Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z płaskim dachem i nutą modernizmu:) ZAPRASZAMY

Recommended Posts

..pewien domownik forum zachęcał a ja od zawsze zbieram się do tego żeby powalczyć w tym temacie

..a wiec niniejszym zakładam własną zdjęć galerie i mam nadzieję że znajdywać będę w tym wszystkim jeszcze czas by z Wami dzielić się i wymieniać tu informacjami;)

Krótkie wprowadzenie:

obecnie z żono-MaGdzikiem jesteśmy na etapie wykończeniówki.

Budowę rozpoczęliśmy z początkiem kwietnia 2009 i jakoś udaje się ją w miarę sprawnie ciągnąć do przodu;)

Jako że sam trudnię się architekturą wnętrz -lub jak kto woli ich aranżacją- koszt doradztwa w tym zakresie nam odpadł ;P

W zeszłym miesiącu udało nam się zakończyć prace wykończeniowe na zewnątrz ..i pomijając brak paru lamp temat elewacji mamy zamknięty ..hhh:)

tak więc dom wygląda od strony przyszłego tarasu:

http://images38.fotosik.pl/407/6fcbf35af833305dgen.jpg

..tak od strony wejścia:)

http://images40.fotosik.pl/396/cd91955d9a82ff68gen.jpg

..a tak od strony południowej:)

http://images37.fotosik.pl/388/7cdff234c5c4d472gen.jpg

• Odpowiedzi 494
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zajebisty. Gdyby warunki miejscowego planu na mojej działce pozwalały na modernistyczną kostkę, też bym postawił.... :(
to i moja bolaczka niestety.....stracilam sporo nerwow w tym temacie i pomimo iz juz ruszylam z budowa nie moge sie dalej pogodzic z dachem i caly czas sie wierce,zeby cos gdzies jakos.....eeeech..................

czuje,ze ten watek zaraz bedzie mial tysiac stron.....

to i moja bolaczka niestety.....stracilam sporo nerwow w tym temacie i pomimo iz juz ruszylam z budowa nie moge sie dalej pogodzic z dachem i caly czas sie wierce,zeby cos gdzies jakos.....eeeech..................

czuje,ze ten watek zaraz bedzie mial tysiac stron.....

..i to za Twoją namową;) żona mnie przeklnie że nic tylko przy tym komputerze albo na budowie;)

..a tu nam się potomek 3tygodnie temu urodził;)

Nic to ..jakoś to posklejamy;)

A w temacie ..też miałem z tym zagwozdkę dlatego w dzielnicy, którą sobie wymarzyliśmy szukałem działki w obrębie gdzie stały stare kostki a nie było planów zagospodarowania przestrzennego . Wydając warunki zabudowy dla zakupionej działki nie mogli nam się w tej opcji nie zgodzić na postawienie pawilonu;)

Ale sam również przyznaję, że oblubienie planmistrzów miast domów ze skośnym dachem jest z mojej perspektywy zaściankowe i wybitnie wkurzające z perspektywy inwestora który właśnie o takim domu marzy ..jak ja czy Ty Anika;/