Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Istnieje "rustykalne" podswietlenie numeru domu ?

Recommended Posts

Witam

Szukam numeru zewnetrznego domu podswietlanego, ktory bedzie w stylu tradycyjnym/rustykalnym. Fajnie jakby samo podswietlenie bylo np na LEDach.

Czy wogole mozna cos takiego kupic ? Bo w stylu nowoczesnym (stal i szklo) to pelno tego. W stylu "blokowym" biale szklo lub plastik tez pelno. A cos w stylu takim "starym" ? Moze nawet drewno ?

Fantom

Banalnie proste. Kupujesz lampę jaka Ci pasuje i naklejasz naklejkę numeru domu.

Może nie przekonałem ale i zadanie jest bardzo nietypowe bo ... ma być rustykalne i jeszcze na LEDach. Troszkę się to gryzie ale cóż.

Jeżeli mogę zaproponować produkt z górnej półki to firma Steinel ma w swojej ofercie coś takiego:

http://cokupic.pl/i/c_big8284449.jpg

LEDy nie sa obowiazkowe, ale wyglad rustykalny juz tak. co do samych LEDow, to patzrac z zewnatrz (jako przechodzien) nie ma to zadnego znaczenia. Zrodlo swiatla nie jest znane i niekogo nie interesuje. Ale wyglad musi byc.

Co do naklejek na lampce to powstaje model "blokowy". Raczej dziekuje.

Co do "produkt z gornej polki" to tez podziekuje - nie ma on zadnego zwiazku z wygladem rustykalnym, a w 100 % jest nowoczesny.

Fantom

Co do naklejek na lampce to powstaje model "blokowy". Raczej dziekuje....

A ja jestem innego zdania. Kupujesz jakąś lampę kutą (nawet na zamówienie lub z castoramy) niby starodawny lampion z szybą mleczną i od środka podklejasz cyferki.

...Co do "produkt z gornej polki" to tez podziekuje - nie ma on zadnego zwiazku z wygladem rustykalnym, a w 100 % jest nowoczesny....

ale sam napisałeś:

Witam

Szukam numeru zewnetrznego domu podswietlanego, ktory bedzie w stylu tradycyjnym...

Według mnie jest to styl tradycyjny a na dodatek z podświetleniem led. To nie jest żadna wizja futurystyczna - prosta i miła konstrukcja a na dodatek z ciekawymi możliwościami.

Jeżeli masz na myśli zastosowanie żarówki led to to nie ma znaczenia jakie będzie źródło światła. Opisując swoje potrzeby wskazałeś na dość charakterystyczny w tym dziale sposób oświetlenia.

Hmm. To widze, ze mamy inne pojecie stylu tradycyjnego. Styl tradycyjny to nie jest styl nowoczesny. Jest to wrecz jego odwrotnosc. Tradycja to cos co przechodzi z pokolenia na pokolenia od dawna. Nowoczesnosc to cos zupelnie nowego. Dwie przeciwstawne rzeczy. Rustykalny to cos w kierunku tradycyjnego - wiejskiego.

Fantom

• 2 weeks później...