Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Świeta na zewnątrz

Kasiorek

Recommended Posts

Pomysły na domowe,świateczne dekoracje już są a co z naszym domem na zewnatrz. Niestety oferta bardzo ograniczona, we wszystkich sklepach jeden reniferek z sankami i nieśmiertelne świecace sople- kurtyny. szukalam czegoś fajnego, kiczowatego , wesolego i... nie mam pomyslu

No wlasnie ze wzg na ograniczony asortyment w sklepach chyba skończy sie na soplach i reniferku na daszku nad wejsciem, . szukalam jakis innych świecących ozdób ale albo ja nie potrafie szukac albo po prostu nie ma w niższej pólce cenowej. bo wydanie kilku tyś mnie nie interesuje :)

Mieszkałam 2 lata w Montanie, w Górach Skalistych, zima pełna śniegu od listopada do kwietnia, bajka.

Święta tam były dokładnie jak w amerykańskich filmach, każdy dom pięknie oświetlony, renifery, świecące paczki z kokardami, marzenie!:)

Ale mi najbardziej podobały się slajdy ze świątecznymi motywami wyświetlane po zmroku na bramie garażowej, projektor stał na podjeździe, gdzieś pewnie pod krzaczkiem, a obrazki zmieniały się co parę sekund.

Oczywiście w tamtej okolicy nie ma się płotów, ogrodzeń itp.

No i frajda głównie dla przejeżdżających obok tego domu (chodników też tam nie było:) )

świetny pomysł z tą kokardą:). U nas będą tylko lampki pod rynnami, od frontu, na zewnętrznych parapetach, jakieś stroiki z sosny, nad wdrzwiami również zagości sosna, no i jakiś wieniec na drzwiach. A przed domem w zeimię wbijemy mikołajowe czapki-flagi, te własnie wczoraj nabyliśmy. I tak efekt pewnie nie będzie zachwycał, bo elewacja w powijakach jeszcze.

a ja jestem zwolennikiem prostoty i z moim niedoszlym wspollokatorem toczylismy zawsze wojny co do mojej krytyki pod adresem mikołajów na kominie, reniferow na płocie i dyskoteki na balkonie. na szczęście znalazłam sobie wspolmieszkanca który rownież stanowczo sprzeciwia się koorom tęczy na balkonie i ustrajaniu domów niczym w reklamie coca-coli.

tak wiec na balkonie umieścimy delikatny sznurek lampek - jednokolorowy, niemrugajacy, prosty. na drzwiach - prosty wieniec

witam

W tamtym roku bedac w poznaniu w jakiejs galerii widzialem lampki ledowe .

byly to wiszace paski pionowe gdzie diodki miglay w tych paskach imitujac opadajace swiatelka - efekt naprawde niezly.

Znalazlem to na alledrogo :

http://allegro.pl/lampki-sople-lodowe-led-efekt-padajacego-sniegu-i1336278130.html

I ja tego nie sprzedaje :) wole to dodac , bo zaraz bedzie po ile to masz :)

Ja na razie powiesiłam wianek na drzwi - proste, a cieszy :) Mimo szczerych chęci handmadu, kupiłam gotowca i wzbogaciłam o własne ozdoby. Trochę wiocha, ale od razu jakoś tak świątecznie się zrobiło :) Poza tym owijam donice w okolicy ganku materiałem w kolorze 'stare złoto', na iglaczki po gwiazdce z wikliny. Myślałam też o stroiku na furtkę, ale w sumie nie wiem czy przetrwa ;)