobie rękę obciąć że to ty. Nie mozna się na wszystkim znać. Jak nie masz do nikogo zaufania no to cóż. Może czasem lepiej ugryźć się w myszkę? :)

Przemyśl jej tok myślenia. Uznała widać, ze ten produkt będzie dla niej najlepszy.

Jeśli w ogóle potrafisz wczuć się na tyle, by zrozumieć uczucia córki do matki...

-----------

Fakt ten świadczy przede wszystkim o tym, że w Casto Jelenia Góra (i nie tylko) handlowcy wierzą w ten produkt, nie mają z nim problemów i potrafią go sprzedać, pomimo tego, że jest droższy od Alu.. Ich klienci muszą być zadowoleni z zakupu, bo tylko to dobrze motywuje handlowców.

B.

Jak dla mnie uznała że matka może leżeć w zimnie przez 3 tygodnie - po to aby mieć zajebiste Regulusy. Bo przecież one są niezniszczalne - a ludzie niestety odchodzą...

Tak, uważam że to zabawne. To czy moja mama żyje i czy opiekuję się nią nie ma tu znaczenia. Nie widzisz jak to wszystko wygląda? "Spontaniczny" list dziękczynny i wzruszająca historia o chorej i wyziębionej kobiecie. Jeżeli tego wszystkiego nie wymyśliłeś to sama twoja reakcja jest conajmniej dziwna. Te teksty o służeniu ludziom pomocą przy użyciu grzejników... Naprawdę wzruszające.

Kiedyś ci to już napisałem. Ty chcesz wszystko sam. Zapytaj czasem kogoś o zdanie i posłuchaj go. Z tym tematem jest to samo co tłumaczeniami twojej strony na angielski. To wyglada kuriozalnie, widać że robił to ktoś kto angielski może i zna ale o tłumaczeniach nie ma pojęcia. Dam sobie rękę obciąć że to ty. Nie mozna się na wszystkim znać. Jak nie masz do nikogo zaufania no to cóż. Może czasem lepiej ugryźć się w myszkę? :)

Czy Ty nie potrafisz czytać? cyt:"Te teksty o służeniu ludziom pomocą przy użyciu grzejników.." koniec cyt. W którym miejscu???

List jest autentyczny. Moja reakcja może nieco pompartyczn, jedmnakże z całą pewnością jest bardziej ludzka, niż kpiny i żarty z tego faktu, a tym bardziej przypisywanie mi tego wpisu.

Nie wiem, czym kierowała się Pani Jola, nie siedzę w jej głowie, lecz reakcja niektórych na jej wpis i dalsze komentarze to ZNIECZULICA !!!

Jak dla mnie uznała że matka może leżeć w zimnie przez 3 tygodnie - po to aby mieć zajebiste Regulusy. Bo przecież one są niezniszczalne - a ludzie niestety odchodzą...

Myślisz, że w tym czasie nie grzeje niczym?

Ciekawy tok myślenia... Ile w tobie złej woli... Żałosne..

B.